Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σχόλιο της ΕΟ του ΚΚΕ για τις αθλιότητες του φασίστα ευρωβουλευτή Λαγού

Η Ευρω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του ΚΚΕ καταγ­γέλ­λει την αθλιό­τη­τα με τη μορ­φή ερώ­τη­σης που κατέ­θε­σε προς την Ευρω­παϊ­κή Επι­τρο­πή ο φασί­στας ευρω­βου­λευ­τής Λαγός σχε­τι­κά με την εκδή­λω­ση που διορ­γά­νω­σε στο Ευρω­κοι­νο­βού­λιο ο ευρω­βου­λευ­τής του ΚΚΕ Κ. Παπα­δά­κης με τίτλο: «Η αλή­θεια για το Σοσια­λι­σμό και ο αντι­κομ­μου­νι­σμός της ΕΕ».

Ο υπό­δι­κος, κατη­γο­ρού­με­νος για τα εγκλή­μα­τα της ναζι­στι­κής «Χρυ­σής Αυγής» Λαγός εγκα­λεί την Κομι­σιόν και τα όργα­νά της ΕΕ για­τί επέ­τρε­ψαν τη διε­ξα­γω­γή εκδή­λω­σης με τέτοιο περιε­χό­με­νο στο χώρο του Ευρω­κοι­νο­βου­λί­ου. Ζητά τη λήψη μέτρων, την κατα­δί­κη της εκδή­λω­σης από το Ευρω­κοι­νο­βού­λιο ως εφαρ­μο­γή του πρό­σφα­του χυδαί­ου αντι­κομ­μου­νι­στι­κού ψηφί­σμα­τός του. Φτά­νει δε ως τη γελοιό­τη­τα να κατη­γο­ρή­σει την ΕΕ ότι καλύ­πτει τους κομ­μου­νι­στές. Λίγο και­ρό πριν… είχε ανα­κα­λύ­ψει μετά από 70 χρό­νια ότι στις Βρυ­ξέλ­λες υπάρ­χει Λεω­φό­ρος Στά­λιν­γκραντ και απαι­τού­σε με άλλη ερώ­τη­σή του τη μετο­νο­μα­σία της.

Η ερώ­τη­ση του ναζι­στή ευρω­βου­λευ­τή επι­βε­βαιώ­νει την τεκ­μη­ριω­μέ­νη πολε­μι­κή του ΚΚΕ στο κατά­πτυ­στο αντι­κομ­μου­νι­στι­κό ψήφι­σμα, απο­δει­κνύ­ο­ντας ότι ο αντι­κομ­μου­νι­σμός της ΕΕ και των κυβερ­νή­σε­ών της, το ανα­πο­δο­γύ­ρι­σμα της ιστο­ρι­κής αλή­θειας απο­θρα­σύ­νουν τους υμνη­τές του Χίτλερ. Οι κατά τα άλλα «αντι­συ­στη­μι­κοί» τρέ­χουν να κρυ­φτούν «στην ποδιά» της ΕΕ, πίσω από τα ψηφί­σμα­τα του Ευρω­κοι­νο­βου­λί­ου, ζητά­νε προ­στα­σία από τους καπι­τα­λι­στές και τις ενώ­σεις τους. Δεν περι­μέ­να­με τίπο­τα δια­φο­ρε­τι­κό από τους πολι­τι­κούς απο­γό­νους των συνερ­γα­τών των Ναζί κατα­κτη­τών της χώρας μας, των δοσί­λο­γων και των ταγματασφαλιτών.

Κατα­λα­βαί­νου­με… τον καη­μό τους όταν αντί­κρι­σαν την αφί­σα της εκδή­λω­σης με τη θρυ­λι­κή φωτο­γρα­φία της κόκ­κι­νης σημαί­ας με το σφυ­ρο­δρέ­πα­νο να κυμα­τί­ζει στο Ράιχ­σταγκ, αιώ­νια τιμή και θύμη­ση για αυτούς που πλή­ρω­σαν τον πιο βαρύ φόρο αίμα­τος και είχαν την καθο­ρι­στι­κή συμ­βο­λή στη συντρι­βή του φασι­στι­κού τέρα­τος: Τη Σοβιε­τι­κή Ένω­ση και τους κομμουνιστές.

Η αντι­κομ­μου­νι­στι­κή εκστρα­τεία της ΕΕ και των αστι­κών κυβερ­νή­σε­ων που τρο­φο­δο­τεί το δηλη­τή­ριο του φασι­σμού δεν θα περά­σει. Επι­χει­ρώ­ντας να ξανα­γρά­ψουν την ιστο­ρία στο­χεύ­ουν στη συνεί­δη­ση των εργα­ζο­μέ­νων και ιδιαί­τε­ρα των νέων για­τί φοβού­νται τη δύνα­μη των λαών.

Το ΚΚΕ θα συνε­χί­σει ατα­λά­ντευ­τα να αντι­πα­λεύ­ει τον αντι­κομ­μου­νι­σμό της ΕΕ, τα μέτρα και τις διώ­ξεις, να οργα­νώ­νει την πάλη για να τσα­κι­στεί ο φασι­σμός και το βάρ­βα­ρο καπι­τα­λι­στι­κό σύστη­μα που τον γεν­νά και τον θρέφει.

Λαγός, ο θεματοφύλακας…

Εφορ­μού­με­νος από τις «αξί­ες» της ΕΕ και για την πιστή εφαρ­μο­γή τους, ο εκλεγ­μέ­νος με τη Χρυ­σή Αυγή και κατό­πιν «ανε­ξάρ­τη­τος» ευρω­βου­λευ­τής Λαγός έσπευ­σε για δεύ­τε­ρη φορά μέσα σε λίγους μήνες να κατα­θέ­σει Ερώ­τη­ση στην Ευρω­βου­λή, ξερ­νώ­ντας αντι­κομ­μου­νι­σμό. Οπως ενη­με­ρώ­νει από την ιστο­σε­λί­δα του, ο νταλ­κάς του είναι τώρα για την εκδή­λω­ση που διορ­γά­νω­σε η ΚΝΕ στις 11/11 στις Βρυ­ξέλ­λες με θέμα τον αντι­κομ­μου­νι­σμό της ΕΕ. Με την Ερώ­τη­σή του καλεί την ΕΕ να «προ­βεί σε ενέρ­γειες» «ενα­ντί­ον των διορ­γα­νω­τών», δηλα­δή του ΚΚΕ, επει­δή «σκαν­δα­λω­δώς» η αίθου­σα του Ευρω­κοι­νο­βου­λί­ου, όπου έγι­νε η εκδή­λω­ση, «γέμι­σε με το απε­χθές σφυ­ρο­δρέ­πα­νο»! Επι­κα­λεί­ται μάλι­στα το πρό­σφα­το αντι­κομ­μου­νι­στι­κό ψήφι­σμα του Ευρω­κοι­νο­βου­λί­ου, το οποίο, όπως λέει, «κατα­δί­κα­σε τον κομ­μου­νι­σμό και τη χρή­ση κομ­μου­νι­στι­κών συμβόλων».

Και μόνο το γεγο­νός ότι η ΕΕ έχρι­σε θεμα­το­φύ­λα­κα της εφαρ­μο­γής τέτοιων κατά­πτυ­στων ψηφι­σμά­των ένα πρώ­ην ηγε­τι­κό στέ­λε­χος της εγκλη­μα­τι­κής ναζι­στι­κής Χρυ­σής Αυγής, είναι απο­κα­λυ­πτι­κό για το ποια γλά­στρα ποτί­ζει η εξί­σω­ση του ναζι­σμού με τον κομ­μου­νι­σμό, που είναι επί­ση­μη ιδε­ο­λο­γία της.

Οσο για τον Λαγό, όσο ασυ­να­γώ­νι­στος είναι στον αντι­κομ­μου­νι­σμό, άλλο τόσο είναι και στη γελοιότητα…

Πηγή: Ριζο­σπά­στης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο