Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σχόλιο του ΚΚΕ για την έκρηξη κοντά στο υπουργείο Εργασίας

Σε σχό­λιό του για την έκρη­ξη κοντά στο υπουρ­γείο Εργα­σί­ας το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Σε μια περί­ο­δο που ανα­πτύσ­σο­νται δυνα­μι­κοί αγώ­νες του λαού και της νεο­λαί­ας ενά­ντια στην κυβερ­νη­τι­κή πολι­τι­κή, τέτοιες ενέρ­γειες αντι­κει­με­νι­κά λει­τουρ­γούν ως άλλο­θι για τη συκο­φά­ντη­σή τους, τον αυταρ­χι­σμό και την καταστολή».

Έκρηξη βόμβας κοντά στο υπ. Εργασίας τα ξημερώματα

Έκρη­ξη βόμ­βας σημειώ­θη­κε στη 01:29 απέ­να­ντι από το υπ. Εργα­σί­ας, στη συμ­βο­λή των οδών Στα­δί­ου και Πεσμα­ζό­γλου. Σύμ­φω­να με τις πλη­ρο­φο­ρί­ες, η τσά­ντα με τον εκρη­κτι­κό μηχα­νι­σμό είχε τοπο­θε­τη­θεί στα κάγκε­λα που βρί­σκο­νται μπρο­στά από τα γρα­φεία τρά­πε­ζας, απέ­να­ντι από το υπουρ­γείο Εργασίας.

Προη­γή­θη­κε τηλε­φώ­νη­μα στην Εφη­με­ρί­δα των Συντα­κτών αγνώ­στου, που προει­δο­ποί­η­σε ότι είχε τοπο­θε­τη­θεί εκρη­κτι­κός μηχα­νι­σμός έξω από το υπουρ­γείο και επρό­κει­το να πυρο­δο­τη­θεί σε 40 λεπτά.

Ο άγνω­στος είπε ότι την ευθύ­νη ανα­λαμ­βά­νει η αυτο­α­πα­κα­λού­με­νη οργά­νω­ση «Επα­να­στα­τι­κή Ταξι­κή Αυτο­ά­μυ­να». Η αστυ­νο­μία απέ­κλει­σε τον χώρο, ενώ διε­κό­πη η κυκλο­φο­ρία των οχη­μά­των στην οδό Στα­δί­ου, από το ύψος της Πεσμα­τζό­γλου. Στο σημείο έσπευ­σε κλι­μά­κιο του Τμή­μα­τος Εξου­δε­τέ­ρω­σης Εκρη­κτι­κών Μηχα­νι­σμών της ΕΛΑΣ.

Ο μηχα­νι­σμός, σύμ­φω­να με την ΕΛΑΣ, εξερ­ρά­γη στη 01:29, προ­κα­λώ­ντας υλι­κές ζημιές, ενώ την προ­α­νά­κρι­ση για την υπό­θε­ση διε­νερ­γεί η Αντι­τρο­μο­κρα­τι­κή Υπη­ρε­σία (ΔΑΕΕΒ).

 

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο