Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Την πόρτα εξόδου στην Αχτσιόγλου έδειξε ο Κασσελάκης

Μήνυ­μα στην ομά­δα της Έφης Αχτσιό­γλου ότι «κανείς δεν έχει δικαί­ω­μα να παί­ζει με την υπο­μο­νή και την αγω­νία του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ» απέ­στει­λε ο πρό­ε­δρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέ­φα­νος Κασ­σε­λά­κης, απα­ντώ­ντας ζωντα­νά από το στού­ντιο σε ερω­τή­σεις ακρο­α­τών, στο πλαί­σιο της εκπο­μπής της Ευγε­νί­ας Λου­πά­κη «Allegro Μα Με Τρό­πο», στον ρ/σ Στο Κόκ­κι­νο 105,5. «Αν είναι να απο­φα­σί­σουν κάτι, ας το απο­φα­σί­σουν τώρα, ούτε εγώ έχω δικαί­ω­μα να παί­ζω με την αγω­νία και την υπο­μο­νή του ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά.

Ερω­τη­θείς σχε­τι­κά με τα χαμη­λά ποσο­στά που δίνουν οι δημο­σκο­πή­σεις στον ΣΥΡΙΖΑ, τόνι­σε ότι το «δια­κύ­βευ­μα» πάνω στο οποίο θα κρι­θεί είναι «η ανα­συ­γκρό­τη­ση του ΣΥΡΙΖΑ» και πως δεν θεω­ρεί ότι το θέμα είναι «προ­σω­πι­κό». «Το κόμ­μα πρέ­πει να γειω­θεί στην κοι­νω­νία. Αυτός είναι ο ρόλος μου».

Επι­πρό­σθε­τα, δήλω­σε ότι σέβε­ται «το κόμ­μα πάρα πολύ» και ότι αν δεν σεβό­ταν το κόμ­μα δεν θα σεβό­ταν τον Αλέ­ξη Τσί­πρα, που τον τίμη­σε με τη θέση στο ψηφο­δέλ­τιο Επι­κρα­τεί­ας. Προ­σέ­θε­σε ότι ακρι­βώς επει­δή σέβε­ται το κόμ­μα, έτει­νε χεί­ρα φιλί­ας από την πρώ­τη μέρα προς όλους: «Προ­σκά­λε­σα την κυρία Αχτσιό­γλου στο γρα­φείο μου στη Βου­λή και της προ­σέ­φε­ρα όποιον ρόλο ήθε­λε. Όταν δια­βά­ζω ότι ειπώ­θη­καν πράγ­μα­τα όπως ότι ”δεν υπάρ­χει περι­θώ­ριο συμ­βί­ω­σης με την τωρι­νή ηγε­τι­κή ομά­δα”, σκέ­φτο­μαι ότι θα ήταν ηγε­τι­κή ομά­δα αν είχαν απο­δε­χτεί την πρό­σκλη­ση μου». Επα­νέ­λα­βε, δε, ότι δεν υπάρ­χει «στε­νός κύκλος».

Συνε­χί­ζο­ντας, ο Στ. Κασ­σε­λά­κης εξέ­φρα­σε την άπο­ψη ότι με τα στε­λέ­χη που έφυ­γαν δεν τους χωρί­ζουν «μεγά­λες πολι­τι­κές διά­φο­ρες» και ότι «ανα­γκα­στή­κα­με να μιλά­με επί προ­σω­πι­κού όχι πολιτικού».

Ερω­τη­θείς σχε­τι­κά με την αντι­πα­ρά­θε­ση που υπήρ­ξε ανά­με­σα στον Παύ­λο Πολά­κη και τη Σία Ανα­γνω­στο­πού­λου μέσω αναρ­τή­σε­ων στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης το Σάβ­βα­το, ο κ. Κασ­σε­λά­κης σχο­λί­α­σε ότι «δεν ήταν χρή­σι­μο αυτό που είπε ο Παύ­λος για τη Σία Ανα­γνω­στο­πού­λου, δεν βοή­θη­σε». Προ­σέ­θε­σε ότι «συγ­χρό­νως δεν πρέ­πει να κατη­γο­ρεί κανείς τον Παύ­λο πριν δει το έργο του» ως συντο­νι­στή ΕΠΕΚΕ.

«Γενι­κά υπάρ­χει κλί­μα κοι­νω­νι­κά τοξι­κό, πολ­λές φορές υπέρ μου θεω­ρη­τι­κά αλλά δεν με εκφρά­ζει», υπο­γράμ­μι­σε στη συνέ­χεια ο Στ. Κασ­σε­λά­κης, δηλώ­νο­ντας ότι ο ίδιος δεν είναι «άνθρω­πος τοξι­κός», αλλά «αισιό­δο­ξος» και στό­χος του είναι να πορευ­θεί με «ξεκά­θα­ρες πολι­τι­κές λύσεις».

Σχο­λιά­ζο­ντας τις «επι­θέ­σεις» που, όπως είπε, δέχε­ται καθη­με­ρι­νά, διε­ρω­τή­θη­κε «ποιον έχει πει­ρά­ξει σ’ αυτήν τη χώρα», για να απα­ντή­σει ο ίδιος «κανέ­ναν» και να εκφρά­σει την άπο­ψη ότι «όταν κάποιος δεν περ­νά­ει από μια δια­δι­κα­σία για να μπο­ρείς να πεις ότι τον ελέγ­χεις, προ­φα­νώς υπάρ­χουν αντιδράσεις».

Απα­ντώ­ντας, δε, σε ερώ­τη­ση σχε­τι­κά με το πώς άλλα­ξε γνώ­μη και διεκ­δί­κη­σε ξαφ­νι­κά την προ­ε­δρία του ΣΥΡΙΖΑ, απέ­φυ­γε να απα­ντή­σει ανα­λυ­τι­κά για­τί «είναι συγκρι­τι­κό με τους συνυ­πο­ψη­φί­ους του», σημειώ­νο­ντας, ωστό­σο, ότι είδε «ένα κενό στον προ­ο­δευ­τι­κό χώρο» και ότι δεν είδε «αξιό­πι­στη κυβερ­νη­τι­κή λύση».

Τέλος, ερω­τη­θείς τι θα έκα­νε αν ήταν στη θέση του Αλέ­ξη Τσί­πρα το 2015, δήλω­σε πως «δεν θα είχα τον Γιά­νη Βαρου­φά­κη για υπουρ­γό Οικονομικών».

Πηγή: ΑΠΕ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο