Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΣΥΡΙΖΑ: Αποφασίστηκαν οι ημερομηνίες για την εκλογή προέδρου

Υπερ­ψη­φί­στη­κε από τα μέλη της Κεντρι­κής Επι­τρο­πής του ΣΥΡΙΖΑ η πρό­τα­ση για διε­ξα­γω­γή διαρ­κούς συνε­δρί­ου στις 3 Σεπτεμ­βρί­ου και εκλο­γή ηγε­σί­ας στις 10 (πρώ­τος γύρος) και 16 Σεπτεμβρίου.

Το συγκε­κρι­μέ­νο πλά­νο μετα­θέ­τει τα πάντα μια εβδο­μά­δα μετά από τον αρχι­κό σχεδιασμό.

Συνο­λι­κά ψήφι­σαν 252 άτο­μα και η πρό­τα­ση αυτή που κατέ­θε­σε ο Ανα­πλη­ρω­τής Γραμ­μα­τέ­ας του κόμ­μα­τος, Γιώρ­γος Βασι­λειά­δης πέρα­σε με 161 ψήφους, ένα­ντι 88 ψήφων που πήρε η πρό­τα­ση που ήθε­λε το διαρ­κές συνέ­δριο να γίνει στις 3 Σεπτεμ­βρί­ου, στις 25 Οκτω­βρί­ου το έκτα­κτο συνέ­δριο και στις 26 Νοεμ­βρί­ου η εκλο­γή του νέου/ας προ­έ­δρου του ΣΥΡΙΖΑ. Ακό­μη κατα­με­τρή­θη­καν 2 λευ­κά και δυο παρών.

Κατά τη δεύ­τε­ρη ημέ­ρα της Κ.Ε., οι συζη­τή­σεις περι­στρέ­φο­νται γύρω και από τη δια­δι­κα­σία εκλο­γής του αρχη­γού, ενώ ήδη έχουν κατα­θέ­σει τις υπο­ψη­φιό­τη­τές τους οι Εφη Αχτσιό­γλου, Ευκλεί­δης Τσα­κα­λώ­τος, Νίκος Παπ­πάς και Στέ­φα­νος Τζουμάκας.

Στις σημε­ρι­νές εργα­σί­ες της συνε­δρί­α­σης της Κεντρι­κής Επι­τρο­πής ο Χρή­στος Σπίρ­τζης, ανα­κοί­νω­σε και επί­ση­μα την παραί­τη­σή του από την Πολι­τι­κή Γραμ­μα­τεία του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που είχε προ­α­ναγ­γεί­λει όταν είχε συνε­δριά­σει για πρώ­τη φορά η Πολι­τι­κή Γραμ­μα­τεία, μετά την παραί­τη­ση του Αλέ­ξη Τσί­πρα στις 2 Ιούλη.

Αυτό που επι­βε­βαιώ­νε­ται ως δια­κύ­βευ­μα των διερ­γα­σιών για την εκλο­γή νέας δια­δι­κα­σί­ας, είναι με ποια συν­θή­μα­τα και ποιον προ­σα­να­το­λι­σμό θα ανα­κτή­σει ο ΣΥΡΙΖΑ την ικα­νό­τη­τα να ενσω­μα­τώ­νει ευρύ­τε­ρες λαϊ­κές δυνά­μεις, ώστε σήμε­ρα να στη­ρί­ζει απο­τε­λε­σμα­τι­κά βασι­κές επι­λο­γές της αστι­κής τάξης και αύριο να απο­τε­λέ­σει αξιό­πι­στη εναλ­λα­κτι­κή στη διακυβέρνηση.

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο