Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τμήμα Διεθνών Σχέσεων ΚΚΕ: «Κάτω τα χέρια από τους Τούρκους κομμουνιστές!»

Να απε­λευ­θε­ρω­θούν άμε­σα οι Τούρ­κοι κομ­μου­νι­στές και να στα­μα­τή­σει κάθε ενέρ­γεια παρε­μπό­δι­σης της δρά­σης τους από τις τουρ­κι­κές αρχές, τονί­ζει σε ανα­κοί­νω­σή του το Τμή­μα Διε­θνών Σχέ­σε­ων της ΚΕ του ΚΚΕ, εκφρά­ζο­ντας παράλ­λη­λα την αλλη­λεγ­γύη του Κόμ­μα­τος στον λαό και το ΚΚ της Τουρκίας.

Η ανα­κοί­νω­ση ανα­φέ­ρει ακόμη:

«Το ΚΚΕ καταγ­γέλ­λει την απα­ρά­δε­κτη σύλ­λη­ψη σκο­πι­μό­τη­τας δέκα μελών και στε­λε­χών του Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος Τουρ­κί­ας στο Οσμά­νιε (κοντά στα Άδα­να) σε μεγά­λη επι­χεί­ρη­ση των τουρ­κι­κών αστυ­νο­μι­κών δυνά­με­ων κατά του Κέντρου Αλλη­λεγ­γύ­ης στους σει­σμό­πλη­κτους, που έχει οργα­νώ­σει το ΚΚΤ.

Με απα­ρά­δε­κτες και αβά­σι­μες κατη­γο­ρί­ες οι τουρ­κι­κές αρχές επι­διώ­κουν να κατα­φέ­ρουν πλήγ­μα στη γεν­ναία πολυ­ή­με­ρη προ­σπά­θεια των κομ­μου­νι­στών της Τουρ­κί­ας να συν­δρά­μουν όσους επλή­γη­σαν στον πρό­σφα­το κατα­στρο­φι­κό σεισμό.

Το ΚΚΕ απαι­τεί την άμε­ση απε­λευ­θέ­ρω­ση των μελών και στε­λε­χών του ΚΚ Τουρ­κί­ας. Καλού­με τους εργα­ζό­με­νους και τη νεο­λαία στη χώρα μας να συνε­χί­σουν και να εντεί­νουν την αλλη­λεγ­γύη τους στον δοκι­μα­ζό­με­νο λαό της Τουρ­κί­ας και το ΚΚ Τουρκίας.

Κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές!».

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο