Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αμερικανικό πυρηνικό υποβρύχιο έφτασε στη Μέση Ανατολή

Πυρη­νι­κό υπο­βρύ­χιο έστει­λαν οι ΗΠΑ στη Μέση Ανα­το­λή, όπως ανα­κοί­νω­σε ο αμε­ρι­κα­νι­κός στρα­τός και εμφά­νι­σε μία φωτο­γρα­φία ενός υπο­βρυ­χί­ου Ohio-class να περ­νά την διώ­ρυ­γα του Σου­έζ στην Αίγυπτο.

Οι ΗΠΑ συγκε­ντρώ­νουν όλο και περισ­σό­τε­ρο στρα­τό στην περιοχή.

Ήδη έχουν στεί­λει δύο αερο­πλα­νο­φό­ρα, το USS Gerald Ford και το USS Dwight D. Eisenhower, στη Μεσό­γειο και πάρα πολ­λά αερο­σκά­φη στην βάση της Σούδας.

Η ανάρ­τη­ση των ΗΠΑ στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης δεν κατο­νο­μά­ζει το υπο­βρύ­χιο. Ωστό­σο είναι γνω­στό πως το Πολε­μι­κό Ναυ­τι­κό των ΗΠΑ δια­θέ­τει τέσ­σε­ρα υπο­βρύ­χια κατευ­θυ­νό­με­νων πυραύ­λων κατη­γο­ρί­ας Οχάιο ή SSGN, τα οποία είναι πρώ­ην υπο­βρύ­χια βαλ­λι­στι­κών πυραύ­λων που μετα­τρά­πη­καν σε υπο­βρύ­χια με πυραύ­λους κρουζ Tomahawk αντί για βαλ­λι­στι­κούς πυραύ­λους με πυρη­νι­κή κεφαλή.

Η ανα­γνώ­ρι­ση των ΗΠΑ για θέση υπο­βρυ­χί­ου κατη­γο­ρί­ας Οχάιο είναι εξαι­ρε­τι­κά σπά­νια, σύμ­φω­να με το Associated Press, καθώς τα σκά­φη αυτά απο­τε­λούν μέρος της λεγό­με­νης «πυρη­νι­κής τριά­δας» των ατο­μι­κών όπλων της Αμε­ρι­κής – η οποία περι­λαμ­βά­νει επί­σης χερ­σαί­ους βαλ­λι­στι­κούς πυραύ­λους και πυρη­νι­κές βόμ­βες σε στρα­τη­γι­κά βομβαρδιστικά.

Η ανα­κοί­νω­ση του Πεντα­γώ­νου δεν παρεί­χε άλλες λεπτο­μέ­ρειες στην ηλε­κτρο­νι­κή τους δήλω­ση την Κυρια­κή, αν και δημο­σί­ευ­σε μια εικό­να που δεί­χνει ένα υπο­βρύ­χιο στη Διώ­ρυ­γα του Σου­έζ της Αιγύ­πτου κοντά στη Γέφυ­ρα της Διώ­ρυ­γας του Σουέζ.

Τα πράγ­μα­τα, όπως αντι­λαμ­βά­νε­ται κανείς οδη­γού­νται στο ύψι­στο επί­πε­δο πολε­μι­κού συναγερμού!

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο