Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συρία: Μαχητικά της Ρωσίας παρενόχλησαν drones των ΗΠΑ

Ρωσι­κά στρα­τιω­τι­κά αερο­σκά­φη παρε­νό­χλη­σαν χθες Πέμ­πτη αμε­ρι­κα­νι­κά τηλε­κα­τευ­θυ­νό­με­να μη επαν­δρω­μέ­να αερο­σκά­φη που συμ­με­τεί­χαν σε επι­χει­ρή­σεις ενα­ντί­ον της τζι­χα­ντι­στι­κής οργά­νω­σης Ισλα­μι­κό Κρά­τος στη Συρία, ανα­κοί­νω­σε το Πεντά­γω­νο, σύμ­φω­να με το οποίο επρό­κει­το για το δεύ­τε­ρο συμ­βάν αυτής της φύσης μέσα σε λιγό­τε­ρες από 24 ώρες.

«Τα [ρωσι­κά] στρα­τιω­τι­κά αερο­σκά­φη επέ­δει­ξαν επι­κίν­δυ­νη και μη επαγ­γελ­μα­τι­κή συμπε­ρι­φο­ρά», ανέ­φε­ρε ο υπο­πτέ­ραρ­χος Αλέ­ξις Γκρίν­κε­ουιτς της αμε­ρι­κα­νι­κής Πολε­μι­κής Αεροπορίας.

Ρωσι­κά μαχη­τι­κά «έρι­ξαν φωτο­βο­λί­δες μπρο­στά στα drones και πέτα­ξαν επι­κίν­δυ­να κοντά, θέτο­ντας σε κίν­δυ­νο την ασφά­λεια όλων των εμπλε­κο­μέ­νων» αερο­σκα­φών, ανέ­φε­ρε ο αμε­ρι­κα­νός ανώ­τε­ρος αξιωματικός.

Μια ημέ­ρα νωρί­τε­ρα, πάντα σύμ­φω­να με τον υπο­πτέ­ραρ­χο, ρωσι­κά μαχη­τι­κά επί­σης πέτα­ξαν φωτο­βο­λί­δες στην πορεία αμε­ρι­κα­νι­κών MQ‑9, ενώ ρώσος χει­ρι­στής ενερ­γο­ποί­η­σε τη μετά­καυ­ση των κινη­τή­ρων του μπρο­στά σε ένα από τα UAVs.

Νωρί­τε­ρα φέτος, οι ΗΠΑ κατήγ­γει­λαν ότι ρωσι­κό μαχη­τι­κό συγκρού­στη­κε εσκεμ­μέ­να με τον κινη­τή­ρα αμε­ρι­κα­νι­κού UAV πάνω από τη Μαύ­ρη Θάλασ­σα, προ­κα­λώ­ντας την πτώ­ση του. Η Μόσχα απο­ποι­ή­θη­κε κάθε ευθύνη.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο