Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την καταστροφή μνημείου προς τιμήν του Κόκκινου Στρατού στη Σόφια

Το ξανα­γρά­ψι­μο της Ιστο­ρί­ας δεν θα περά­σει! Ζήτω η τιτά­νια συμ­βο­λή στην ανθρω­πό­τη­τα του Κόκ­κι­νου Στρα­τού τονί­ζε­ται σε ανα­κοί­νω­ση του Τμή­μα­τος Διε­θνών Σχέ­σε­ων της ΚΕ του ΚΚΕ για κατα­στρο­φή του αντι­φα­σι­στι­κού μνη­μεί­ου προς τιμήν του απε­λευ­θε­ρω­τι­κού Κόκ­κι­νου Στρα­τού, στη Σόφια. Το ΚΚΕ καλεί τους λαούς στην Ευρώ­πη να αντι­δρά­σουν απο­φα­σι­στι­κά ενά­ντια στις συγκε­κρι­μέ­νες στο­χεύ­σεις και πρακτική.

Ολό­κλη­ρη η ανακοίνωση:

Το ξανα­γρά­ψι­μο της Ιστο­ρί­ας δεν θα περάσει!

Το ΚΚΕ καταγ­γέλ­λει με τον πιο κατη­γο­ρη­μα­τι­κό τρό­πο την απα­ρά­δε­κτη βεβή­λω­ση και κατα­στρο­φή του αντι­φα­σι­στι­κού μνη­μεί­ου προς τιμήν του απε­λευ­θε­ρω­τι­κού Κόκ­κι­νου Στρα­τού, στη Σόφια.

Η κατα­στρο­φή του μνη­μεί­ου, που είχε τοπο­θε­τη­θεί το 1954, δέκα χρό­νια μετά την απε­λευ­θέ­ρω­ση της Βουλ­γα­ρί­ας από τον Κόκ­κι­νο Στρα­τό και το ένο­πλο βουλ­γά­ρι­κο αντι­φα­σι­στι­κό κίνη­μα με επι­κε­φα­λής τους κομ­μου­νι­στές, απο­τε­λεί έναν ακό­μη “κρί­κο” στην “αλυ­σί­δα” της κατα­στρο­φής ανά­λο­γων μνη­μεί­ων σε πολ­λές χώρες της Ευρώ­πης. Πρό­κει­ται για μία κατα­στρο­φή που γίνε­ται από αντι­λαϊ­κές κυβερ­νή­σεις με τις “πλά­τες” της ΕΕ η οποία ηγεί­ται της αντι­κομ­μου­νι­στι­κής εκστρα­τεί­ας και της ανι­στό­ρη­της εξί­σω­σης του κομ­μου­νι­σμού με τον φασισμό.

Η απα­ρά­δε­κτη ρωσι­κή εισβο­λή στην Ουκρα­νία, στο πλαί­σιο της ενδοϊ­μπε­ρια­λι­στι­κής σύγκρου­σης της καπι­τα­λι­στι­κής Ρωσί­ας με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, αξιο­ποιεί­ται έντε­χνα μαζί με την εξω­πραγ­μα­τι­κή σύγκρι­ση της ΕΣΣΔ με τη σημε­ρι­νή Ρωσία, για να “ξηλω­θούν” τα αντι­φα­σι­στι­κά μνη­μεία σε πολ­λές χώρες της Ευρώ­πης, με στό­χο το ξανα­γρά­ψι­μο της Ιστο­ρί­ας, το σβή­σι­μο της ηρω­ι­κής προ­σφο­ράς του Κόκ­κι­νου Στρα­τού και της Σοβιε­τι­κής Ένω­σης στη συντρι­βή του φασι­σμού, που είναι “σάρ­κα από τη σάρ­κα” του καπι­τα­λι­στι­κού συστή­μα­τος και ηττή­θη­κε με τερά­στιες θυσί­ες από το πρώ­το σοσια­λι­στι­κό κρά­τος, την ΕΣΣΔ και τα ένο­πλα αντάρ­τι­κα κινήματα.

Το ΚΚΕ κατα­δι­κά­ζει τις συγκε­κρι­μέ­νες προ­σπά­θειες και καλεί τους λαούς στην Ευρώ­πη να αντι­δρά­σουν απο­φα­σι­στι­κά ενά­ντια στις συγκε­κρι­μέ­νες στο­χεύ­σεις και πρακτική.

Το ξανα­γρά­ψι­μο της Ιστο­ρί­ας δεν θα περάσει!

Ζήτω η τιτά­νια συμ­βο­λή στην ανθρω­πό­τη­τα του Κόκ­κι­νου Στρατού!

 

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο