Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον εντοπίστηκε στην Ελλάδα

Το πρώ­το κρού­σμα της μετάλ­λα­ξης Όμι­κρον εντο­πί­στη­κε στην Ελλά­δα, όπως ανα­κοί­νω­σε ο υπουρ­γός Υγεί­ας Θάνος Πλεύ­ρης. Όπως τόνι­σε, το κρού­σμα εντο­πί­στη­κε στην Κρή­τη και δια­πι­στώ­θη­κε σήμε­ρα το πρωί.

Πρό­κει­ται για Έλλη­να που έφτα­σε στο αερο­δρό­μιο από τη Νότια Αφρι­κή στις 26 Νοεμ­βρί­ου, έκα­νε rapid test που βγή­κε αρνη­τι­κό. Την επό­με­νη μέρα παρου­σί­α­σε ήπια συμ­πτώ­μα­τα. Τα rapid test επα­να­λαμ­βα­νό­ταν κάθε μέρα και έβγαι­νε αρνη­τι­κό μέχρι τις 29 Νοεμ­βρί­ου όπου το μορια­κό τεστ βγή­κε θετι­κό, και ήταν ύπο­πτο για την παραλ­λα­γή Όμι­κρον, γεγο­νός που επιβεβαιώθηκε.

Ο ίδιος και οι επα­φές του βρί­σκο­νται σε καρα­ντί­να, καθώς έγι­νε ιχνη­λά­τι­ση, όπως ενη­μέ­ρω­σε ο πρό­ε­δρος του ΕΟΔΥ, Θεο­κλής Ζαού­της. Ήταν θέμα χρό­νου μέχρι να εντο­πί­σου­με την παραλ­λα­γή Όμι­κρον, ανέ­φε­ρε ο πρό­ε­δρος του ΕΟΔΥ.

Μέχρι στιγ­μής δεν γνω­ρί­ζου­με τα δεδο­μέ­να για την μετα­δο­τι­κό­τη­τα της μετάλ­λα­ξης. Ανα­φο­ρι­κά με τη νοση­ρό­τη­τα και εκεί υπάρ­χουν πολ­λά κενά, είπε ο πρό­ε­δρος του ΕΟΔΥ. Όπως είπε το εμβό­λιο είναι πολύ πιθα­νόν να παρέ­χει ανο­σία σε έναν βαθ­μό και έτσι παρα­μέ­νει ένα πολύ­τι­μο εργαλείο.

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο