Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020

Ανα­κοι­νώ­θη­κε το πρό­γραμ­μα των Πανελ­λα­δι­κών Εξε­τά­σε­ων 2020, μία ημέ­ρα αφό­του έγι­νε γνω­στή η ημε­ρο­μη­νία έναρ­ξής τους, στις 15 Ιου­νί­ου για τα Γενι­κά Λύκεια και στις 16 Ιου­νί­ου για τα Επαγγελματικά.

Το πρώ­το μάθη­μα στο οποίο θα εξε­τα­στούν οι υπο­ψή­φιοι είναι η Νεο­ελ­λη­νι­κή Γλώσ­σα και Λογο­τε­χνία (Γενι­κής Παι­δεί­ας) για τα ΓΕΛ και τα Νέα Ελλη­νι­κά (Γενι­κής Παι­δεί­ας) για τα ΕΠΑΛ.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι φέτος οι υπο­ψή­φιοι των ΓΕΛ θα δώσουν εξε­τά­σεις και με το νέο σύστη­μα (εξέ­τα­ση στο μάθη­μα της Κοι­νο­νιω­λο­γί­ας αντί Λατι­νι­κών και απου­σία συντε­λε­στών βαρύ­τη­τας στις βαθ­μο­λο­γί­ες των μαθη­μά­των, οι δια­φο­ρές μετα­ξύ άλλων) και με το παλιό.

Έτσι, οι υπο­ψή­φιοι που θα εξε­τα­στούν με το ΝΕΟ σύστη­μα, στις 17/6 θα εξε­τα­στούν στα Αρχαία Ελλη­νι­κά (Ομά­δα Προ­σα­να­το­λι­σμού Ανθρω­πι­στι­κών Σπου­δών) και στα Μαθη­μα­τι­κά (Ομά­δες Προ­σα­να­το­λι­σμού Θετι­κών Σπου­δών και Σπου­δών Οικο­νο­μί­ας και Πληροφορικής).

Στη συνέ­χεια, στις 19/6 θα εξε­τα­στούν στη Βιο­λο­γία (Ομά­δα Προ­σα­να­το­λι­σμού Σπου­δών Υγεί­ας) και στην Κοι­νω­νιο­λο­γία (Ομά­δα Προ­σα­να­το­λι­σμού Ανθρω­πι­στι­κών Σπουδών).

Ακο­λου­θούν, η εξέ­τα­ση στη Φυσι­κή στις 22/6 (Ομά­δες Προ­σα­να­το­λι­σμού Θετι­κών Σπου­δών και Σπου­δών Υγεί­ας) και στις 24/6 στην Ιστο­ρία και την Πλη­ρο­φο­ρι­κή, των Ομά­δων Προ­σα­να­το­λι­σμού Ανθρω­πι­στι­κών Σπου­δών και Σπου­δών Οικο­νο­μί­ας και Πλη­ρο­φο­ρι­κής αντίστοιχα.

Το πρό­γραμ­μα ολο­κλη­ρώ­νε­ται με την εξέ­τα­ση στις 26/6 στην Χημεία (ΟΠ Θετι­κών Σπου­δών και Σπου­δών Υγεί­ας) και την Οικο­νο­μία (ΟΠ Σπου­δών Οικο­νο­μί­ας και Πληροφορικής).

Οι υπο­ψή­φιοι των ΓΕΛ που θα δώσουν με το ΠΑΛΙΟ σύστη­μα, θα έχουν κατά βάση κοι­νό πρό­γραμ­μα με όσους δώσουν με το νέο. Εξαί­ρε­ση, στις 22/6 θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί η εξέ­τα­ση των Λατι­νι­κών (ΟΠ Ανθρω­πι­στι­κών Σπου­δών), στις 24/6 η εξέ­τα­ση του μαθή­μα­τος «Ανά­πτυ­ξη Εφαρ­μο­γών σε Προ­γραμ­μα­τι­στι­κό Περι­βάλ­λον» (ΟΠ Σπου­δών Οικο­νο­μί­ας και Πλη­ρο­φο­ρι­κής) και στις 26/6 η εξέ­τα­ση του μαθή­μα­τος «Αρχές Οικο­νο­μι­κής Θεω­ρί­ας» (ΟΠ Σπου­δών Οικο­νο­μί­ας και Πληροφορικής).

Σε ό,τι αφο­ρά τα ΕΠΑΛ, μετά την εξέ­τα­ση των Νέων Ελλη­νι­κών (16/6), θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί η εξέ­τα­ση στα Μαθη­μα­τι­κά (‘Αλγε­βρα) στις 18/6. Στη συνέ­χεια, από τις 20 έως και τις 30/6 θα πραγ­μα­το­ποι­η­θούν οι εξε­τά­σεις στα μαθή­μα­τα ειδικότητας.

Ως ώρα έναρ­ξης εξέ­τα­σης ορί­ζε­ται η 08:30 και είναι κοι­νή για τους υπο­ψη­φί­ους. Οι υπο­ψή­φιοι πρέ­πει να προ­σέρ­χο­νται στις αίθου­σες εξέ­τα­σης μέχρι τις 08.00 και η διάρ­κεια εξέ­τα­σης κάθε μαθή­μα­τος είναι τρεις (3) ώρες. Εξαί­ρε­ση, το μάθη­μα ειδι­κό­τη­τας: Αρχι­τε­κτο­νι­κό Σχέ­διο (ΕΠΑΛ), για το οποίο η διάρ­κεια εξέ­τα­σης είναι τέσ­σε­ρις (4) ώρες.

Σημειώ­νε­ται ότι ακό­μα ανα­μέ­νε­ται το πρό­γραμ­μα των Ειδι­κών Μαθημάτων.

Ένα ακό­μη βήμα, η ανα­κοί­νω­ση του αριθ­μού εισα­κτέ­ων. Παρ’ό­λο που η ανα­κοί­νω­ση του ακρι­βή αριθ­μού δεν έχει γίνει από πλευ­ράς υπουρ­γεί­ου, ωστό­σο η υπουρ­γός, Νίκη Κερα­μέ­ως, στην πρό­σφα­τη συνέ­ντευ­ξη Τύπου που παρα­χώ­ρη­σε δια­δι­κτυα­κά είχε ανα­φέ­ρει ότι δεν θα υπάρ­ξει μεγά­λη αλλα­γή σε σχέ­ση με τον περυσινό.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο