Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Την παραίτηση Ψινάκη ζήτησε, με δριμύ κατηγορώ, το ΔΣ Μαραθώνα

Ομό­φω­να το Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο του Μαρα­θώ­να με δρι­μύ κατη­γο­ρώ ζήτη­σε την παραί­τη­ση του δημάρ­χου Ηλία Ψινά­κη, κατά τη διάρ­κεια της σημε­ρι­νής συνε­δρί­α­σής του. Οι δημο­τι­κοί σύμ­βου­λοι θα κατα­θέ­σουν ψήφι­σμα, ζητώ­ντας την παραί­τη­ση του κ. Ψινά­κη, στον υπουρ­γό Εσω­τε­ρι­κών Πάνο Σκουρ­λέ­τη. Στη συνε­δρί­α­ση συμ­με­τεί­χαν 25 από τους 33 δημο­τι­κούς συμ­βού­λους, ενώ απου­σί­α­ζε ο κ. Ψινάκης.

Κατά τη διάρ­κεια της συνε­δρί­α­σης, επι­κρά­τη­σε έντα­ση για λίγα λεπτά καθώς αγα­να­κτι­σμέ­νοι πολί­τες εξα­πέ­λυ­σαν τα πυρά τους όχι μόνο κατά του Ηλία Ψινά­κη αλλά και σύσ­σω­μου του δημο­τι­κού συμ­βου­λί­ου ζητώ­ντας τις παραι­τή­σεις όλων και ανα­φέ­ρο­ντας χαρα­κτη­ρι­στι­κά «ότι έχου­με θρη­νή­σει θύμα­τα, φίλους, γνω­στούς, παι­διά, πρέ­πει να παραι­τη­θεί­τε όλοι».

Ακού­στη­καν βαριοί χαρα­κτη­ρι­σμοί κατά του δημάρ­χου όπως: «Μετά από 4 χρό­νια διοί­κη­σης του ανί­κα­νου δημάρ­χου, το συμ­βού­λιο καλεί­ται να απο­φα­σί­σει να φύγει η πολι­τι­κή χολέ­ρα Ψινά­κης και το συμ­βού­λιο πρέ­πει να τον αποπέμψει».

Όμως ήταν μια συζή­τη­ση γύρω από το πρό­σω­πο και τις ευθύ­νες του δημάρ­χου Ηλία Ψινά­κη, χωρίς καμία ανα­φο­ρά στις αιτί­ες για την τρα­γω­δία που προ­κά­λε­σε η πύρι­νη λαί­λα­πα στο Μάτι. Εξαί­ρε­ση ο εκπρό­σω­πος της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης Νίκος Στε­φα­νί­δης, ο οποί­ος χαρα­κτή­ρι­σε μεν επι­κίν­δυ­νο τον Ηλία Ψινά­κη, όμως εστί­α­σε και ανέ­δει­ξε τις ευθύ­νες του κρά­τους για το γεγο­νός ότι η περιο­χή και οι κάτοι­κοι βρέ­θη­καν έρμαιο της φονι­κής φωτιάς. Όπως επί­σης ανέ­φε­ρε και τις σχε­τι­κές πρω­το­βου­λί­ες της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης ανά την Ελλά­δα (Στο 22.33 η τοπο­θέ­τη­ση του Νίκου Στεφανίδη).

Η Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση Μαρα­θώ­να με ανα­κοί­νω­σή της τις προη­γού­με­νες ημέ­ρες είχε ζητή­σει παραί­τη­ση Ψινά­κη και άμε­σα μέτρα ανα­κού­φι­σης των πυρόπληκτων

Το Ψήφισμα

Το ψήφι­σμα που κατα­τέ­θη­κε και ψηφί­στη­κε ομό­φω­να από τους παρό­ντες επι­σή­μα­νε τα εξής: ««Ο Δήμος μας βιώ­νει από το από­γευ­μα της Δευ­τέ­ρας 23 Ιου­λί­ου 2018 μια ανεί­πω­τη τρα­γω­δία που όμοιά της δεν έχει ζήσει ποτέ στο παρελ­θόν. Δυστυ­χώς, ο χρό­νος δεν μπο­ρεί να γυρί­σει πίσω. Ο πόνος για την απώ­λεια ψυχών δεν μπο­ρεί να μετριαστεί.

Ωστό­σο, όλοι εμείς που εκπρο­σω­πού­με ως δημο­τι­κοί σύμ­βου­λοι τους συμπο­λί­τες μας στο ανώ­τα­το όργα­νο διοί­κη­σης του Δήμου, έχου­με ορκι­στεί να υπη­ρε­τού­με απο­κλει­στι­κά το δικό τους συμ­φέ­ρον και να τους προ­στα­τεύ­ου­με από κάθε είδους απει­λή. Και, δυστυ­χώς, αποτύχαμε.

Αφή­σα­με το Δήμο μας ανο­χύ­ρω­το και έρμαιο στα χέρια ενός Δημάρ­χου που, πλέ­ον, δεν απο­δει­κνύ­ε­ται μόνο εξαι­ρε­τι­κά ανί­κα­νος και επι­κίν­δυ­νος για την πόλη μας, αλλά προ­σβάλ­λει με τη συμπε­ρι­φο­ρά του και τις δημό­σιες εμφα­νί­σεις του την ηθι­κή και την αξιο­πρέ­πεια κάθε κατοί­κου του Βαρ­νά­βα, του Γραμ­μα­τι­κού, του Μαρα­θώ­να και της Νέας Μάκρης.

Ο Ηλί­ας Ψινά­κης δεν είναι απλά ένας ανί­κα­νος Δήμαρ­χος. Είναι πλέ­ον ένας επι­κίν­δυ­νος Δήμαρ­χος για τον τόπο μας. Σε μια περί­ο­δο που η πόλη μας χρειά­ζε­ται συνε­τή διοί­κη­ση και οργα­νω­μέ­νο πλά­νο, προ­κει­μέ­νου να στα­θεί ξανά στα πόδια της, να κλεί­σει πλη­γές και να δια­χει­ρι­στεί μια πελώ­ρια αγκα­λιά αγά­πης που φτά­νει καθη­με­ρι­νά από κάθε γωνιά της χώρας έχου­με ανά­γκη η συγκε­κρι­μέ­νη δια­χεί­ρι­ση να πραγ­μα­το­ποι­η­θεί από ανθρώ­πους που πονά­νε αυτόν τον τόπο, που νιώ­θουν τον πόνο και την οδύ­νη των συμπο­λι­τών μας και που αντι­λαμ­βά­νο­νται το μέγε­θος της ευθύ­νης για την τρα­γω­δία που ζήσαμε.

Ο νόμος, καλώς ή κακώς, δεν μας παρέ­χει τη δυνα­τό­τη­τα οιασ­δή­πο­τε μορ­φής καθαί­ρε­σης ενός δημάρ­χου από τα καθή­κο­ντά του. Βασι­ζό­μα­στε στην ευθι­ξία του, αν μπο­ρεί να τη βρει έστω και την ύστα­τη στιγμή.

Με το συγκε­κρι­μέ­νο ψήφι­σμα το Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο Μαρα­θώ­να καθι­στά τον Ηλία Ψινά­κη ανε­πι­θύ­μη­το και άκρως επι­κίν­δυ­νο ακό­μη και για τη σωμα­τι­κή υγεία των πολι­τών του Δήμου μας και τον καλεί να παραι­τη­θεί από τη θέση του Δημάρχου».

Ψινάκης: Δεν παραιτούμαι, δεν μετέχω σε μια μεθοδευμένη αντισυνταγματική διαδικασία

Την άρνη­σή του να παραι­τη­θεί διε­μή­νυ­σε ο δήμαρ­χος Μαρα­θώ­να, Ηλί­ας Ψινά­κης, παρά την κατα­κραυ­γή δημο­τι­κών συμ­βού­λων, αλλά και πολι­τών του δήμου Μαρα­θώ­να, που παρευ­ρέ­θη­καν στην έκτα­κτη του δημο­τι­κού συμ­βου­λί­ου, με θέμα την έγκρι­ση ψηφί­σμα­τος που να ζητά την παραί­τη­σή του.

Ο κ. Ψινά­κης αρνή­θη­κε να παρευ­ρε­θεί στο δημο­τι­κό συμ­βού­λιο. «Δεν θα ακο­λου­θή­σω αυτόν τον αδιέ­ξο­δο και κατα­στρο­φι­κό δρό­μο. Δεν θα νομι­μο­ποι­ή­σω με την παρου­σία μου μια μεθο­δευ­μέ­νη αντι­συ­νταγ­μα­τι­κή δια­δι­κα­σία που δεν προ­βλέ­πε­ται από κανέ­να νόμο, καμία διά­τα­ξη και δεν έχει κανέ­να νομι­κό προη­γού­με­νο. Έχει μόνο ένα στό­χο: Τη δια­πό­μπευ­ση και την ανθρω­πο­φα­γία», τόνι­σε ο κ. Ψινά­κης, σε δελ­τίο τύπου που εξέδωσε.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο