Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Την Κυριακή η ορκωμοσία της νέας Βουλής, τη Δευτέρα η διάλυσή της

Με ταχείς ρυθ­μούς προ­χω­ρούν οι δια­δι­κα­σί­ες για την προ­κή­ρυ­ξη του νέου γύρου εκλογών.

Μετά τον Κυριά­κο Μητσο­τά­κη, και ο Αλέ­ξης Τσί­πρας μετέ­βη σήμε­ρα, Τρί­τη στο προ­ε­δρι­κό Μέγα­ρο όπου παρέ­λα­βε τη διε­ρευ­νη­τι­κή εντο­λή από την Κατε­ρί­να Σακελ­λα­ρο­πού­λου και την παρέ­δω­σε άμε­σα, ενώ το από­γευ­μα ανα­μέ­νε­ται να μετα­βεί για τον ίδιο λόγο και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Επό­με­νο βήμα, είναι η ορκω­μο­σία της νέας Βου­λής την Κυρια­κή 28 Μαΐ­ου, σύμ­φω­να με τις πλη­ρο­φο­ρί­ες στις 18:00. Το πρωί της Δευ­τέ­ρας θα γίνει η εκλο­γή του προ­ε­δρεί­ου ενώ έως το βρά­δυ της ίδιας ημέ­ρας θα δημο­σιευ­θεί το προ­ε­δρι­κό διά­ταγ­μα για τη διά­λυ­ση της Βου­λής και της νέας προ­σφυ­γής στις κάλ­πες για τις εκλο­γές της 25ης Ιουνίου.

Ένας από τους προ­έ­δρους των τριών ανω­τά­των δικα­στη­ρί­ων, θα ορι­στεί ως πρω­θυ­πουρ­γός προ­κει­μέ­νου να οδη­γή­σει τη χώρα σε εκλο­γές, πιθα­νό­τα­τα ο πρό­ε­δρος του Ελεγ­κτι­κού Συνε­δρί­ου Ιωάν­νης Σαλμάς.

Αυτό, θα προ­βλέ­πει και την ημέ­ρα σύγκλη­σης του νέου κοι­νο­βου­λί­ου μετά τις εκλο­γές. Είναι ένα διά­ταγ­μα το οποίο φυσι­κά προ­συ­πο­γρά­φε­ται και από το μετα­βα­τι­κό υπουρ­γι­κό συμβούλιο.

Η έναρ­ξη λοι­πόν της προ­ε­κλο­γι­κής περιό­δου, συμπί­πτει με τη θυρο­κόλ­λη­ση του Προ­ε­δρι­κού Δια­τάγ­μα­τος, οπό­τε και τίθε­νται σε ισχύ νόμοι και κανό­νες και μια σει­ρά από δια­δι­κα­σί­ες και προ­θε­σμί­ες στον δρό­μο προς τις κάλπες.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι εκλο­γι­κό σύστη­μα της 25ης Ιου­νί­ου θα είναι με την ενι­σχυ­μέ­νη ανα­λο­γι­κή και οι βου­λευ­τές θα προ­κύ­ψουν, όχι πλέ­ον με επι­λο­γή από τους ψηφο­φό­ρους αλλά με λίστα που έχουν καταρ­τί­σει τα ίδια τα κόμματα.

Πηγή: ertnews.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο