Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνταξιούχοι: Παναττική κινητοποίηση στις 4 Απρίλη με πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου

Σε πανατ­τι­κή συγκέ­ντρω­ση την Τρί­τη 4 Απρί­λη στις 10 π.μ. μπρο­στά στο υπουρ­γείο Εργα­σί­ας (Στα­δί­ου 29) καλούν οι Συνερ­γα­ζό­με­νες Συντα­ξιου­χι­κές Οργα­νώ­σεις Δημο­σί­ου — ΟΑΕΕ — ΙΚΑ — ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ — ΕΛΤΑ — ΟΣΕ — ΠΕΣ ΝΑΤ — ΠΣΣ Δικη­γό­ρων — ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ — ΕΣΤΑΜΕΔΕ. Θα ακο­λου­θή­σει πορεία στο Μέγα­ρο Μαξίμου.

    • Στην κινη­το­ποί­η­ση καλούν οι 
      • Κίνη­ση για την Εθνι­κή Άμυ­να και
      • Κίνη­ση Από­στρα­των Αστυ­νο­μι­κών.

Σε ανα­κοί­νω­σή της η Συντο­νι­στι­κή Επι­τρο­πή Αγώ­να των Συντα­ξιού­χων σημειώνει:

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ header

«Η δυνα­τό­τη­τα και η ελπί­δα να λυθούν τα καυ­τά προ­βλή­μα­τα που τσα­κί­ζουν τη ζωή μας βρί­σκε­ται στους αγώ­νες και στη μαζι­κή συμ­με­το­χή μας σε αυτούς, περισ­σό­τε­ρο από κάθε άλλη φορά. Δεν θα στα­μα­τή­σου­με αν δεν δικαιω­θού­με, αν δεν δοθούν λύσεις και δεν ικα­νο­ποι­η­θούν τα δίκαια αιτή­μα­τά μας.

Ιδιαί­τε­ρα σήμε­ρα επι­βάλ­λε­ται να αγω­νι­στού­με, όταν βλέ­που­με ότι οι πολι­τι­κές αυτές συνε­χί­ζο­νται και νέα προ­βλή­μα­τα προ­κύ­πτουν για την εργα­τι­κή — λαϊ­κή οικο­γέ­νεια, όταν τα πάντα παρα­δί­δο­νται στην κερ­δο­φο­ρία των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων. Απο­τέ­λε­σμά τους είναι η φοβε­ρή ακρί­βεια στα προ­ϊ­ό­ντα και στην Ενέρ­γεια, που εξα­φά­νι­σε τις συντά­ξεις μας, οι φοβε­ρές ελλεί­ψεις σε προ­σω­πι­κό στη Δημό­σια Υγεία, στον ΕΦΚΑ και σε νευ­ραλ­γι­κούς τομείς για την ασφά­λεια της ζωής μας. Όταν συνε­χί­ζε­ται η κατα­στρο­φι­κή τους πολι­τι­κή με την παρά­δο­ση του νερού στα νύχια των ομί­λων, για να λέμε σε λίγο το νερό νερά­κι. Σε αυτές τις πολι­τι­κές, πέραν των άλλων, βρί­σκο­νται και οι αιτί­ες για το πρό­σφα­το εγκλη­μα­τι­κό δυστύ­χη­μα των δύο τρέ­νων που στοί­χι­σε την ζωή σε 57 ανθρώ­πους και τον τραυ­μα­τι­σμό δεκάδων.

Μόνο με τον αγώνα μας σε κοινή δράση με το εργατικό — λαϊκό κίνημα μπορούμε να βάλουμε φραγμό και να αλλάξουμε τη δραματική ζωή που μας έχουν επιβάλει.

Συνε­χί­ζου­με για­τί δεν μπο­ρού­με να ανε­χθού­με την κοροϊ­δία των λεγό­με­νων αυξή­σε­ων, των επι­δο­μά­των, τα διά­φο­ρα τρύ­πια καλά­θια μετά τις καθη­με­ρι­νές αυξή­σεις και τον σφα­για­σμό των δικαιω­μά­των μας, που δεχό­μα­στε τα τελευ­ταία δεκα­τρία χρό­νια, κατά τα οποία κατά­ντη­σαν τις συντά­ξεις μας προ­νοια­κά βοη­θή­μα­τα. Για­τί απαι­τού­με όλα όσα έχου­με πλη­ρώ­σει με τη δου­λειά μας και δεν είναι χάρι­σμα κανενός.

Συνεχίζουμε τον αγώνα και διεκδικούμε

  • Αυξή­σεις σε όλες τις συντά­ξεις στο ύψος του πλη­θω­ρι­σμού και κατώ­τε­ρη σύντα­ξη στο 80% του κατώ­τε­ρου μισθού.
  • Κατα­βο­λή της 13ης και 14ης σύντα­ξης και ιδί­ως του Δώρου του Πάσχα.
  • Άμε­ση κατα­βο­λή των ανα­δρο­μι­κών σε όλους τους συντα­ξιού­χους, δίχως δικα­στή­ρια και προαπαιτούμενα.
  • Ενσω­μά­τω­ση της προ­σω­πι­κής δια­φο­ράς στις κατα­βαλ­λό­με­νες συντά­ξεις σε όλους τους συνταξιούχους.
  • Οι συντά­ξεις χηρεί­ας να κατα­βάλ­λο­νται όλες (παλιές και νέες) με τη νομο­θε­τι­κή ρύθ­μι­ση του 2019. Σε καμία περί­πτω­ση κάτω από την Εθνι­κή Σύνταξη.
  • Πρό­σλη­ψη προ­σω­πι­κού, ιατρι­κού — νοση­λευ­τι­κού, στις μονά­δες Υγεί­ας και στον ΕΦΚΑ.
  • Απαι­τού­με να απο­δο­θούν τώρα στις δικαιού­χες συντα­ξιου­χι­κές οργα­νώ­σεις οι οικειο­θε­λώς παρα­κρα­τη­μέ­νες εισφο­ρές για τις λει­τουρ­γι­κές ανά­γκες τους, σύμ­φω­να με τις δια­τά­ξεις του νόμου 4387/16 άρθρο 102, όπως αυτό τρο­πο­ποι­ή­θη­κε με τις δια­τά­ξεις του νόμου 4611/19. Τα χρή­μα­τα αυτά παρα­κρα­τού­νται παρά­νο­μα από τον υπουρ­γό Εργα­σί­ας και παρά τη ρητή δέσμευ­ση του πρω­θυ­πουρ­γού στις 14/10/2022 ότι αυτά σύντο­μα θα δοθούν, ακό­μη περιμένουμε…

Η ΣΕΑ στέλ­νει θερ­μό αγω­νι­στι­κό χαι­ρε­τι­σμό στους Γάλ­λους εργα­ζό­με­νους και τους συντα­ξιού­χους στον μαζι­κό μαχη­τι­κό τους αγώ­να ενά­ντια στην αύξη­ση των ορί­ων ηλι­κί­ας για συνταξιοδότηση».

Εκδό­σεις Ατέχνως
Μετά­φρα­ση: Γιώρ­γος Βαβίτσας
Επί­με­τρο: Μιχα­ήλ Λίφτσιτς
ISBN 978–618-5685–23‑2
Έτος έκδο­σης Μάρ­τιος 2023
Σελί­δες 248

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο