Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το ΚΚΕ στο πλευρό του Σαϊντού Καμαρά: Να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα του για την απόδοση ασύλου

Το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέ­δω­σε την εξής ανα­κοί­νω­ση για τη συνά­ντη­ση του πρω­θυ­πουρ­γού με τον Σαϊ­ντού Καμαρά: 

«Χαι­ρε­τί­ζου­με το κίνη­μα αλλη­λεγ­γύ­ης και συμπα­ρά­στα­σης που ξεδι­πλώ­θη­κε από τους ίδιους τους συμ­μα­θη­τές και τους δασκά­λους του Σαϊ­ντού για τα δικαιώ­μα­τά του, όπως και για τα δικαιώ­μα­τα όλων των Σαϊ­ντού αυτού του κόσμου, κόντρα στο ρατσι­στι­κό δηλη­τή­ριο και τις ξενο­φο­βι­κές αντιλήψεις.

Το όψι­μο ενδια­φέ­ρον του Πρω­θυ­πουρ­γού Κ. Μητσο­τά­κη, όπως και του Υπουρ­γεί­ου Παι­δεί­ας, για το δίκαιο αίτη­μα της χορή­γη­σης ασύ­λου στο ασυ­νό­δευ­το προ­σφυ­γό­που­λο Σαϊ­ντού Καμα­ρά, είναι υπο­κρι­τι­κό. Προ­σπα­θούν να παρου­σιά­σουν την ιστο­ρία του Σαϊ­ντού σαν ένα μεμο­νω­μέ­νο περι­στα­τι­κό και μετα­θέ­τουν την ευθύ­νη στην Αρχή Προ­σφυ­γών, “με την ευχή” να εκδώ­σει από­φα­ση “τέτοια που θα επι­τρέ­ψει στον Σαϊ­ντού Καμα­ρά να κάνει την Ελλά­δα τη δεύ­τε­ρη πατρί­δα του”! Πρό­κει­ται, μάλι­στα, για την ίδια κυβέρ­νη­ση που προ­ω­θεί το απα­ρά­δε­κτο “καθε­στώς υπό ανο­χή παρα­μο­νής” (δηλα­δή άμε­ση απέ­λα­ση μετά από την ενη­λι­κί­ω­ση) με τη νέα Εθνι­κή Στρα­τη­γι­κή για την Προ­στα­σία των Ασυ­νό­δευ­των Ανηλίκων.

Καμιά κου­βέ­ντα βέβαια δεν ακού­στη­κε για τα συνο­λι­κό­τε­ρα προ­βλή­μα­τα της προ­στα­σί­ας των ασυ­νό­δευ­των ανη­λί­κων, για την έλλει­ψη ουσια­στι­κής προ­στα­σί­ας τους με την ευθύ­νη του κρά­τους, για μέτρα ουσια­στι­κής έντα­ξής τους στην εκπαι­δευ­τι­κή δια­δι­κα­σία, τάξεις υπο­δο­χής, βιβλία κ.ά., για απο­τε­λε­σμα­τι­κούς μηχα­νι­σμούς για την οικο­γε­νεια­κή επα­νέ­νω­ση και την επι­τρο­πεία, για τον συχνό εγκλω­βι­σμό τους σε ακα­τάλ­λη­λες δομές, για την υπο­στε­λέ­χω­ση όλων των σχε­τι­κών κρα­τι­κών υπη­ρε­σιών και την ανά­θε­ση της προ­στα­σί­ας των προ­σφύ­γων και των παι­διών σε ΜΚΟ με τις κάθε είδους παχυ­λές χρη­μα­το­δο­τή­σεις. Καμιά κου­βέ­ντα δηλα­δή, για τη συνο­λι­κό­τε­ρη κατά­στα­ση, που φέρει τη σφρα­γί­δα τόσο της σημε­ρι­νής κυβέρ­νη­σης της ΝΔ όσο και της προη­γού­με­νης του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαι­τού­με να ικα­νο­ποι­η­θεί το δίκαιο αίτη­μα του Σαϊ­ντού Καμα­ρά για την από­δο­ση ασύ­λου. Διεκ­δι­κού­με την προ­στα­σία όλων των ασυ­νό­δευ­των ανη­λί­κων, τη στή­ρι­ξη για την ουσια­στι­κή έντα­ξη τους μετά από την ενη­λι­κί­ω­ση σε ζωή και δου­λειά με δικαιώ­μα­τα, με πρό­σβα­ση σε αξιο­πρε­πή στέ­γα­ση, Εργα­σία, Παι­δεία, Κοι­νω­νι­κή Πρό­νοια, με ευθύ­νη του κρά­τους, χωρίς την εμπλο­κή των ΜΚΟ. Να δοθεί άσυ­λο σε όλους τους ασυ­νό­δευ­τους ανή­λι­κους και να στα­μα­τή­σουν οι απε­λά­σεις λόγω της ενη­λι­κί­ω­σής τους».

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο