Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τουρκία: Τέσσερις νεκροί και 120 τραυματίες από τον σεισμό

Του­λά­χι­στον τέσ­σε­ρις άνθρω­ποι έχα­σαν τη ζωή τους, ο ένας λόγω πνιγ­μού, και 120 τραυ­μα­τί­στη­καν στην Τουρ­κία από τον ισχυ­ρό σει­σμό που σημειώ­θη­κε νωρί­τε­ρα σήμε­ρα στο Αιγαίο και προ­κά­λε­σε την κατάρ­ρευ­ση κτι­ρί­ων στη επαρ­χία της Σμύρ­νης, σύμ­φω­να με έναν πρώ­το απο­λο­γι­σμό που ανα­κοί­νω­σε το υπουρ­γείο Υγείας.

«Αλί­μο­νο, τέσ­σε­ρις συμπα­τριώ­τες μας έχα­σαν τη ζωή τους στον σει­σμό (…) Συνο­λι­κά, 120 συμπο­λί­τες μας τραυ­μα­τί­στη­καν», ανέ­φε­ρε ο υπουρ­γός, ο Φαχρε­τίν Κοτζά, στο Twitter.

Ο δήμαρ­χος της Σμύρ­νης Τουντς Σογέρ δήλω­σε πως περί­που 20 κτί­ρια κατέρ­ρευ­σαν στην επαρ­χία. Ο κυβερ­νή­της της Σμύρ­νης δήλω­σε πως 70 άνθρω­ποι απε­γκλω­βί­στη­καν από τα ερείπια.

«Σε αυτό το στά­διο, έχου­με λάβει πλη­ρο­φο­ρί­ες σύμ­φω­να με τις οποί­ες έξι κτί­ρια κατέρ­ρευ­σαν στον Μπουρ­νό­βα και στο Μπαϊ­ρα­κλί», στην επαρ­χία της Σμύρ­νης, ανέ­φε­ρε ο Τούρ­κος υπουρ­γός Εσω­τε­ρι­κών Σου­λεϊ­μάν Σοϊ­λού στο Twitter.

«Συμπο­λί­τες μας έχουν εγκλω­βι­στεί στα ερεί­πια», πρό­σθε­σε ο υπουρ­γός Περι­βάλ­λο­ντος Μου­ράτ Κου­ρούμ, κάνο­ντας λόγο από την πλευ­ρά του για πέντε κτί­ρια που κατέρρευσαν.

Ο Ίλκε Τσί­ντε, φοι­τη­τής Ιατρι­κής ο οποί­ος βρι­σκό­ταν στην περιο­χή Γκιου­ζελ­μπα­χτσέ της Σμύρ­νης όταν σημειώ­θη­κε ο σει­σμός είπε πως η στάθ­μη της θάλασ­σας ανέ­βη­κε μετά τον σεισμό.

Ο Ισμα­ήλ Γετι­σκίν, δήμαρ­χος του Σεβε­ρι­χι­σάρ της Σμύρ­νης δήλω­σε πως η στάθ­μη της θάλασ­σας ανέ­βη­κε ως απο­τέ­λε­σμα του σει­σμού. «Φαί­νε­ται ότι υπήρ­ξε ένα μικρό τσου­νά­μι», δήλω­σε στο δίκτυο NTV.

Στον Μπουρ­νό­βα, οι δια­σώ­στες, με τη συν­δρο­μή κατοί­κων και αστυ­νο­μι­κών, προ­σπα­θού­σαν να ανοί­ξουν ένα πέρα­σμα ανά­με­σα στα ερεί­πια μιας επτα­ώ­ρο­φης πολυ­κα­τοι­κί­ας χρη­σι­μο­ποιώ­ντας αλυ­σο­πρί­ο­να, σύμ­φω­να με πλά­να που μετέ­δω­σε η δημό­σια τηλε­ό­ρα­ση TRT.

Μια ανθρώ­πι­νη αλυ­σί­δα προ­σπα­θού­σε να απο­μα­κρύ­νει τα ερεί­πια περ­νώ­ντας από τον έναν στον άλλον δοκούς και τού­βλα, σύμ­φω­να με τα πλά­να αυτά.

Μια νεα­ρή γυναί­κα απε­γκλω­βί­στη­κε από τα ερεί­πια ενός κτι­ρί­ου που είχε καταρ­ρεύ­σει, σύμ­φω­να με το CNN-Turk. Άλλοι δύο άνθρω­ποι απε­γκλω­βί­στη­καν από τα ερεί­πια ενός άλλου επτα­ώ­ρο­φου κτι­ρί­ου, σύμ­φω­να με την TRT.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο