Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τί ετοιμάζει η κυβέρνηση;

Τις τελευ­ταί­ες ώρες ο κυβερ­νη­τι­κός εκπρό­σω­πος, Παύ­λος Μαρι­νά­κης, σε κάθε του τηλε­ο­πτι­κή εμφά­νι­ση, ανα­φε­ρό­με­νος στις φοι­τη­τι­κές κινη­το­ποι­ή­σεις, ανα­πα­ρά­γει ότι «η αρι­στε­ρά δια­χρο­νι­κά προ­σπα­θεί να δημιουρ­γή­σει προβοκάτσιες».

Βεβαί­ως, είναι γνω­στό πως η προ­βο­κά­τσια δια­χρο­νι­κά αξιο­ποιεί­ται από τα κρά­τη, τις κυβερ­νή­σεις και τους μηχα­νι­σμούς τους για να συκο­φα­ντή­σουν το κίνη­μα και τους αγώ­νες που δίνει ο λαός και η νεο­λαία. Τα παρα­δείγ­μα­τα πολλά…

Αυτό που επι­βε­βαιώ­νε­ται γι’ άλλη μια φορά είναι ότι η κυβέρ­νη­ση βρί­σκε­ται σε πολύ δύσκο­λη θέση, δεν μπο­ρεί να περά­σει τους επι­κίν­δυ­νους σχε­δια­σμούς της, παρ’ όλη τη συναί­νε­ση των υπό­λοι­πων κομ­μά­των ‑πλην ΚΚΕ- και επι­λέ­γει τη συκο­φά­ντη­ση, τα ψέμα­τα, την κατα­στο­λή, τον αυταρ­χι­σμό και τους εκβια­σμούς. Φυσι­κά θα τη «βόλευε» και μία προβοκάτσια…

Δεν είναι τυχαί­ες, άλλω­στε, οι δηλώ­σεις του πρω­θυ­πουρ­γού, που παρο­μοί­α­σε τις μαζι­κές κινη­το­ποι­ή­σεις των φοι­τη­τών ενά­ντια στο νομο­σχέ­διο για τα ιδιω­τι­κά Πανε­πι­στή­μια με «ληστεία», ταυ­τί­ζο­ντας τους φοι­τη­τές που αγω­νί­ζο­νται με «εγκλη­μα­τί­ες».

Όμως λογα­ριά­ζει χωρίς το φοι­τη­τι­κό κίνη­μα, που έχει απο­δεί­ξει ότι μπο­ρεί να δίνει μεγά­λους αγώ­νες, να τους περι­φρου­ρεί και να τους υπε­ρα­σπί­ζε­ται από την κρα­τι­κή κατα­στο­λή. Και αυτό θα ξανακάνει!

Πηγή: 902.gr

Σαρλ Πιερ Μπω­ντλαίρ: Τ’ απα­γο­ρευ­μέ­να και τα επιλήψιμα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο