Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΣΥΡΙΖΑ — Στ. Κασσελάκης: Κάλπικες διαχωριστικές γραμμές και εκλογές για τον προεδρικό θώκο

Εκλο­γές για τον προ­ε­δρι­κό θώκο, ανα­κοί­νω­σε ο Στ. Κασ­σε­λά­κης μιλώ­ντας σήμε­ρα το από­γευ­μα στην έναρ­ξη του 4ου Συνε­δρί­ου του ΣΥΡΙΖΑ, λέγο­ντας ότι «πρό­ε­δρος υπό προ­θε­σμία δε γίνο­μαι», ότι «θα κρι­θώ στις πρώ­τες εθνι­κές εκλο­γές», και πως προ­σφεύ­γει στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, «με έναν πλή­ρη οδι­κό χάρ­τη για την επά­νο­δο του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση».

Ισχυ­ρί­στη­κε δε πως «κάποιοι νομί­ζουν ότι με συνε­χείς δια­φο­ρο­ποι­ή­σεις θα φέρουν την ήττα στις εκλο­γές για να έρθουν ως σωτή­ρες» και ότι «θέλουν να γίνουν καπε­τά­νιοι στο πλοίο που θα έχουν βυθί­σει» λέγο­ντας πως οι «υπο­νο­μευ­τές του Αλ. Τσί­πρα κατέ­λη­ξαν στα αζή­τη­τα να παρα­κα­λά­νε το ΠΑΣΟΚ να τους πάρει».

Κατά τα άλλα στην υπό­λοι­πη ομι­λία του επι­χεί­ρη­σε να στή­σει κάλ­πι­κες δια­χω­ρι­στι­κές γραμ­μές ενό­ψει ευρω­ε­κλο­γών, περί «προ­ο­δευ­τι­κών δυνά­με­ων» απέ­να­ντι στην «ακρο­δε­ξιά», και τις γνω­στές αυτα­πά­τες περί «δημο­κρα­τι­κής ΕΕ», ανα­πα­ρά­γο­ντας ταυ­τό­χρο­να και όλους τους στό­χους της ιμπε­ρια­λι­στι­κής ένω­σης για την «αυτο­νο­μία» της. Κατη­γό­ρη­σε την κυβέρ­νη­ση της ΝΔ ότι «κρα­τά­ει κλει­στή την οικο­νο­μία προς τους επεν­δυ­τές και την εγχώ­ρια υγιή επι­χει­ρη­μα­τι­κό­τη­τα», παρου­σί­α­σε ως από­δει­ξη της «έμπρα­κτης αντι­πο­λί­τευ­σης» την υπερ­ψή­φι­ση με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ του αντι­δρα­στι­κού νομο­σχε­δί­ου για τον γάμο και την τεκνο­θε­σία των ομό­φυ­λων ζευ­γα­ριών, και την ανα­συ­γκρό­τη­ση του κόμ­μα­τος ως όρο για να ανα­νε­ώ­σουν την ικα­νό­τη­τα τους στη ρυμούλ­κη­ση του λαού στους στό­χους του κεφαλαίου.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι λίγες ώρες νωρί­τε­ρα ο Αλ. Τσί­πρας με ανάρ­τη­σή του στο facebook, παρε­νέ­βη στις δια­δι­κα­σί­ες, προ­τρέ­πο­ντας τον Στ. Κασ­σε­λά­κη να προ­σφύ­γει στη βάση μετά το θέμα εμπι­στο­σύ­νης που έθε­σε στην τελευ­ταία συνε­δρί­α­ση της Πολι­τι­κής Γραμματείας.

 

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο