Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Τα νέα μέτρα που ανα­κοί­νω­σε ο Ν. Χαρ­δα­λιάς θα περιλαμβάνουν:

– Όριο 50 ατό­μων για τις δημό­σιες και κοι­νω­νι­κές εκδη­λώ­σεις, εκτός από αυτές στις οποί­ες εφαρ­μό­ζο­νται ειδι­κοί κανό­νες, όπως για παρά­δειγ­μα εστια­τό­ρια, θέα­τρα, σινε­μά, έως 31 Αυγού­στου, στις επι­δη­μιο­λο­γι­κά επι­βα­ρυ­μέ­νες περιοχές.

– Απα­γό­ρευ­ση λει­τουρ­γί­ας χώρων εστί­α­σης και δια­σκέ­δα­σης από τα μεσά­νυ­χτα έως τις 7 το πρωί σε όλη την Αττι­κή, έως 31 Αυγού­στου. Επί­σης, η απα­γό­ρευ­ση ισχύ­ει για Κρή­τη και Ανα­το­λι­κή Μακε­δο­νία και Θράκη.

– Ειδι­κά μέτρα σε Πάρο και Αντί­πα­ρο. Ανα­στο­λή κάθε είδους εκδή­λω­σης, όριο εννέα ατό­μων σε κάθε δημό­σια συνά­θροι­ση. Όριο ατό­μων στα τρα­πέ­ζια των κατα­στη­μά­των. Μάσκες παντού.

– Παρα­τεί­νε­ται έως 24 Αυγού­στου το πακέ­το μέτρων για τον Πόρο, με μόνη δια­φο­ρά το κλεί­σι­μο των κατα­στη­μά­των τα μεσά­νυ­χτα αντί για 11.

– Υπο­χρε­ω­τι­κή χρή­ση μάσκας σε χώρους υψη­λού συγ­χρω­τι­σμού εντός στρα­το­πέ­δων, δομές κοι­νω­νι­κής αλλη­λεγ­γύ­ης και χώρους φιλο­ξε­νί­ας προ­σφύ­γων και μεταναστών.

– Προ­λη­πτι­κός εργα­στη­ρια­κός έλεγ­χος για τον νέο κορο­ναιό όλων όσων επι­στρέ­φουν από άδειες στις μονά­δες φρο­ντί­δας ηλι­κιω­μέ­νων και αυτούς που εργά­ζο­νται σε χώρους υψη­λού συγ­χρω­τι­σμού (πχ εντός στρα­το­πέ­δων, δομές κοι­νω­νι­κής αλλη­λεγ­γύ­ης και χώρους φιλο­ξε­νί­ας προ­σφύ­γων και μετα­να­στών) με ευθύ­νη των εργο­δο­τών ή των προϊσταμένων.

– Τα μέλη των ομά­δων αυξη­μέ­νου κιν­δύ­νου για σοβα­ρή νόσο από τον κορο­ναϊό που εργά­ζο­νται στον δημό­σιο και στον ιδιω­τι­κό τομέα στο εξής θα εργά­ζο­νται με τηλερ­γα­σία ή back office, κατά την επι­λο­γή του εργα­ζο­μέ­νου, έως 31 Αυγούστου.

Τέλος τονί­στη­κε και η αυστη­ρή σύστα­ση για χρή­ση μάσκας σε όλους τους κλει­στούς χώρους, καθώς και για ανοι­χτούς χώρους με υψη­λό συγ­χρω­τι­σμό, καθώς επί­σης και ισχυ­ρή σύστα­ση σε όσους επι­στρέ­φουν από δια­κο­πές να μένουν σε κατ’ οίκον περιο­ρι­σμό, να φορούν μάσκα παντού και να είναι σε από­στα­ση από άλλα άτομα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο