Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τ.Ο. ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΕΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ»

Από το 2012 λει­τουρ­γεί στο Δήμο Βέροιας το Βλα­χο­γιάν­νειο Μου­σείο Μακε­δο­νι­κού Αγώ­να που ανή­κει στην Μητρό­πο­λη Βέροιας. Μετα­ξύ των εκθε­μά­των περιέ­χε­ται μια συλ­λο­γή που εξυ­μνεί ως ήρω­ες, γνω­στούς βασα­νι­στές της Μακρο­νή­σου και της χού­ντας, φωτο­γρα­φι­κό υλι­κό που συκο­φα­ντεί τον αγώ­να της εαμι­κής αντί­στα­σης κατά του ναζι­σμού-φασι­σμού και άλλα γκε­μπε­λι­κής κοπής χυδαία κείμενα.

Από τη συλ­λο­γή αυτή αντλεί υλι­κό η ναζι­στι­κή-εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση της Χρυ­σής Αυγής με το οποίο πλαι­σιώ­νει τα μισαλ­λό­δο­ξα κεί­με­να της . Η ίδια οργά­νω­ση έχει ανα­λά­βει και την υπε­ρά­σπι­ση της συνέ­χι­σης της λει­τουρ­γί­ας του Μουσείου.

Μετά από καταγ­γε­λία του ΣΦΕΑ και παρεμ­βά­σεις φορέ­ων της πόλης, το καλο­καί­ρι που πέρα­σε, ανε­στά­λη η λει­τουρ­γία του. Πρό­σφα­τα όμως η Μητρό­πο­λη Βέροιας απο­φά­σι­σε την επα­να­λει­τουρ­γία του Μου­σεί­ου χωρίς καμία αλλα­γή στο περιε­χό­με­νο των εκθε­μά­των και εμμέ­νο­ντας στην βάναυ­ση, δια­στρέ­βλω­ση ιστο­ρι­κών γεγο­νό­των με προ­σα­να­το­λι­σμό την δικαί­ω­ση δοσί­λο­γων, ταγ­μα­τα­σφα­λι­τών, συνερ­γα­τών των ναζί κατακτητών.

Επι­χει­ρεί­ται κάτω από τον τίτλο «Βλα­χο­γιάν­νειο Μου­σείο Μακε­δο­νι­κού Αγώ­να», το οποίο επι­σκέ­πτο­νται οργα­νω­μέ­να και μαθη­τές των σχο­λεί­ων της περιο­χής, να δηλη­τη­ρια­στεί η νέα γενιά, να νομι­μο­ποι­η­θεί η δρά­ση των ταγ­μα­τα­σφα­λι­τών, των δοσί­λο­γων, των ταγ­μά­των ασφα­λεί­ας, να οργα­νω­θεί η ιστο­ρι­κή παρα­πλά­νη­ση για να ξανα­γρα­φεί η ιστο­ρία στα μέτρα του συστή­μα­τος, να απο­κρυ­φτεί και ταυ­τό­χρο­να να συκο­φα­ντη­θεί η προ­σφο­ρά του ΚΚΕ ως κύριου αιμο­δό­τη, οργα­νω­τή και καθο­δη­γη­τή του αγώ­να του λαού κατά του φασισμού-ναζισμού.

Η δια­στρέ­βλω­ση των ιστο­ρι­κών γεγο­νό­των άλλω­στε με ψεύ­δη και συκο­φα­ντί­ες βγαλ­μέ­να από τα συρ­τά­ρια της CIA και του Γκέ­μπελς, οχτώ δεκα­ε­τί­ες πριν, απο­τε­λεί μέρος της σύγ­χρο­νης αντι­κομ­μου­νι­στι­κής εκστρα­τεί­ας της αστι­κής τάξης σε πολ­λές χώρες. Η Ε.Ε. έχει ανα­γά­γει τον αντι­κομ­μου­νι­σμό σε επί­ση­μη ιδε­ο­λο­γία της και επι­χει­ρεί να δηλη­τη­ριά­σει πρώ­τα και κύρια τις νεα­νι­κές συνει­δή­σεις που δεν γνώ­ρι­σαν την προ­σφο­ρά των κομ­μου­νι­στών στους λαϊ­κούς αγώ­νες, τις κατα­κτή­σεις των εργα­ζό­με­νων στον Σοσια­λι­σμό. Χέρι-χέρι με την αντι­κομ­μου­νι­στι­κή εκστρα­τεία πάει και η επί­θε­ση στα εργα­τι­κά και λαϊ­κά δικαιώματα.

Είναι τερά­στιες οι ευθύ­νες της κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των προη­γού­με­νων κυβερ­νή­σε­ων, που ταυ­τί­ζο­νται με την πολι­τι­κή της Ε.Ε. και των ΗΠΑ, που απο­κρύ­πτουν την ιστο­ρι­κή αλή­θεια από τα σχο­λι­κά βιβλία, στα οποία απου­σιά­ζει εντε­λώς η προ­σφο­ρά χιλιά­δων αγω­νι­στών του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ οι οποί­οι έδω­σαν τη ζωή τους στον αγώ­να του λαού ενα­ντί­ον των ναζί και των ντό­πιων συνερ­γα­τών τους. Απο­κρύ­πτουν και εκμη­δε­νί­ζουν την προ­σφο­ρά της ΕΣΣΔ στον Β Παγκό­σμιο Πόλε­μο, την συμ­βο­λή του Κόκ­κι­νου Στρα­τού στο τσά­κι­σμα του φασισμού-ναζισμού.

Το ΚΚΕ καλεί τον λαό της περιο­χής τους μαζι­κούς φορείς, τα συν­δι­κά­τα και της περιο­χής μας να μην δεί­ξουν καμιά ανο­χή σε αυτή την χυδαία και βρώ­μι­κη προ­πα­γάν­δα, στον αντι­κομ­μου­νι­σμό και τους εκπρο­σώ­πους του. Να απαι­τή­σουν να στα­μα­τή­σουν την λει­τουρ­γία τους τέτοια «μου­σεία» όπως το Βλα­χο­γιάν­νειο Μου­σείο που παρα­χα­ράσ­σει την ιστο­ρι­κή αλή­θεια, προ­βάλ­λει κλί­μα μισαλ­λο­δο­ξί­ας, προ­σβάλ­λει τον αντι­στα­σια­κό αγώ­να του λαού μας και υμνεί βασα­νι­στές της Χού­ντας. Να απο­μο­νώ­σει την δρά­ση της εγκλη­μα­τι­κής και ναζι­στι­κής συμ­μο­ρία της Χρυ­σής Αυγής και των άλλων εθνι­κι­στι­κών και μισαλ­λό­δο­ξων οργα­νώ­σε­ων. Να δυνα­μώ­σει την πάλη του για την ικα­νο­ποί­η­ση των σύγ­χρο­νων λαϊ­κών ανα­γκών, που συν­δέ­ε­ται με την πάλη για να απαλ­λα­γεί ορι­στι­κά η εργα­τι­κή τάξη, ο λαός μας, από όλα τα δεσμά της καπι­τα­λι­στι­κής εξου­σί­ας για να βαδί­σει στο δικό του δρόμο.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο