Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τοπική Διοίκηση και «Ανεξάρτητοι»

Επι­μέ­λεια  Ομά­δα ¡H.lV.S! //

Πάει πια πολύς και­ρός από τότε, μπο­ρεί και να ‘ναι και πριν από τα «Pumpers», του λεγό­με­νου «σκάν­δα­λου» Κοσκω­τά.… «δίκης του αιώ­να» κλπ (σε εισα­γω­γι­κά όλ’ αυτά αφού δεν είναι τίποτ’ άλλο από συμ­πτώ­μα­τα του σάπιου αστι­κού πολι­τι­κού συστή­μα­τος, που κατά και­ρούς έντε­χνα εκτρέ­φει και γιγα­ντώ­νει), 30 σχε­δόν χρό­νια που όλ’ αυτά και πολ­λά άλλα συν­δυά­ζο­νται με τους ψευ­δε­πί­γρα­φα «τίμιους» και «αδέ­κα­στους» που ‑δήθεν, δεν είναι εξαρ­τη­μέ­νοι από κόμ­μα­τα και παρα­τά­ξεις. Λογι­κό, αυτά να ανα­πα­ρά­γο­νται και εν όψει των επι­κεί­με­νων τοπι­κών & περι­φε­ρεια­κών εκλογών.

Πολύ πρό­σφα­τα σε σημεί­ω­μα / ρεπορ­τάζ, ΣΣ |> Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση Και­σα­ρια­νής: «Μαζί με το λαό, για όσα δικαιού­ται» ανα­φέ­ρα­με (λόγια του δήμαρ­χου της ΛΣ-ΚΚΕ Ηλία Σταμέλου):

Ορι­σμέ­νοι από τους υπο­ψη­φί­ους παρου­σιά­ζο­νται με τον μαν­δύα του ανε­ξάρ­τη­του. Σε αυτή την πόλη γνω­ρι­ζό­μα­στε όλοι πολύ καλά, κανείς υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος, κανείς υπο­ψή­φιος δημο­τι­κός σύμ­βου­λος δεν βγή­κε από παρ­θε­νο­γέ­νε­ση, όλοι έχουν πολι­τι­κή ταυ­τό­τη­τα, έχουν ενερ­γο­ποι­η­θεί σε μικρό­τε­ρο ή μεγα­λύ­τε­ρο βαθ­μό στα κοι­νά με προη­γού­με­νες δημο­τι­κές αρχές ας στα­μα­τή­σουν λοι­πόν να ψαρεύ­ουν σε θολά νερά. Ούτε νέα ομά­δα είναι ούτε πρώ­τη φορά εμφα­νί­ζο­νται, ήταν στε­λέ­χη των προη­γού­με­νων παρα­τά­ξε­ων που οδή­γη­σαν τα πράγ­μα­τα έως εδώ. Όλο το προη­γού­με­νο διά­στη­μα ψήφι­σαν το 90% των πρω­το­βου­λιών της δημο­τι­κής αρχής, χωρίς να κάνουν προ­τά­σεις μίλα­γαν για το Brand Name για την «ανά­πτυ­ξη» γενι­κώς και αορί­στως.

Και προει­δο­ποιού­με, αν θέλε­τε προ­βλέ­που­με: Δεν θα λεί­ψει η δια­στρέ­βλω­ση, το ψέμα η συκο­φα­ντία, θα προ­σπα­θή­σουν όλα αυτά να τα παρου­σιά­σουν σαν αλή­θεια, όλα αυτά όμως τα ψέμα­τα έχουν κοντά ποδά­ρια ‑θα απο­κα­λυ­φτούν. Έχου­με πορευ­τεί όλο αυτό το διά­στη­μα με την αλή­θεια κοι­τώ­ντας σας στα μάτια, η αλή­θεια μας δεν θέλει φτια­σί­δω­μα, για­τί είναι στην υπη­ρε­σία του λαού ‑δεν λέμε κάθε μέρα δια­φο­ρε­τι­κά πράγ­μα­τα, λέμε τα ίδια με την πρώ­τη μέρα, υπε­ρα­σπι­ζό­μα­στε με συνέ­πεια του ίδιους στό­χους,.

Το ξέρουν πια κι οι κότες πως δεν έχου­με (ούτε στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα είχα­με ποτέ) Τοπι­κή Αυτοδιοί­κη­ση, αλλά μια ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ,που εφαρ­μό­ζει κατά γράμ­μα τις €υρω­ε­νω­σια­κές επι­λο­γές του εκά­στο­τε αστι­κού κρά­τους. Δια­χρο­νι­κά και όχι μόνο στο τελευ­ταίο διά­στη­μα, οι δήμοι με διοί­κη­ση είτε κομ­μα­τι­κή των €υρω­λά­γνων (ή σ’ αυτούς «προ­σκεί­με­νη») είτε των ποι­κι­λώ­νυ­μων «όλοι_Μαζί_Μπορούμε», στέ­κο­νταν δίπλα και όχι σπά­νια επί κεφα­λής «λαγοί» στις κυβερ­νη­τι­κές επι­λο­γές και έβα­ζαν πλά­τη για την εφαρ­μο­γή τους. Από το Μάα­στριχτ και τη Λισα­βό­να, μέχρι τα μνη­μό­νια και τα μεσο­πρό­θε­σμα, που στό­χο είχαν τον οικο­νο­μι­κό στραγ­γα­λι­σμό του λαού, το βάθε­μα της αντα­πο­δο­τι­κό­τη­τας των δημο­τι­κών υπη­ρε­σιών, την προ­ώ­θη­ση των ιδιω­τι­κο­ποι­ή­σε­ων, την επέ­κτα­ση των ελα­στι­κών εργα­σια­κών σχέ­σε­ων κλπ., ανα­λό­γως με τις κάθε φορά προ­τε­ραιό­τη­τες της εξου­σί­ας «εκπο­ρευό­με­νες, συμπρο­σκυ­νού­με­νες και συνδοξαζόμενες»…

Ανά­με­σα σ’ αυτούς ‑σε θέση περί­ο­πτη, κι εκεί­νοι που εμφα­νί­ζο­νται ως «ανε­ξάρ­τη­τοι» υπο­ψή­φιοι (και που στις ερχό­με­νες εκλο­γές μπο­ρεί να αγγί­ξουν ακό­μη και 70–80%). Τελι­κά μόνο η Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση, ντό­μπρα ‑με απλά και στα­ρά­τα λόγια δηλώ­νει την ταυ­τό­τη­τά της και την κοι­νω­νι­κο-ταξι­κή και πολι­τι­κή της ανα­φο­ρά, το ΚΚΕ.

Έτσι κι αλλιώς τα προ­βλή­μα­τα δεν είναι «ανε­ξάρ­τη­τα» και όσοι παρου­σιά­ζο­νται σαν τέτοια, παρά τα βαρύ­γδου­πα μπλα-μπλα, δεν προ­σφέ­ρουν καμιά προ­ο­πτι­κή και λύση, αφού όλα είναι θέμα ταξι­κών επι­λο­γών και τα τοπι­κά με τα γενι­κό­τε­ρα προ­βλή­μα­τα δεν είναι άσχε­τα μετα­ξύ τους, αντί­θε­τα ‑κυριο­λε­κτι­κά και μετα­φο­ρι­κά, «δια­πλέ­κο­νται». Το κρί­σι­μο τώρα είναι να σηκώ­σου­με ανά­στη­μα, να διεκ­δι­κή­σου­με να ζού­με σε συνοι­κί­ες και πόλεις, σε μια χώρα που να έχει ζωή, που οι κάτοι­κοί της να ζουν αξιο­πρε­πώς και συνε­χί­ζουν να κάνουν όνει­ρα. Δεν πρέ­πει να τους αφή­σου­με να τσα­κί­ζουν τις ζωές μας, αλλά να απα­ντά­με καθη­με­ρι­νά με τη δρά­ση μας, στα «μικρά» και στα «μεγά­λα».

Ανα­δει­κνύ­ο­ντας και παλεύ­ο­ντας στα «ανα­χώ­μα­τα» που στή­νο­νται με σκο­πό να συγκρα­τή­σουν τη λαϊ­κή δυσα­ρέ­σκεια «εντός των τει­χών», που ψευ­δε­πί­γρα­φα εμφα­νί­ζο­νται ως ανε­ξάρ­τη­τοι, ως εκφρά­σεις των «κεντρο­α­ρι­στε­ρών» και «κεντρο­δε­ξιών» σενα­ρί­ων, αυτοί που κρύ­βο­νται πίσω από το προ­σω­πείο του «αντάρ­τη» ακό­μη και αυτοί που παρα­πλα­νη­τι­κά ισχυ­ρί­ζο­νται ότι ακυ­ρώ­νουν («κατα­θέ­τουν» …) την πολι­τι­κή, ή κομ­μα­τι­κή τους, ταυ­τό­τη­τα και διεκ­δι­κούν ψήφο με καθα­ρά «αυτο­διοι­κη­τι­κά» (sic!!) κριτήρια.

Πολύ εύστο­χο το παρα­πά­νω σκί­τσο του Γιάν­νη Αντω­νό­που­λου (JohnAntono — cartoonist), που δημο­σιεύ­θη­κε στην «Επικοινωνί@»: κάποιοι το παί­ζουν «ανε­ξάρ­τη­τοι» & «καθα­ρά αυτο­διοι­κη­τι­κοί» η κυβερ­νη­τι­κή υπο­ψή­φια ‑εντο­λο­δό­χος Συρι­ζαία «σφυ­ρά­ει (δήθεν) αδιά­φο­ρα» και φυσι­κά ο Στα­μέ­λος δηλώ­νει απε­ρί­φρα­στα Κου-Κου­‑Ε, απο­κα­λύ­πτο­ντας τον πραγ­μα­τι­κό τους ρόλο. Μόνη μας ένστα­ση το «ψάρε­μα στα θολά νερά», που ίδιον των οπορ­του­νι­στών (αφού το πράτ­τουν σε μόνι­μη βάση «εις άγραν» αφε­λών), απο­κλεί­ε­ται να το ξεστόμισε…«συμβουλεύοντας» μάλι­στα το ΚΚΕ! η όποια Παρα­γυιού.


Εμείς δεν κρυ­βό­μα­στε πίσω από το δάχτυ­λό μας ‑όχι μόνο τώρα αλλά [από πάντα]: (λέγα­με τότε στην προ-προ-προ­_μνη­μο­νια­κή επο­χή) Οι τοπι­κές εκλο­γές είναι ένα ακό­μη βήμα απ’ το οποίο η πλειο­ψη­φία των εργα­ζο­μέ­νων, των λαϊ­κών στρω­μά­των, μπο­ρεί να κατα­δι­κά­σει την κυβερ­νη­τι­κή πολι­τι­κή, να ενι­σχύ­ο­ντας τις προ­ϋ­πο­θέ­σεις για την ανα­τρο­πή της — βασι­κά της πολι­τι­κής της. Φυσι­κά, για να γίνει κάτι τέτοιο, μεγά­λα τμή­μα­τα αυτών των στρω­μά­των πρέ­πει να «απο­δρά­σουν» από το νέο δικομ­μα­τι­σμό, ξεπερ­νώ­ντας τα κάθε είδους διλήμ­μα­τα. Για­τί στις βου­λευ­τι­κές ‑όπο­τε κι αν γίνουν αυτές, μια εκλο­γι­κή ήττα της κυβέρ­νη­σης που συν­δυά­ζε­ται με εκλο­γι­κή νίκη της ΝΔ και το αντί­θε­το θα είναι μια εξέ­λι­ξη χωρίς αντί­κρι­σμα, αφού είναι γνω­στό ότι κι οι δύο με τους «μαϊ­ντα­νούς» τους υπο­στη­ρί­ζουν στα βασι­κά την ίδια, απα­ράλ­λα­κτη πολι­τι­κή.

Το λέμε -ίδιο κι απα­ράλ­λα­χτο και σήμε­ρα |> ΣΣ βλ. Κάλε­σμα της ΚΕ του ΚΚΕ, για τις δημο­τι­κές και περι­φε­ρεια­κές εκλο­γές: Οι διοι­κή­σεις των Δήμων και των Περι­φε­ρειών αλλά και οι “αντι­πο­λι­τεύ­σεις”, είτε ανή­κουν σε άλλα κόμ­μα­τα είτε εμφα­νί­ζο­νται με το μαν­δύα του “ανε­ξάρ­τη­του”, υλο­ποί­η­σαν ή στή­ρι­ξαν τις επι­τα­γές της κυβέρ­νη­σης και της ΕΕ για την ενί­σχυ­ση της Τοπι­κής Διοί­κη­σης ως στη­ρίγ­μα­τος των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων και ως φορο­μπη­χτι­κού και αντι­λαϊ­κού μηχα­νι­σμού.

Μόνον οι δυνάμεις τηςΛαϊκής Συσπείρωσης” είτε στη διοίκηση του δήμου είτε όχι λειτούργησαν ως πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση!

Το πραγματικό δίλημμα που μπαίνει μπροστά στο λαό, είναι ένα: Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, αυτού του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, που αποδεδειγμένα φέρνει νέα δεινά και καταστροφές ή θα αντεπιτεθούμε μαζικά και δυναμικά παντού, για ν’ ανοίξει επιτέλους ο δικός μας δρόμος για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών;

  • Μπο­ρού­με να δυνα­μώ­σου­με το μονα­δι­κό πόλο της αντί­στα­σης και της προ­ο­πτι­κής για το λαό, με ισχυ­ρό ΚΚΕ παντού, κόντρα στο δίπο­λο ΣΥΡΙΖΑ — ΝΔ, που στή­νε­ται για να εγκλω­βι­στεί η λαϊ­κή δυσαρέσκεια.
  • Μπο­ρού­με να βάλου­με εμπό­δια, να καθυ­στε­ρή­σου­με αντι­λαϊ­κά μέτρα, να διεκ­δι­κή­σου­με μέτρα ανα­κού­φι­σης για τη λαϊ­κή οικο­γέ­νεια, να ανοί­ξου­με το δρό­μο για να επι­βά­λου­με ριζι­κές αλλα­γές, για να ζήσου­με καλύ­τε­ρα εμείς και τα παι­διά μας.
  • Οι υπο­ψή­φιοι τηςΛαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης, των ψηφο­δελ­τί­ων που στη­ρί­ζει το ΚΚΕ σε όλη την Ελλά­δα, είναι δοκι­μα­σμέ­νοι αγω­νι­στές του εργα­τι­κού κινή­μα­τος, των ριζο­σπα­στι­κών συσπει­ρώ­σε­ων των βιο­πα­λαι­στών αγρο­τών και επαγ­γελ­μα­τιών, επι­στη­μό­νων, των γυναι­κών, της νεολαίας.

Οι υποψήφιοι τηςΛαϊκής Συσπείρωσηςείναι αμετακίνητοι στην πρώτη γραμμή των αγώνων του λαού.

Εκεί θα βρίσκονται και την επόμενη μέρα των εκλογών.

Δυναμώνουμε παντού τη Λαϊκή Συσπείρωση σε Κοινότητες, Δήμους και Περιφέρειες

Με ισχυρό ΚΚΕ παντού κάνουμε την πραγματική διαφορά

Επι­κοι­νω­νία — [ FaceBook |>1<|-|>2<| ] — Blog

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο