Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τα φασιστοειδή έκαναν δήλωση στήριξης του Κασιδιάρη στη Βουλή

Ως μπρο­στι­νοί του ναζί κατα­δι­κα­σμέ­νου για εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση Κασι­διά­ρη λει­τουρ­γούν τα φασι­στοει­δή της Βου­λής που έχουν ονο­μά­σει το κόμ­μα τους «Σπαρ­τιά­τες», με αφορ­μή την ανα­κοί­νω­σή του ότι θα είναι υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος Αθή­νας. Την περα­σμέ­νη βδο­μά­δα και επι­βε­βαιώ­νο­ντας ότι λει­τουρ­γούν για λογα­ρια­σμό του και ότι είναι η συνέ­χεια της Χρυ­σής Αυγής, ο ειδι­κός αγο­ρη­τής αυτού του μορ­φώ­μα­τος, Κ. Φλώ­ρος, είπε από το βήμα της Βου­λής ότι «του­λά­χι­στον το ευχά­ρι­στο γεγο­νός των ημε­ρών είναι η υπο­ψη­φιό­τη­τα του Κασι­διά­ρη για τον δήμο της Αθή­νας. Πιστεύω ότι εκφρά­ζει τη μονα­δι­κή ελπί­δα για να ξανα­γί­νει η Αθή­να ελλη­νι­κή» και άλλες τέτοιες γελοιότητες.

Αμέ­σως μετά πήρε τον λόγο ο πρό­ε­δρος του μορ­φώ­μα­τος, Β. Στί­γκας, και κάνο­ντας ότι «δεν ξέρει τίπο­τα για τον φόνο» είπε πως «δεν είχα καθό­λου γνώ­ση επί του θέμα­τος» και πως «εφό­σον κάποιος ενερ­γεί αυτο­βού­λως, θα πάρω κάποια μέτρα». Λίγο αργό­τε­ρα, 9 από τους 12 βου­λευ­τές των φασι­στών εξέ­δω­σαν κοι­νή ανα­κοί­νω­ση, χαρα­κτη­ρί­ζο­ντας τα όσα είπε ο πρό­ε­δρός τους «αντι­δε­ο­ντο­λο­γι­κές και απα­ρά­δε­κτες δηλώ­σεις» και λέγο­ντας πως η ομι­λία Φλώ­ρου «εκφρά­ζει από­λυ­τα τους 250.000 Ελλη­νες που μας τίμη­σαν με την ψήφο τους» και πως «ζητή­μα­τα εσω­τε­ρι­κής λει­τουρ­γί­ας του κόμ­μα­τος» θα λυθούν «με συνε­δρια­κές διαδικασίες».

Ο Στί­γκας ανα­κοί­νω­σε την Παρα­σκευή ότι θα συγκα­λέ­σει την κοι­νο­βου­λευ­τι­κή ομά­δα του φασι­στι­κού μορ­φώ­μα­τος, την επό­με­νη βδο­μά­δα, «προ­κει­μέ­νου να επι­λυ­θούν τα εσω­κομ­μα­τι­κά προ­βλή­μα­τα που έχουν προ­κύ­ψει». Θυμί­ζου­με ότι ο πρό­ε­δρος του μορ­φώ­μα­τος το βρά­δυ των εκλο­γών ευχα­ρι­στού­σε τον έγκλει­στο φασί­στα Κασι­διά­ρη για τη στή­ρι­ξή του που οδή­γη­σε στην είσο­δο του κόμ­μα­τος στη Βουλή…

Πηγή Ριζο­σπά­στης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο