Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία: Εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης, των κομμάτων που κυβέρνησαν, των περιφερειακών και δημοτικών αρχών

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, έκα­νε την εξής δήλω­ση για τις τερά­στιες κατα­στρο­φές στη Θεσσαλία:

«Τέρ­μα πια ο εμπαιγ­μός! Η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, τα άλλα κόμ­μα­τα που κυβέρ­νη­σαν, οι περι­φε­ρεια­κές και δημο­τι­κές αρχές έχουν τερά­στιες, εγκλη­μα­τι­κές ευθύ­νες. Βάζουν τις μίζες και τα κέρ­δη των λίγων πάνω από τις ζωές και τις περιου­σί­ες των ανθρώ­πων, πάνω από την προ­στα­σία του περιβάλλοντος.

Αυτό που απαι­τεί­ται εδώ και τώρα άμε­σα, ως κατε­πεί­γον ζήτη­μα να γίνει, είναι να απε­γκλω­βι­στούν όλοι οι κάτοι­κοι των χωριών που έχουν εγκλω­βι­στεί από τις πλημ­μύ­ρες, να εξα­σφα­λι­στεί η στέ­γα­ση, να εξα­σφα­λι­στούν τα φάρ­μα­κα και η ιατρο­φαρ­μα­κευ­τι­κή περί­θαλ­ψη, η προ­μή­θεια με τρό­φι­μα και νερό, να εξα­σφα­λι­στεί η προ­στα­σία όλων των πλη­γέ­ντων. Και βεβαί­ως να ακο­λου­θή­σουν σε συνέ­χεια, πολύ γρή­γο­ρα, με συνο­πτι­κές δια­δι­κα­σί­ες, η απο­κα­τά­στα­ση των ζημιών και οι απο­ζη­μιώ­σεις όλων αυτών των συναν­θρώ­πων μας.

Οπωσ­δή­πο­τε χρειά­ζο­νται ριζι­κές αλλα­γές στην οικο­νο­μία, στην κοι­νω­νία, που μπο­ρεί να τις επι­βάλ­λει μόνο το εργα­τι­κό λαϊ­κό κίνη­μα, όταν βγει ο ίδιος ο λαός στο προ­σκή­νιο με μπρο­στά­ρη το ΚΚΕ, στο δρό­μο της ανα­τρο­πής, για να σώσου­με ότι μπο­ρού­με να σώσου­με, ο,τιδήποτε κι αν σώζε­ται ακό­μα και κυρί­ως να ανοί­ξου­με τον δρό­μο για να υπάρ­ξει η πραγ­μα­τι­κή λαϊ­κή ευη­με­ρία και ασφά­λεια του λαού μας».

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο