Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το ελληνικό βιβλίο ταξιδεύει στην Κορέα

Με επι­τυ­χία ολο­κλη­ρώ­θη­κε η πρώ­τη ελλη­νι­κή συμ­με­το­χή στην Διε­θνή Έκθε­ση Βιβλί­ου της Σεούλ, την οποία διορ­γά­νω­σε η Πανελ­λή­νια Ομο­σπον­δία Εκδο­τών Βιβλιο­πω­λών. Κατά τη διάρ­κεια της έκθε­σης έγι­νε συνά­ντη­ση με τον CEO της έκθε­σης Iroo Jo και τον πρό­ε­δρο του Συν­δέ­σμου Εκδο­τών της Κορέ­ας Yoon Chul Ho και τονί­στη­κε ότι η συνερ­γα­σία αυτή θα πρέ­πει να έχει συνέ­χεια και να απο­κτή­σει μόνι­μη βάση, και με την επί­σκε­ψη των εκδο­τών από την Κορέα στην Διε­θνή Έκθε­ση της Θεσ­σα­λο­νί­κης. Συνα­ντή­σεις με ορί­ζο­ντα τη συνερ­γα­σία σε επί­πε­δο προ­ώ­θη­σης και ανταλ­λα­γής σχέ­σε­ων, την διά­δο­ση του ελλη­νι­κού βιβλί­ου στο εξω­τε­ρι­κό και την επα­φή των ελλή­νων εκδο­τών με ξένους τίτλους έγι­ναν, μετα­ξύ άλλων, με το Εθνι­κό κέντρο Βιβλί­ου της Ινδί­ας (National Book Trust), την έκθε­ση της Sharja (HAE) και τους υπεύ­θυ­νους της έκθε­σης της Ταϊ­πέι (Ται­βάν).

Η ΠΟΕΒ με εκπρό­σω­πό της τον αντι­πρό­ε­δρο της Γιάν­νη Κρα­νιά, συμ­με­τεί­χε στο πάνελ που διορ­γα­νώ­θη­κε από την έκθε­ση της Σεούλ με θέμα την αγο­ρά βιβλί­ου και τα προ­βλή­μα­τα που υπάρ­χουν σε κάθε χώρα, καθώς και τον τρό­πο επι­λο­γής τίτλων από τους εκδό­τες. Στο πάνελ συμ­με­τεί­χαν εκδό­τες από την Αγγλία, Μεξι­κό, Μοζαμ­βί­κη και Μαλαισία.

Το ελλη­νι­κό περί­πτε­ρο προ­σέλ­κυ­σε το ενδια­φέ­ρον εκα­το­ντά­δων Κορε­α­τών (κοι­νού και εκδο­τών) ενώ το επι­σκέ­φτη­καν αντι­προ­σω­πεί­ες άλλων χωρών, ο γραμ­μα­τέ­ας επι­κοι­νω­νί­ας της ελλη­νι­κής πρε­σβεί­ας στη Ν. Κορέα και ο Γάλ­λος πρέ­σβης στη χώρα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο