Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σχόλιο του ΚΚΕ για τις δηλώσεις Μητσοτάκη

«Οι ευθύ­νες για την τερά­στια κατα­στρο­φή δεν αφο­ρούν γενι­κά σε “λάθη” αλλά στη συνει­δη­τή επι­λο­γή όλων των κυβερ­νή­σε­ων» τονί­ζει το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχο­λιά­ζο­ντας τη συνέ­ντευ­ξη Tύπου του πρω­θυ­πουρ­γού Κ. Μητσο­τά­κη και τονί­ζει ότι η επό­με­νη μέρα «για το λαό ξεκι­νά­ει με τον αγώ­να να απο­κα­τα­στα­θεί πλή­ρως ό,τι κατα­στρά­φη­κε, να ματαιω­θούν οι “μπίζ­νες” πάνω στα καμένα».

Ανα­λυ­τι­κά:

«Μάταια ο πρω­θυ­πουρ­γός ανα­ζη­τεί συγ­χω­ρο­χάρ­τι, για­τί οι ευθύ­νες για την τερά­στια κατα­στρο­φή δεν αφο­ρούν γενι­κά σε “λάθη” αλλά στη συνει­δη­τή επι­λο­γή όλων των κυβερ­νή­σε­ων να αντι­με­τω­πί­ζουν ως “κόστος” την προ­στα­σία της ανθρώ­πι­νης ζωής, γι’ αυτό δεν έχουν ολο­κλη­ρω­μέ­νο σχέ­διο αντι­πυ­ρι­κής προστασίας.

Το γεγο­νός ότι δεν χάθη­καν ανθρώ­πι­νες ζωές, πρώ­τα απ’ όλα το εξα­σφά­λι­σε η λαϊ­κή αυτε­νέρ­γεια και πρω­το­βου­λία στα πύρι­να μέτω­πα, εκεί όπου κάτοι­κοι με πυρο­σβέ­στες και εθε­λο­ντές, έδω­σαν μάχη να προ­στα­τεύ­ουν τη ζωή, τις περιου­σί­ες τους, τον φυσι­κό πλούτο.

Αν για τον πρω­θυ­πουρ­γό η επό­με­νη μέρα, ενώ οι πυρ­κα­γιές συνε­χί­ζο­νται, ξεκι­νά­ει με όχη­μα τη δήθεν “πρά­σι­νη μετά­βα­ση”, για να τρέ­ξουν γρή­γο­ρα τα επι­χει­ρη­μα­τι­κά σχέ­δια που θυσιά­ζουν το περι­βάλ­λον για τα κέρ­δη των λίγων, για το λαό ξεκι­νά­ει με τον αγώ­να να απο­κα­τα­στα­θεί πλή­ρως ό,τι κατα­στρά­φη­κε, να ματαιω­θούν οι “μπίζ­νες” πάνω στα καμένα».

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο