Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σχόλιο του ΚΚΕ για την απαράδεκτη δήλωση της Βίκυς Φλέσσα για τα Τέμπη

Σε σχό­λιό του το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις απα­ρά­δε­κτες δηλώ­σεις της υπο­ψή­φιας ευρω­βου­λευ­τή της ΝΔ, Βίκυς Φλέσ­σα σημειώνει:

«Η κα. Φλέσ­σα, με τη δήλω­σή της ότι “τους νεκρούς σε Τέμπη και Μάτι τους σκο­τώ­σα­με όλοι μαζί”, εξέ­φρα­σε με κυνι­κό τρό­πο αυτό που ουσια­στι­κά εννο­ούν και η σημε­ρι­νή κυβέρ­νη­ση της ΝΔ και οι προη­γού­με­νες, όταν μιλά­νε για “ανθρώ­πι­να λάθη” και “χρό­νιες παθο­γέ­νειες”, για να συγκα­λύ­ψουν την εγκλη­μα­τι­κή πολι­τι­κή που βάζει το κέρ­δος πάνω από την ανθρώ­πι­νη ζωή.

Άρα, δεν είναι μια προ­σω­πι­κή της γνώ­μη, όπως έσπευ­σε να διευ­κρι­νί­σει, είναι η κυβερ­νη­τι­κή “υπε­ρα­σπι­στι­κή γραμ­μή” που προ­σπα­θεί να φορ­τώ­σει στο λαό την ευθύ­νη για τα εγκλή­μα­τα σε βάρος του».

Β. Φλέσ­σα για το έγκλη­μα στα Τέμπη: «Τα παι­διά αυτά τα σκο­τώ­σα­με όλοι μαζί»!

Το όριο κάθε χυδαιό­τη­τας και αμο­ρα­λι­σμού ξεπέ­ρα­σε η υπο­ψή­φια βου­λευ­τής της ΝΔ, Βίκυ Φλέσ­σα, προ­κα­λώ­ντας οργή με τις δηλώ­σεις της για τα εγκλή­μα­τα των Τεμπών και του Ματιού.

Συγκε­κρι­μέ­να, η υπο­ψή­φια ευρω­βου­λευ­τής της ΝΔ σε εκδή­λω­σή στον Σύλ­λο­γο Ατό­μων με Σκλή­ρυν­ση κατά Πλά­κας, είπε χαρα­κτη­ρι­στι­κά «Το κρά­τος όλο νοσεί. Τα παι­διά τα σκο­τώ­σα­με όλοι και όλες μαζί. Αυτή είναι η γνώ­μη μου».

Και πρό­σθε­σε: «Όπως και στο Μάτι τους κάψα­με όλοι και όλες μαζί. Δεν έχει σχέ­ση με κανέ­να πρω­θυ­πουρ­γό και καμία κυβέρνηση».

Οι δηλώ­σεις αυτές, συμ­ψη­φι­σμού των εγκλη­μα­τι­κών κυβερ­νη­τι­κών και κρα­τι­κών ευθυ­νών, που οδή­γη­σαν στον θάνα­το 57 και 104 ανθρώ­πους, με στό­χο να «βγά­λουν λάδι», τους πραγ­μα­τι­κούς υπαί­τιους, ξεπερ­νούν σε χυδαιό­τη­τα ακό­μα και το «μαζί τα φάγα­με» του Θ. Πάγκαλου.

Τέτοιες χυδαί­ες και προ­σβλη­τι­κές στη μνή­μη των νεκρών δηλώ­σεις, στό­χο έχουν να απαλ­λά­ξουν τους πραγ­μα­τι­κούς υπεύ­θυ­νους, τόσο τα πολι­τι­κά πρό­σω­πα, όσο και την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή των κυβερ­νή­σε­ων που λογα­ριά­ζει περισ­σό­τε­ρο τα κέρ­δη των λίγων, από τις ανθρώ­πι­νες ζωές.

Ντρο­πή και αίσχος…

Πηγή: 902.gr

 

Ο δαί­μων του τυπο­γρα­φεί­ου, του Ηρα­κλή Κακαβάνη

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο