Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τα επόμενα Τέμπη…

Πάνω πάνω στην «μπου­γά­δα» που έχουν απλώ­σει κυβέρ­νη­ση, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και λοι­ποί, για να κρυ­φτούν οι υπεύ­θυ­νοι του εγκλή­μα­τος στα Τέμπη, είναι τις μέρες αυτές ο ρόλος της ΕΕ.

«Αν είχαν τηρη­θεί οι κανο­νι­σμοί της από τις προη­γού­με­νες κυβερ­νή­σεις, δεν θα είχε γίνει το έγκλη­μα», ισχυ­ρί­ζε­ται η ΝΔ, με τους υπό­λοι­πους να απα­ντούν ότι «η ΕΕ προει­δο­ποιού­σε, αλλά δεν την έπαιρ­νε υπό­ψη η κυβέρνηση».

Τι κρύ­βουν; Οτι ένα προς ένα τα βήμα­τα της ιδιω­τι­κο­ποί­η­σης, του «σπα­σί­μα­τος» του δικτύ­ου και συνο­λι­κά της «απε­λευ­θέ­ρω­σης» των σιδη­ρό­δρο­μων και των μετα­φο­ρών, έγι­ναν με τους κανο­νι­σμούς και τις Οδη­γί­ες της ΕΕ «ανά χείρας».

Κι αν έχει κανείς αμφι­βο­λία ότι αυτές ακρι­βώς οι Οδη­γί­ες βάζουν τα θεμέ­λια και για τα επό­με­να «Τέμπη», μια είδη­ση των προη­γού­με­νων ημε­ρών που πέρα­σε στα ψιλά δεί­χνει τι έρχε­ται: Η Κομι­σιόν απο­φά­σι­σε πως λόγω έλλει­ψης εργα­τι­κών χεριών στον κλά­δο, το επαγ­γελ­μα­τι­κό δίπλω­μα οδή­γη­σης για μεγά­λα φορ­τη­γά θα μπο­ρεί πλέ­ον να εκδί­δε­ται από την ηλι­κία των 18 (από 23 που ήταν μέχρι πρό­σφα­τα), με ό,τι προ­φα­νείς κιν­δύ­νους συνε­πά­γε­ται μια τέτοια εξέλιξη.

Με δυο λόγια, τα κέρ­δη τους — οι ζωές μας παντού. Και αυτό ακρι­βώς πρέ­πει να γίνει κρι­τή­ριο κατα­δί­κης της ΕΕ και των κομ­μά­των που την υπο­στη­ρί­ζουν και στις ερχό­με­νες ευρω­ε­κλο­γές, ισχυ­ρο­ποιώ­ντας παρα­πέ­ρα το ΚΚΕ.

Πηγή: Ριζο­σπά­στη

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο