Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σχόλιο της ΤΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ για τις δηλώσεις και αναγγελίες ερευνών υδρογονανθράκων στην περιοχή

«Η παρά­δο­ση των κοι­τα­σμά­των υδρο­γο­ναν­θρά­κων σε ενερ­γεια­κούς κολοσ­σούς, αφ’ ενός στε­ρεί απ’ τον ελλη­νι­κό λαό τον πολύ­τι­μο ορυ­κτό πλού­το της χώρας, αφ’ ετέ­ρου δεν εγγυά­ται σε καμιά περί­πτω­ση τη δια­σφά­λι­ση των κυριαρ­χι­κών δικαιω­μά­των», τονί­ζει η Τομε­α­κή Επι­τρο­πή Ιωαν­νί­νων του ΚΚΕ, σε σχό­λιό της για τις δηλώ­σεις και αναγ­γε­λί­ες ερευ­νών υδρο­γο­ναν­θρά­κων στην περιοχή.

Όπως ανα­φέ­ρει, «όταν η κυβέρ­νη­ση μέσω και των υπουρ­γών της μιλά για την ενερ­γεια­κή επάρ­κεια που μπο­ρεί να εξα­σφα­λι­στεί μέσω της εξό­ρυ­ξης του κοι­τά­σμα­τος που έχει εντο­πι­στεί στα Γιάν­νε­να, εφό­σον επι­βε­βαιω­θούν οι ενδεί­ξεις, προ­φα­νώς δεν εννο­εί την κάλυ­ψη των ενερ­γεια­κών ανα­γκών των λαϊ­κών νοι­κο­κυ­ριών του νομού και της χώρας. Αυτό επι­βε­βαιώ­νε­ται από την παρά­δο­ση της έρευ­νας αλλά και της μελ­λο­ντι­κής εκμε­τάλ­λευ­σης του κοι­τά­σμα­τος στα Γιάν­νε­να, όπως και σε άλλα μέρη της χώρας μας, στα μονοπώλια».

«Ο λαός μας έχει πεί­ρα και απο­τε­λούν πρό­κλη­ση οι δηλώ­σεις των κυβερ­νώ­ντων περί ενερ­γεια­κής επάρ­κειας την ώρα που οι λαϊ­κές οικο­γέ­νειες στε­νά­ζουν από την ακρί­βεια και την ενερ­γεια­κή φτώ­χεια. Οι ενερ­γεια­κοί όμι­λοι προ­φα­νώς θα αξιο­ποι­ή­σουν τα κοι­τά­σμα­τα για τα δικά τους κέρ­δη και όχι για τις λαϊ­κές ανά­γκες, ενώ την ίδια στιγ­μή συμ­με­τέ­χουν στους οξύ­τα­τους αντα­γω­νι­σμούς και τα παζά­ρια για τις πηγές και τους δρό­μους μετα­φο­ράς της ενέρ­γειας στην Ανα­το­λι­κή Μεσό­γειο. Αυτοί οι αντα­γω­νι­σμοί απο­τε­λούν και τον μεγά­λο κίν­δυ­νο για τους λαούς της περιο­χής, επι­ση­μαί­νει και προσθέτει:

«Γι’ αυτούς τους λόγους και το ΚΚΕ είχε κατα­ψη­φί­σει τις συμ­βά­σεις παρα­χώ­ρη­σης υδρο­γο­ναν­θρά­κων που δρο­μο­λό­γη­σαν, ψήφι­σαν και υλο­ποί­η­σαν οι κυβερ­νή­σεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚινΑλ».

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο