Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σφοδροί ισραηλινοί βομβαρδισμοί στο Χαλέπι της Συρίας — Δεκάδες οι νεκροί

Δεκά­δες άνθρω­ποι σκο­τώ­θη­καν και πολ­λοί άλλοι τραυ­μα­τί­στη­καν τα ξημε­ρώ­μα­τα της Παρα­σκευ­ής, ως απο­τέ­λε­σμα σφο­δρών ισραη­λι­νών βομ­βαρ­δι­σμών που στό­χευ­σε περιο­χές στα περί­χω­ρα του Χαλε­πί­ου.

Το επί­ση­μο συρια­κό πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων SANA ανέ­φε­ρε ότι περί­που στη 1 τα ξημε­ρώ­μα­τα (ώρα Ελλά­δας) «ο ισραη­λι­νός εχθρός εξα­πέ­λυ­σε αερο­πο­ρι­κή επί­θε­ση από την κατεύ­θυν­ση της Αθρί­για, νοτιο­α­να­το­λι­κά του Χαλε­πί­ου, στο­χεύ­ο­ντας ορι­σμέ­να σημεία στην ύπαι­θρο του Χαλε­πί­ου».

Σύμ­φω­να με το SANA, την ίδια ώρα πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε χερ­σαία επί­θε­ση από «τρο­μο­κρα­τι­κές οργα­νώ­σεις από την Ιντλίμπ και τη δυτι­κή ύπαι­θρο του Χαλεπίου».

Από την πλευ­ρά του, το Συρια­κό Παρα­τη­ρη­τή­ριο Ανθρω­πί­νων Δικαιω­μά­των, μκο που πρό­σκει­ται στη συρια­κή αντι­πο­λί­τευ­ση, δήλω­σε πως από την επί­θε­ση σκο­τώ­θη­καν του­λά­χι­στον 36 σύροι στρα­τιω­τι­κοί. Σύμ­φω­να με τη ΜΚΟ ο βομ­βαρ­δι­σμός είχε κυρί­ως στο στό­χα­στρο «απο­θή­κες όπλων» της λιβα­νι­κής οργά­νω­σης Χεζ­μπο­λάχ, η οποία πολε­μά στο πλευ­ρό του συρια­κού καθεστώτος.

 

Στό­χος έγι­ναν επί­σης εργο­στά­σιο του υπουρ­γείο Άμυ­νας στη Σαφί­ρα, κοντά στο Χαλέ­πι, που πλέ­ον έχουν περά­σει στον έλεγ­χο ένο­πλων οργα­νώ­σε­ων προ­σκεί­με­νων στην Τεχε­ρά­νη, κατά τη ΜΚΟ.

Αυτός είναι ο πιο βαρύς απο­λο­γι­σμός απω­λειών στις τάξεις των συρια­κών ενό­πλων δυνά­με­ων του­λά­χι­στον από το ξέσπα­σμα του πολέ­μου στη Λωρί­δα της Γάζας, πριν από σχε­δόν έξι μήνες, πάντα σύμ­φω­να με το Συρια­κό Παρα­τη­ρη­τή­ριο Ανθρω­πί­νων Δικαιωμάτων.

Ο ισραη­λι­νός στρα­τός έχει εξα­πο­λύ­σει εκα­το­ντά­δες βομ­βαρ­δι­σμούς, σχε­δόν όλους από αέρος, στη Συρία αφό­του ξέσπα­σε η εμφύ­λια σύρ­ρα­ξη και ακο­λού­θως η ιμπε­ρια­λι­στι­κή επέμ­βα­ση στη Συρία, σπα­νί­ως όμως τους επιβεβαιώνει.

(Πηγή: SANA, ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο