Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΣΥΡΙΖΑ: Σκορπά αυταπάτες για δήθεν «θετικές εξελίξεις» αν εκλεγεί ο Τζο Μπάιντεν…

Θυμά­στε το πανη­γυ­ρι­κό πρω­το­σέ­λι­δο της «ΑΥΓΗΣ» το Νοέμ­βρη του 2008, την επο­μέ­νη της εκλο­γής του Μπα­ράκ Ομπά­μα στην προ­ε­δρία των ΗΠΑ;

«Προσ­δο­κί­ες από τη νίκη του Μπα­ράκ Ομπά­μα» ήταν ο τίτλος και καλ­λιερ­γού­σε προσ­δο­κί­ες: «Να στα­μα­τή­σουν οι πόλε­μοι» και «Να μην πλη­ρώ­σουν οι φτω­χοί την οικο­νο­μι­κή κρίση».

Avgi ObamaΤο τι ακο­λού­θη­σε της ανά­λη­ψης της προ­ε­δρί­ας από τον «Δημο­κρα­τι­κό» και «προ­ο­δευ­τι­κό» Ομπά­μα είναι γνω­στό.  Όχι μόνο οι πόλε­μοι δεν στα­μά­τη­σαν, αλλά κατά τη διάρ­κεια της προ­ε­δρί­ας του, μετα­ξύ άλλων:

  • Το 2009 συνέ­χι­σε όλες τις ιμπε­ρια­λι­στι­κές επεμ­βά­σεις που είχε ξεκι­νή­σει η διοί­κη­ση του Προ­έ­δρου Τζορτζ Μπους στο Αφγα­νι­στάν και στο Ιράκ.
  • Το φθι­νό­πω­ρο του 2011 έγι­νε η επέμ­βα­ση στη Λιβύη για την ανα­τρο­πή του πρώ­ην συμ­μά­χου τους Μ. Καντάφι.
  • Ακο­λού­θη­σε η λεγό­με­νη «Αρα­βι­κή Ανοι­ξη» με τις αλλα­γές των αστι­κών καθε­στώ­των σε Τυνη­σία και Αίγυ­πτο, με το πρό­σχη­μα της δημο­κρα­τί­ας και της ελευ­θε­ρί­ας, όπου στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα στη­ρί­χτη­καν και ισλα­μι­στι­κές οργα­νώ­σεις βγαλ­μέ­νες από τα φυτώ­ρια των μυστι­κών υπη­ρε­σιών, όπως οι «Αδελ­φοί Μου­σουλ­μά­νοι», ενώ μετα­φέρ­θη­καν ένο­πλοι τζι­χα­ντι­στές, τεχνο­γνω­σία και μεγά­λες ποσό­τη­τες οπλι­σμού τόσο στην Αφρι­κή όσο και στη Μέση Ανατολή.
  • Αρχές Αυγού­στου 2012, ο Ομπά­μα υπέ­γρα­ψε διά­ταγ­μα για μεγά­λη στή­ρι­ξη στους ενό­πλους της λεγό­με­νης «αντι­πο­λί­τευ­σης» στη Συρία, στο οποίο σημειω­νό­ταν απρο­κά­λυ­πτα και με τον πιο επί­ση­μο τρό­πο η ανά­μει­ξη της CIA στη χώρα, στα …πρό­τυ­πα της προη­γού­με­νης επέμ­βα­σης στη Λιβύη. CIA και μυστι­κές υπη­ρε­σί­ες, ΝΑΤΟ, θέριε­ψαν το φαι­νό­με­νο του «Ισλα­μι­κού Κρά­τους» και διεύ­ρυ­ναν το αιμα­το­κύ­λι­σμα του συρια­κού λαού. Αρχι­κά ως «εργα­λείο» για την αλλα­γή μη αρε­στών καθε­στώ­των και σήμε­ρα, με το πρό­σχη­μα της «κατα­πο­λέ­μη­σης της τρο­μο­κρα­τί­ας», ως «πολυ­ερ­γα­λείο» για νέες επεμ­βά­σεις για το ξανα­μοί­ρα­σμα της πίτας στην Ενέρ­γεια, στους δρό­μους μετα­φο­ράς της, στις σφαί­ρες γεω­στρα­τη­γι­κής επιρ­ρο­ής, στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό αντα­γω­νι­σμό με άλλα κέντρα όπως η Ρωσία.
  • Καθο­ρι­στι­κή ήταν η συμ­βο­λή της κυβέρ­νη­σης Ομπά­μα στο αιμα­το­κύ­λι­σμα στην Ουκρα­νία — στο πλαί­σιο της αντι­πα­ρά­θε­σης με τη Μόσχα — και στην ανά­δει­ξη ακρο­δε­ξιών-νεο­να­ζι­στι­κών δυνά­με­ων στην κυβέρ­νη­ση του Κιέβου.

12 χρόνια μετά…

Σήμε­ρα, δώδε­κα χρό­νια μετά απο εκεί­νο το πρω­το­σέ­λι­δο της «ΑΥΓΗΣ», ο ΣΥΡΙΖΑ συνε­χί­ζει να σκορ­πά αυτα­πά­τες σχε­τι­κά με τις φιλο­λαϊ­κές αλλα­γές που μπο­ρεί να φέρει η εκλο­γή του ενός, ή του άλλου υπο­ψη­φί­ου στην προ­ε­δρία των ΗΠΑ. Το 2008 η «ελπί­δα» ήταν ο Ομπά­μα και σήμε­ρα ο… Μπάιντεν!

Για άλλη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ κοροϊ­δεύ­ει στα μού­τρα τον ελλη­νι­κό λαό, κάνο­ντας λόγο για «αρι­στε­ρές δυνά­μεις του Δημο­κρα­τι­κού Κόμ­μα­τος» και υπο­τι­θέ­με­νες θετι­κές εξε­λί­ξεις που επι­φυ­λάσ­σει μια ενδε­χό­με­νη νίκη του Τζο Μπάι­ντεν ένα­ντι του συντη­ρη­τι­κού Τραμπ.

Να τι γρά­φει η ανα­κοί­νω­ση του Τομέα Διε­θνών και Ευρω­παϊ­κών Υπο­θέ­σε­ων του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλο­γές στις ΗΠΑ:

Οι σημε­ρι­νές, κρί­σι­μες προ­ε­δρι­κές εκλο­γές στις ΗΠΑ, ενδια­φέ­ρουν πρω­τί­στως τον αμε­ρι­κά­νι­κο λαό, αλλά επη­ρε­ά­ζουν όλους μας. Σήμε­ρα στις ΗΠΑ δίνε­ται ένα πολι­τι­κό μήνυ­μα που θα ακου­στεί σε όλο τον κόσμο, για τη ρατσι­στι­κή βία, το δημό­σιο σύστη­μα υγεί­ας, την φορο­λό­γη­ση των πλου­σί­ων, τα δικαιώ­μα­τα φύλου, το κρά­τος δικαί­ου, την κλι­μα­τι­κή αλλα­γή. Αλλά, και, ως προς την εξω­τε­ρι­κή πολι­τι­κή των ΗΠΑ, κάτι που μας ενδια­φέ­ρει άμε­σα, το ερώ­τη­μα σήμε­ρα είναι ποιος θα εργα­στεί καλύ­τε­ρα για την ειρή­νη και τη στα­θε­ρό­τη­τα, ιδί­ως στην Ανα­το­λι­κή Μεσό­γειο και Μέση Ανατολή.

Ο ΣΥΡΙ­ΖΑ-Προ­ο­δευ­τι­κή Συμ­μα­χία έχει στη­ρί­ξει στα­θε­ρά τις αρι­στε­ρές δυνά­μεις του Δημο­κρα­τι­κού Κόμ­μα­τος και τους αγώ­νες που έχουν δώσει εδώ και δεκα­ε­τί­ες, μαζί με τα πολύ­μορ­φα κοι­νω­νι­κά κινή­μα­τα των ΗΠΑ. Θεω­ρού­με ότι νίκη του υπο­ψη­φί­ου του Δημο­κρα­τι­κού Κόμ­μα­τος, Τζο Μπάι­ντεν, θα απο­τε­λέ­σει σημα­ντι­κή, θετι­κή εξέ­λι­ξη για την ενί­σχυ­ση αυτών των αγώ­νων, γνω­ρί­ζο­ντας τα όρια αυτής της επιλογής.

Ανε­ξάρ­τη­τα, όμως, από το απο­τέ­λε­σμα στις εκλο­γές, τα μεγά­λα κοι­νω­νι­κά κινή­μα­τα που ανα­πτύ­χθη­καν το προη­γού­με­νο διά­στη­μα στις ΗΠΑ, τα οποία επη­ρέ­α­σαν και το Δημο­κρα­τι­κό Κόμ­μα, έχουν μεγά­λες μάχες να δώσουν στο πεδίο της κατα­πο­λέ­μη­σης των κοι­νω­νι­κών και οικο­νο­μι­κών ανι­σο­τή­των και της υπε­ρά­σπι­σης της κοι­νω­νι­κής δικαιοσύνης.

Αφή­στε, κύριοι και κυρί­ες του ΣΥΡΙΖΑ, παλιό και ξανα­ζε­στα­μέ­νο το επι­χεί­ρη­μα της δήθεν «ελπί­δας» και των υπο­τι­θέ­με­νων «θετι­κών εξε­λί­ξε­ων» που θα προ­έλ­θουν από το απο­τέ­λε­σμα των εκλο­γών στις ΗΠΑ. Ο λαός μας έχει πλέ­ον μπό­λι­κη πεί­ρα για να κατα­λά­βει ότι, είτε με Μπάι­ντεν, είτε με Τραμπ, οι ΗΠΑ θα συνε­χί­σουν να είναι ο ιμπε­ρια­λι­στι­κός δυνά­στης των λαών.…

Ο Λένιν και οι αμε­ρι­κα­νι­κές προ­ε­δρι­κές εκλογές

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο