Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση «που κλιμακώνει επικίνδυνα την ελληνική εμπλοκή στην Ερυθρά Θάλασσα»

Το ΚΚΕ, με ανα­κοί­νω­σή του, «καταγ­γέλ­λει την κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, η οποία, διά στό­μα­τος του Υπουρ­γού Άμυ­νας, δηλώ­νει δια­θέ­σι­μη να ανα­λά­βει, μέσω του Στρα­τη­γεί­ου της Λάρι­σας, τη διοί­κη­ση της πολε­μι­κής επι­χεί­ρη­σης στην Ερυ­θρά Θάλασσα».

«Δεν φτά­νει, δηλα­δή, που με την απο­στο­λή φρε­γά­τας στέλ­νει προ­σω­πι­κό των Ενό­πλων Δυνά­με­ων στο ‘στό­μα του λύκου’ για την εξυ­πη­ρέ­τη­ση μεγά­λων οικο­νο­μι­κών συμ­φε­ρό­ντων και των πολε­μι­κών σχε­δί­ων των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, τώρα κλι­μα­κώ­νει επι­κίν­δυ­να την ελλη­νι­κή εμπλο­κή και καθι­στά το λαό μας στό­χο αντι­ποί­νων!» επι­ση­μαί­νει το κόμ­μα στην ανα­κοί­νω­σή του και καταλήγει:

«Ιδιαί­τε­ρα σήμε­ρα που το ενδε­χό­με­νο γενί­κευ­σης του πολέ­μου είναι περισ­σό­τε­ρο από ορα­τό, απαι­τεί­ται λαϊ­κή επα­γρύ­πνη­ση και δρά­ση για να απο­τρα­πούν οι επι­κίν­δυ­νοι κυβερ­νη­τι­κοί σχεδιασμοί».

Στη Λάρισα το στρατηγείο της επιχείρησης της ΕΕ στην Ερυθρά Θάλασσα

Ακό­μη περισ­σό­τε­ρο χώνε­ται η ελλη­νι­κή κυβέρ­νη­ση στους επι­κίν­δυ­νους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή της Μέσης Ανα­το­λής. Οι υπουρ­γοί Άμυ­νας της ΕΕ απο­δέ­χτη­καν την πρό­τα­ση του Νίκου Δέν­δια για την χρή­ση του Στρα­τη­γεί­ου της Λάρι­σας ως επι­χει­ρη­σια­κό κέντρο της ναυ­τι­κής επι­χεί­ρη­σης της ΕΕ, ενα­ντί­ων της Υεμε­ης στην Ερυ­θρά Θάλασσα.

Πρό­κει­ται για την επι­χει­ρη­σια­κή διοί­κη­ση που θα ασκεί­ται από το στρα­τη­γείο της Λάρι­σας και όχι από την Φρε­γά­τα του Πολε­μι­κού Ναυ­τι­κού που θα βρί­σκε­ται στην Ερυ­θρά Θάλασσα.

Όπως ανέ­φε­ρε ο Ύπα­τος Εκπρό­σω­πος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπο­ρέλ στη συνέ­ντευ­ξη Τύπου, η επι­χεί­ρη­ση κατά των Χού­θι θα ονο­μά­ζε­ται «Ασπί­δες» και η δρά­ση της «θα είναι ανά­λο­γη με την απει­λή». Η επι­χεί­ρη­ση της ΕΕ θα είναι «παράλ­λη­λα και συμπλη­ρω­μα­τι­κή» με την επι­χεί­ρη­ση «Prosperity Guardian» που έχουν οργα­νώ­σει οι ΗΠΑ.

Όσο αφο­ρά την ελλη­νι­κή Φρε­γά­τα (σύμ­φω­να με τις πλη­ρο­φο­ρί­ες, θα είναι η «Ύδρα»), αυτή θα εντα­χθεί ταυ­τό­χρο­να και στις δύο επι­χει­ρή­σεις, κάτι που σημαί­νει αυξη­μέ­νη πιθα­νό­τη­τα εμπλο­κής, αλλά και στοχοποίησης.

Επι­ση­μαί­νε­ται ότι η επι­χεί­ρη­ση «Ασπί­δες», θα είναι πλέ­ον η μεγα­λύ­τε­ρη στρα­τιω­τι­κή επι­χεί­ρη­ση της ΕΕ, αφή­νο­ντας πίσω της την επι­χεί­ρη­ση «Irini» για την επι­βο­λή του εμπάρ­γκο όπλων στη Λιβύη.

Οι υπουρ­γοί Άμυ­νας δεν ανα­μέ­νε­ται να λάβουν σήμε­ρα απο­φά­σεις για την επι­χεί­ρη­σης στην Ερυ­θρά Θάλασ­σα, καθώς πρό­κει­ται για άτυ­πο συμ­βού­λιο. Ορι­στι­κές απο­φά­σεις ανα­μέ­νο­νται το επό­με­νο διά­στη­μα με το επό­με­νο συμ­βού­λιο εξω­τε­ρι­κών υπο­θέ­σε­ων να προ­γραμ­μα­τί­ζε­ται για τις 19 Φλεβάρη.

Πηγή: 902.gr

 

Σαρλ Πιερ Μπω­ντλαίρ: Τ’ απα­γο­ρευ­μέ­να και τα επιλήψιμα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο