Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χρυσό ο Τέντογλου στο μήκος

Ο Μίλ­τος Τεντό­γλου κατέ­κτη­σε το χρυ­σό μετάλ­λιο στο μήκος κατά την 3η και τελευ­ταία ημέ­ρα του 35ου Ευρω­παϊ­κού Πρω­τα­θλή­μα­τος κλει­στού στί­βου της Γλα­σκώ­βης. Μετά από αυτή την επι­τυ­χία, η συνο­λι­κή ελλη­νι­κή συγκο­μι­δή στη διορ­γά­νω­ση ανέ­βη­κε στα 32 μετάλ­λια (6 χρυ­σά, 15 αση­μέ­νια και 11 χάλκινα).

Ο 20χρονος άλτης του Γιώρ­γου Πομά­σκι πήρε το χρυ­σό με 8.38μ στην 5η προ­σπά­θειά του, επί­δο­ση που είναι η κορυ­φαία φέτος στον κόσμο και νέο Πανελ­λή­νιο ρεκόρ, αφού το προι­η­γού­με­νο ήταν του Λούη Τσά­του­μα με 8.23μ από τις 8/2/2014 στο ΣΕΦ και το είχε ισο­φα­ρί­σει ο ίδιος φέτος στις 8 Φεβρουα­ρί­ου στη Μαδρίτη.

Το μετάλ­λιο του Τεντό­γλου ήταν το 3ο της ελλη­νι­κής απο­στο­λής στη Γλα­σκώ­βη, μετά τα αση­μέ­νια του Κώστα Μπα­νιώ­τη στο ύψος και της Βού­λας Παπα­χρή­στου στο τρι­πλούν, και το πρώ­το χρυ­σό της χώρας μας στη διορ­γά­νω­ση στους άνδρες (στις γυναί­κες έχει και η Νίκη Ξάν­θου από το 2002 στη Βιέννη).

Ο Τεντό­γλου ξεκί­νη­σε με άκυ­ρη προ­σπά­θεια, έκα­νε 8.12μ στη δεύ­τε­ρη, αλλά αμέ­σως μετά ο Σου­η­δός Τόμπιας Νίλ­σον Μοντλέρ έκα­νε 8.17μ και πέρα­σε πρώ­τος. Ο Έλλη­νας αθλη­τής συνέ­χι­σε με στό­χο το μεγά­λο άλμα, έκα­νε άκυ­ρη την 3η προ­σπά­θεια και «προ­σγειώ­θη­κε» στα 8.16μ στην 4η.

Έτσι τα έδω­σε όλα στην 5η και ξεδι­πλώ­νο­ντας το μεγά­λο ταλέ­ντο του έκα­νε 8.38μ, που τον οδή­γη­σε στο χρυ­σό μετάλ­λιο. Το αση­μέ­νιο μετάλ­λιο πήρε ο Σου­η­δός Τόπιας Νίλ­σον Μοντλέρ με 8.17μ (ατο­μι­κό ρεκόρ) και το χάλ­κι­νο ο Σέρ­βος Στρα­χί­νια Γιο­βάν­τσε­βιτς με 8.03μ (εθνι­κό ρεκόρ).

Η κατά­τα­ξη στον τελικό:

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο