Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΣΥΡΙΖΑ: «Άντε γεια» από την «Ομπρέλα» με καταγγελίες για τραμπισμό και βοναπαρτισμό Κασσελάκη

Την απο­χώ­ρη­ση τους από τον ΣΥΡΙΖΑ ανα­κοί­νω­σαν τα στε­λέ­χη του κόμ­μα­τος που ανή­κουν στην «Ομπρέ­λα».

Στο κεί­με­νο που υπο­γρά­φουν, ανα­φέ­ρουν πως «η στα­γό­να που ξεχεί­λι­σε το ποτή­ρι» ήταν η πρό­θε­ση του Στ. Κασ­σε­λά­κη να προ­χω­ρή­σει σε δημο­ψή­φι­σμα για τις δια­γρα­φές, κάτι το οποίο χαρα­κτη­ρί­ζουν «ανή­κου­στο, βονα­παρ­τι­κό και ασφα­λώς βαθιά αντιδημοκρατικό».

Κατη­γο­ρούν τον πρό­ε­δρο του ΣΥΡΙΖΑ για πρα­κτι­κή «τρα­μπι­σμού» και «διωγ­μού ιστο­ρι­κών στε­λε­χών», εγκα­λώ­ντας τον ότι μετα­το­πί­ζει το κόμ­μα στον χώρο της «συντη­ρη­τι­κής μεταπολιτικής».

Τα ίδια στε­λέ­χη εμφα­νί­ζο­νται περή­φα­να για τα πεπραγ­μέ­να της κυβέρ­νη­σης του ΣΥΡΙΖΑ με πιο χαρα­κτη­ρι­στι­κά παρά­δειγ­μα την ΝΑΤΟι­κής κοπής συμ­φω­νία των Πρε­σπών, επι­βε­βαιώ­νο­ντας πως δεν είναι άμοι­ροι ευθυ­νών για την πορεία εκφυ­λι­σμού του κόμματος.

Το κεί­με­νο της απο­χώ­ρη­σης υπο­γρά­φουν 45 μέλη της Κεντρι­κής Επι­τρο­πής του ΣΥΡΙΖΑ, ανά­με­σα τους οι βου­λευ­τές Ευκλ. Τσα­κα­λώ­τος και Πέτη Πέρ­κα, καθώς και τα στε­λέ­χη Ν. Βού­τσης, Ν. Φίλης, Π. Σκουρ­λέ­της, Θ. Δρί­τσας, Αν. Ξανθός.

Μετά από αυτή την εξέ­λι­ξη και αφού δεν υπήρ­χε πλέ­ον κανείς να δια­γρά­ψει (οι τέσ­σε­ρις προς δια­γρα­φή απο­χώ­ρη­σαν) ο Στ. Κασ­σε­λά­κης πήρε πίσω το δημο­ψή­φι­σμα και κάλε­σε του δύο βου­λευ­τές Ευκλ. Τσα­κα­λώ­τος και Πέτη Πέρ­κα όπως και τον ευρω­βου­λευ­τή Στ. Κού­λο­γλου να παρα­δώ­σουν τις έδρες τους στον ΣΥΡΙΖΑ.

Προη­γου­μέ­νως, είχε ανα­κοι­νώ­σει την απο­χώ­ρη­ση του από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Στ. Τζου­μά­κας.

 

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο