Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΣΥΡΙΖΑ: Ψήφισε μαζί με τη ΝΔ την παράδοση των Ναυπηγείων Ελευσίνας και τώρα …ψάχνει άλλοθι

Να «μαζέ­ψει… τα ασυμ­μά­ζευ­τα» επι­χει­ρεί ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπερ­ψή­φι­ση, χθες, του κατά­πτυ­στου νόμου για τα Ναυ­πη­γεία Ελευ­σί­νας, από κοι­νού με την κυβέρ­νη­ση, με σημε­ρι­νή ανα­κοί­νω­ση της Κοι­νο­βου­λευ­τι­κής του Ομάδας.

Το γεγο­νός βέβαια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφι­σε υπέρ δεν απο­τέ­λε­σε κεραυ­νό εν αιθρία, αφού η δική του κυβέρ­νη­ση ήταν ο πρώ­τος μεσά­ζο­ντας της ΟΝΕΧ, στην οποία παρέ­δω­σε τα Ναυ­πη­γεία Νεω­ρί­ου Σύρου, εφαρ­μό­ζο­ντας μάλι­στα πρώ­τος το «μοντέ­λο» που ακο­λου­θεί τώρα η ΝΔ. Δηλα­δή την παρά­δο­ση του ναυ­πη­γεί­ου «καθα­ρό» από εργα­ζό­με­νους και εργα­σια­κά δικαιώ­μα­τα. Ακό­μα, η κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν που έκλει­σε πρώ­τη συμ­φω­νία με την ΟΝΕΧ και για τα Ναυ­πη­γεία Ελευσίνας.

Για αυτό άλλω­στε στη Βου­λή ο υπουρ­γός Ανά­πτυ­ξης Αδ. Γεωρ­γιά­δης ανα­γνώ­ρι­σε τη συμ­βο­λή του ΣΥΡΙΖΑ στο ξεπούλημα.

Προ­σπα­θώ­ντας να παρα­πλα­νή­σει τους εργα­ζό­με­νους στα ναυ­πη­γεία, αλλά και συνο­λι­κά τον ελλη­νι­κό λαό, η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επα­να­λαμ­βά­νει τα επι­χει­ρή­μα­τα της τρο­πο­λο­γί­ας που κατέ­θε­σε χθες.

Όπως ανα­φέ­ρει, «έπει­τα από συντο­νι­σμέ­νες ενέρ­γειες, ουσια­στι­κές παρεμ­βά­σεις και την κατά­θε­ση τεκ­μη­ριω­μέ­νων προ­τά­σε­ων κατά την κοι­νο­βου­λευ­τι­κή δια­δι­κα­σία, πετύ­χα­με δια­σφά­λι­ση της απο­πλη­ρω­μής δεδου­λευ­μέ­νων και απο­ζη­μιώ­σε­ων και την απε­μπλο­κή τους από τις ανα­θέ­σεις εξο­πλι­στι­κών προ­γραμ­μά­των του Δημοσίου».

Βέβαια, η τρο­πο­λο­γία του ΣΥΡΙΖΑ παρέ­βλε­ψε όλο το αντι­δρα­στι­κό, κατά­πτυ­στο περιε­χό­με­νο του νομο­σχε­δί­ου και ζήτη­σε να υπάρ­χει πρό­βλε­ψη τα δεδου­λευ­μέ­να των εργα­ζο­μέ­νων να κατα­βλη­θούν σε συγκε­κρι­μέ­νο χρο­νο­διά­γραμ­μα τριών μηνών μετά ωστό­σο την ορι­στι­κή, αμε­τά­κλη­τη και τελε­σί­δι­κη μετα­βί­βα­ση του ναυ­πη­γεί­ου στην ΟΝΕΧ, κάτι που έγι­νε δεκτό από την κυβέρνηση!

Πάντως οι πραγ­μα­τι­κές επι­διώ­ξεις του ΣΥΡΙΖΑ φανε­ρώ­νο­νται από την ίδια την ανα­κοί­νω­σή του, καθώς ανα­φέ­ρει πως «απέ­δει­ξε για πολ­λο­στή φορά ότι παρα­μέ­νει η πλέ­ον υπεύ­θυ­νη και αξιό­πι­στη πολι­τι­κή δύνα­μη που έχει ως γνώ­μο­να την ενί­σχυ­ση της εθνι­κής ανα­πτυ­ξια­κής προ­ο­πτι­κής με όρους ισό­τη­τας, δικαιο­σύ­νης και κοι­νω­νι­κής ευημερίας».

Κόπτε­ται λοι­πόν για την «εθνι­κή ανα­πτυ­ξια­κή προ­ο­πτι­κή», δηλα­δή την καπι­τα­λι­στι­κή ανά­πτυ­ξη, προ­σπα­θώ­ντας να την καμου­φλά­ρει με «όρους κοι­νω­νι­κής ευη­με­ρί­ας», ανα­μα­σώ­ντας δηλα­δή το παρα­μύ­θι ότι μπο­ρούν να κερ­δί­ζουν ταυ­τό­χρο­να αφε­ντι­κά και εργάτες…

Η ιστο­ρία έγρα­ψε πως ο ΣΥΡΙΖΑ συμ­φώ­νη­σε και ψήφι­σε τη χρή­ση των ναυ­πη­γεί­ων για την υπο­στή­ρι­ξη των πολε­μι­κών πλοί­ων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, αλλά και τη στή­ρι­ξη των εφο­πλι­στι­κών συμφερόντων.

902.gr

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο