Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τουρκία: Ποινή κάθειρξης… 11.196 ετών στον ιδρυτή της πλατφόρμας κρυπτονομισμάτων Thodex

Ο ιδρυ­τής της πλατ­φόρ­μας συναλ­λα­γών σε κρυ­πτο­νο­μί­σμα­τα Thodex, ο οποί­ος είχε δια­φύ­γει από την Τουρ­κία με τα χρή­μα­τα των πελα­τών του, κατα­δι­κά­σθη­κε χθες, Πέμ­πτη, το βρά­δυ σε κάθειρ­ξη 11.196 ετών, μετέ­δω­σαν τα τουρ­κι­κά μέσα ενημέρωσης.

Δύο αδελ­φοί του Φαρούκ Φατίχ Οζέρ, του κύριου κατη­γο­ρου­μέ­νου, κατα­δι­κά­σθη­καν στην ίδια ποι­νή από το ίδιο δικα­στή­ριο της Κων­στα­ντι­νού­πο­λης, σύμ­φω­να με το κρα­τι­κό πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων Anadolu.

Ο ιδρυ­τής της πλατ­φόρ­μας Thodex, ο οποί­ος κατα­ζη­τού­νταν από την Ιντερ­πόλ, είχε συλ­λη­φθεί τον Αύγου­στο 2022 στην Αλβα­νία, δεκά­ξι μήνες μετά τη δια­φυ­γή του από την Τουρκία.

Τον περα­σμέ­νο Απρί­λιο εκδό­θη­κε στην Τουρκία.

Οι τουρ­κι­κές αρχές κατη­γο­ρού­σαν τον Φαρούκ Φατίχ Οζέρ ότι είχε δια­φύ­γει με δύο δισε­κα­τομ­μύ­ρια δολά­ρια που ανή­καν σε σχε­δόν 400.000 χρή­στες της πλατ­φόρ­μας του.

Η πλατ­φόρ­μα είχε ανα­στεί­λει από τη μια μέρα στην άλλη τις δρα­στη­ριό­τη­τές της, αφού είχε αναρ­τή­σει ένα μυστη­ριώ­δες μήνυ­μα σύμ­φω­να με το οποίο χρεια­ζό­ταν πέντε ημέ­ρες για να δια­χει­ρι­στεί μια αδιευ­κρί­νι­στη εξω­τε­ρι­κή επένδυση.

Η Thodex είχε διε­ξα­γά­γει εκτε­τα­μέ­νη δια­φη­μι­στι­κή εκστρα­τεία για να προ­σελ­κύ­σει τους επεν­δυ­τές, υπο­σχό­με­νη κυρί­ως να προ­σφέ­ρει σε μερι­κούς απ’ αυτούς πολυ­τε­λή αυτοκίνητα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο