Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνωμοσιολόγοι, σκοταδιστές και… χρυσαυγίτες

Συγκε­ντρώ­σεις που ξεπερ­νού­σαν σε γρα­φι­κό­τη­τα τα σοκά­κια της Πλά­κας πραγ­μα­το­ποί­η­σαν χθες, Παρα­σκευή, σε Αθή­να, Θεσ­σα­λο­νί­κη και άλλες πόλεις, παρα­θρη­σκευ­τι­κές και εθνι­κι­στι­κές οργα­νώ­σεις, ανε­βά­ζο­ντας το «θερ­μό­με­τρο» της συνω­μο­σιο­λο­γί­ας σε νέα ύψη.

Κρα­δαί­νο­ντας ελλη­νι­κές σημαί­ες, σταυ­ρούς και πλα­κάτ με πλού­σια θεμα­το­λο­γία, οι συγκε­ντρω­μέ­νοι σε Σύνταγ­μα και Λευ­κό Πύρ­γο δια­μαρ­τυ­ρή­θη­καν ενά­ντια στον… «υπο­χρε­ω­τι­κό εμβο­λια­σμό», το «τσι­πά­ρι­σμα του δια­βό­λου», στο «δίκτυο 5G», τη μάσκα προ­στα­σί­ας για τον ιό, τους «παρά­νο­μους λαθρο­με­τα­νά­στες», λέγο­ντας ταυ­τό­χρο­να «ναι στη θεία κοινωνία».

Όπως φαί­νε­ται από βίντεο και φωτο­γρα­φί­ες, οι συγκε­ντρω­μέ­νοι δεν τήρη­σαν κανέ­να μέτρο προ­στα­σί­ας για την παν­δη­μία, μην έχο­ντας προ­φα­νώς καμία επί­γνω­ση του κιν­δύ­νου που δια­τρέ­χουν τόσο οι ίδιοι, όσο και οι συμπο­λί­τες τους.

syntagma2

thesniki2

Στη Θεσ­σα­λο­νί­κη

Από τις συγκε­ντρώ­σεις των συνο­μω­σιο­λό­γων δεν θα μπο­ρού­σαν να λεί­πουν ακρο­δε­ξιά-φασι­στι­κά γκρου­πού­σκου­λα, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νης της ναζι­στι­κής Χρυ­σής Αυγής. Κλι­μά­κιο της εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης, με επι­κε­φα­λής τον υπό­δι­κο Μιχα­λο­λιά­κο, βρέ­θη­κε στην πλα­τεία Συντάγ­μα­τος σε μια προ­σπά­θεια να «ψαρέ­ψει» στα θολά νερά της ψεκα­σμέ­νης θρη­σκο­λη­ψί­ας και του εθνι­κι­στι­κού αχταρμά.

nazi3

Ο υπό­δι­κος Μιχα­λο­λιά­κος και η ναζι­στι­κή συμ­μο­ρία στο Σύνταγμα.

Η παρου­σία των νεο­να­ζί δολο­φό­νων, που έχουν αρχί­σει και βγαί­νουν ξανά από τις τρύ­πες τους (όπως στην ρατσι­στι­κή πορεία στη Θεσ­σα­λο­νί­κη πριν μια βδο­μά­δα), μας υπεν­θυ­μί­ζει τις τερά­στιες ευθύ­νες των κυβερ­νή­σε­ων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτη­μα της δίκης της Χρυ­σής Αυγής. Μια δίκη της οποί­ας η ολο­κλή­ρω­ση έχει καθυ­στε­ρή­σει σε εξαι­ρε­τι­κά μεγά­λο βαθ­μό, δίνο­ντας «πάτη­μα» στα υπό­δι­κα φασι­στοει­δή να σου­λα­τσά­ρουν στους δρό­μους παρι­στά­νο­ντας το πολι­τι­κό κόμμα.

Απέ­να­ντι στις σκο­τα­δι­στι­κές, θρη­σκό­λη­πτες και συνο­μω­σιο­λο­γι­κές αντι­λή­ψεις (σαν αυτές που δια­δί­δει η ανεκ­δι­ή­γη­τη λοι­μω­ξιο­λό­γος Ελ. Για­μα­ρέλ­λου) πρέ­πει να ορθω­θεί τεί­χος υπε­ρά­σπι­σης της επιστήμης.

Σε ότι δε αφο­ρά τους υπό­δι­κους Ναζί της χρυ­σαυ­γί­τι­κης συμ­μο­ρί­ας και τις παρα­φυά­δες τους, οι εργα­ζό­με­νοι, η νεο­λαία πρέ­πει να τους απο­μο­νώ­σουν, σε κάθε γει­το­νιά και χώρο εργα­σί­ας, μέχρι να μην έχουν χώρο να σταθούν.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο