Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση για στήριξη του αντιδραστικού Μουτζούρη για την Περιφέρεια Β. Αιγαίου

Τον Κ. Μου­τζού­ρη, γνω­στό για τις αντι­δρα­στι­κές του θέσεις που εκφρά­στη­καν ουκ ολί­γες φορές κατά την έξαρ­ση του Προ­σφυ­γι­κού — Μετα­να­στευ­τι­κού αλλά και για τα ντα­ρα­βέ­ρια του με τη Χρυ­σή Αυγή, πρό­τει­ναν να στη­ρί­ξουν για περι­φε­ρειάρ­χη Βόρειου Αιγαί­ου 8 μέλη της ΝΕ Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ και 2 μέλη του Συντο­νι­στι­κού της ΟΜ Μυτι­λή­νης, προ­κει­μέ­νου να εξα­σφα­λί­σει το κόμ­μα τους την πολι­τι­κή του επι­βί­ω­ση στο νησί, όπως αναφέρουν!

Ο συγκε­κρι­μέ­νος, που είναι εν ενερ­γεία περι­φε­ρειάρ­χης Βόρειου Αιγαί­ου, έχει πλού­σιο βίο και πολι­τεία αλλά όπως φαί­νε­ται οι του ΣΥΡΙΖΑ, κινού­με­νοι στη λογι­κή «ο σκο­πός αγιά­ζει τα μέσα», αγιά­ζουν τον Μου­τζού­ρη. Τον εκθειά­ζουν λοι­πόν για την «καρα­μαν­λι­κή» πολι­τι­κή του ταυ­τό­τη­τα και υπο­στη­ρί­ζουν πως η νίκη του θα σημά­νει ότι «ο κ. Μητσο­τά­κης θα στρα­πα­τσα­ρι­στεί και θα υπο­στεί μια μεγα­λειώ­δη ήττα με σοβα­ρές πολι­τι­κές προ­ε­κτά­σεις». Χαρα­κτη­ρί­ζουν την πρό­τα­σή τους «ρεα­λι­στι­κή», καθώς ένα «πρό­χει­ρο σχή­μα» θα ανα­λώ­νε­ται «για τα επό­με­να πέντε χρό­νια στην Περι­φέ­ρεια Βορεί­ου Αιγαί­ου σε αντι­πο­λι­τεύ­σεις και δια­μαρ­τυ­ρί­ες», ενα­σχό­λη­ση προ­φα­νώς «μπα­νάλ» για τα στε­λέ­χη του ΣΥΡΙΖΑ στο νησί.

«Θεω­ρού­με ότι απο­τε­λεί μονα­δι­κή ευκαι­ρία για το κόμ­μα μας να στη­ρί­ξει το ανε­ξάρ­τη­το ψηφο­δέλ­τιο του κ. Μου­τζού­ρη (καρα­μαν­λι­κή η πολι­τι­κή του ταυ­τό­τη­τα) με τη συμ­με­το­χή 3 — 4 στε­λε­χών στο ψηφο­δέλ­τιο, ώστε να έχει μια σοβα­ρή παρου­σία εξου­σί­ας και δρά­σης στο Βόρειο Αιγαίο, εφό­σον το ψηφο­δέλ­τιο εκλε­γεί (είναι απο­λύ­τως εφι­κτό με τη συν­δρο­μή μας)… Οποια­δή­πο­τε άλλη λύση τη συγκε­κρι­μέ­νη χρο­νι­κή στιγ­μή, με τις συγκε­κρι­μέ­νες συν­θή­κες, θα κατα­δι­κά­σει το κόμ­μα σε περι­θω­ριο­ποί­η­ση για τα επό­με­να χρό­νια», υποστηρίζουν.

Θυμί­ζου­με ότι ο Κ. Μου­τζού­ρης — που είχε εκλε­γεί ως «αντάρ­της», κόντρα στην επί­ση­μη υπο­ψή­φια της ΝΔ τότε, Χρι­στί­να Καλο­γή­ρου — ήταν αυτός που χαρα­κτή­ρι­ζε «καλο­δε­χού­με­νη» τη στή­ρι­ξη της Χρυ­σής Αυγής. Ειδι­κό­τε­ρα, σε συνέ­ντευ­ξη που είχε παρα­χω­ρή­σει «Στο Νησί 99», η δημο­σιο­γρά­φος τον είχε ρωτή­σει: «Λένε ότι σας στη­ρί­ζει η Χρυ­σή Αυγή: Τι απα­ντά­τε;». Με τον ίδιο να ανα­φέ­ρει: «Απα­ντάω ξεκά­θα­ρα. Κάθε κόμ­μα το οποίο πήρε την έγκρι­ση από τον Αρειο Πάγο να συμ­με­τά­σχει στις κοι­νο­βου­λευ­τι­κές εκλο­γές, να συμ­με­τέ­χει στη Βου­λή, εφό­σον μπο­ρεί να μας στη­ρί­ξει, για μας είναι πολύ ευπρόσ­δε­κτο. Οσον αφο­ρά τη Χρυ­σή Αυγή είναι ένα κόμ­μα που συμ­με­τέ­χει στη Βου­λή (…) Εφό­σον υπάρ­ξει, υπήρ­ξε, υπάρ­χει στή­ρι­ξη από τη Χρυ­σή Αυγή θέλω να πω ότι την καλοδεχόμαστε».

Εναν χρό­νο μετά, το 2020, είχε ποζά­ρει για ενστα­ντα­νέ με άτο­μο που ήταν υπο­ψή­φιος της ΧΑ στη Χίο και συγκε­κρι­μέ­να τον Λιο­ντή Βορ­ριά. Τη φωτο­γρα­φία ανέ­βα­σε ο Βορ­ριάς στον λογα­ρια­σμό του στο «Facebook» με λεζά­ντα: «Μαζί με τον περι­φε­ρειάρ­χη με σωστούς πολι­τι­κούς βγαί­νεις φωτο­γρα­φία!!!!! Ο καθέ­νας με το μετε­ρί­ζι του…».

Ο Κ. Μου­τζού­ρης την ώρα που η Λέσβος δεχό­ταν μεγά­λο όγκο μετα­να­στών και προ­σφύ­γων ενί­σχυε το κλί­μα ξενο­φο­βί­ας, δηλώ­νο­ντας στα τοπι­κά ΜΜΕ ότι η σύγκρου­ση ανά­με­σα σε ντό­πιους και μετα­νά­στες θα γίνει σίγου­ρα, ενώ δια­τύ­πω­νε …ρηξι­κέ­λευ­θες προ­τά­σεις όπως να γίνε­ται απο­τρο­πή των προ­σφύ­γων και μετα­να­στών στη θάλασ­σα τα γνω­στά pushbacks δηλα­δή που ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τα άλλα καταδικάζει.

Τη στά­ση του είχε καταγ­γεί­λει με δρι­μύ­τη­τα η Κομ. Επι­τρο­πή Αιγαί­ου του ΚΚΕ, τονί­ζο­ντας σε ανα­κοί­νω­σή της τον Γενά­ρη του 2020, λίγο πριν από τις προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νες κινη­το­ποι­ή­σεις στο νησί, ότι ο περι­φε­ρειάρ­χης επι­χει­ρού­σε να ελέγ­ξει και να παγι­δεύ­σει τις λαϊ­κές δια­μαρ­τυ­ρί­ες εντός των αντι­δρα­στι­κών επι­λο­γών, που κατα­δι­κά­ζουν τα νησιά να έχουν μόνι­μα στρα­τό­πε­δα συγκέ­ντρω­σης χιλιά­δων εγκλω­βι­σμέ­νων προ­σφύ­γων και μετα­να­στών, καθώς «άλλα λέει δημό­σια, άλλα στις συσκέ­ψεις με τους φορείς των νησιών και όλα δεί­χνουν ότι άλλα συνεν­νο­εί­ται, πίσω από τις κλει­στές πόρ­τες, στις συνα­ντή­σεις με τους κυβερ­νη­τι­κούς παρά­γο­ντες», παρου­σιά­ζο­ντας τους εγκλω­βι­σμέ­νους σε αφί­σα που κυκλο­φό­ρη­σε σαν εισβο­λείς, αρνού­με­νος στους φορείς της Λέσβου να πάρουν τον λόγο και να εκφρά­σουν τις θέσεις τους στη συγκέντρωση.

Με αφορ­μή την επι­στο­λή τους προς τον Τομέα Αυτο­διοί­κη­σης του ΣΥΡΙΖΑ υπέ­βα­λε την παραί­τη­σή του ο συντο­νι­στής της ΝΕ, Στ. Καραβασίλης.

Πηγή: 902.gr

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο