Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το κράτος δολοφόνος Ισραήλ συνέλαβε την Άχεντ Ταμίμι για “υποκίνηση σε τρομοκρατία”

Ο στρα­τός του Ισρα­ήλ ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα ότι συνέ­λα­βε την 22χρονη Παλαι­στί­νια ακτι­βί­στρια Άχεντ Ταμί­μι στη διάρ­κεια επι­δρο­μής στην κατε­χό­με­νη Δυτι­κή Όχθη.

«Η Άχεντ Ταμί­μι, ύπο­πτη για υπο­κί­νη­ση σε βία και τρο­μο­κρα­τι­κές δρα­στη­ριό­τη­τες, συνε­λή­φθη στην πόλη Νάμπι Σάλεχ. Η Ταμί­μι παρα­δό­θη­κε στις ισραη­λι­νές δυνά­μεις ασφα­λεί­ας για πιο ενδε­λε­χή ανά­κρι­ση», επε­σή­μα­νε εκπρό­σω­πος του ισραη­λι­νού στρα­τού στο AFP.

Η νεα­ρή ακτι­βί­στρια συνε­λή­φθη στη διάρ­κεια επι­δρο­μής του ισραη­λι­νού στρα­τού «με στό­χο τη σύλ­λη­ψη προ­σώ­πων που είναι ύπο­πτα ότι εμπλέ­κο­νται σε τρο­μο­κρα­τι­κές δρα­στη­ριό­τη­τες και υπο­κί­νη­ση σε μίσος» στο βόρειο τμή­μα της Δυτι­κής Όχθης, πρό­σθε­σε ο ίδιος.

Η Άχεντ Ταμί­μι έγι­νε γνω­στή σε ηλι­κία 14 ετών, όταν είδε το φως της δημο­σιό­τη­τας βίντεο που την έδει­χνε να δαγκώ­νει έναν Ισραη­λι­νό στρα­τιώ­τη προ­κει­μέ­νου να τον εμπο­δί­σει να συλ­λά­βει τον μικρό αδελ­φό της που είχε το ένα του χέρι στον γύψο και βρι­σκό­ταν ακι­νη­το­ποι­η­μέ­νος στο έδαφος.

Έκτο­τε έγι­νε παγκό­σμιο σύμ­βο­λο της παλαι­στι­νια­κής υπό­θε­σης και οι Παλαι­στί­νοι τη θεω­ρούν υπό­δειγ­μα θάρ­ρους ένα­ντι στην ισραη­λι­νή κατο­χή στα κατε­χό­με­να παλαι­στι­νια­κά εδάφη.

Τερά­στιο πορ­τρέ­το της έχει ζωγρα­φι­στεί στο τεί­χος που έχει ανε­γεί­ρει το Ισρα­ήλ στη Βηθλε­έμ, στη Δυτι­κή Όχθη.

Η Ταμί­μι συνε­λή­φθη το 2017 και κρα­τή­θη­κε επί 8 μήνες επει­δή χαστού­κι­σε έναν Ισραη­λι­νό στρα­τιώ­τη μέσα στην αυλή του σπι­τιού της οικο­γέ­νειάς της στη Νάμπιλ Σάλεχ.

Από την αρχή του πολέ­μου μετα­ξύ Ισρα­ήλ και Χαμάς στις 7 Οκτω­βρί­ου οι ισραη­λι­νές δυνά­μεις ασφα­λεί­ας έχουν προ­χω­ρή­σει σε μαζι­κές συλ­λή­ψεις Παλαι­στι­νί­ων που είναι ύπο­πτοι για βία, για υπο­κί­νη­ση σε βία ή ότι είναι μέλη της παλαι­στι­νια­κής οργάνωσης.

Εξάλ­λου 150 Παλαι­στί­νιοι έχουν σκο­τω­θεί στη Δυτι­κή Όχθη από τα πυρά Ισραη­λι­νών στρα­τιω­τών ή εποί­κων, σύμ­φω­να με το παλαι­στι­νια­κό υπουρ­γείο Υγείας.

 

Οι Χαλα­σο­χώ­ρη­δες, Μια πολι­τι­κή σάτι­ρα του Αλέ­ξαν­δρου Παπαδιαμάντη

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο