Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το «τελευταίο αντίο» στην Κυριακή, ενώπιον της ανακρίτριας ο δολοφόνος της

Σήμε­ρα Πέμ­πτη «τελευ­ταίο αντίο» στην αδι­κο­χα­μέ­νη 28χρονη Κυρια­κή Γρί­βα που δολο­φο­νή­θη­κε από τον 39χρονο σύντρο­φό της έξω από το αστυ­νο­μι­κό τμή­μα των Αγιών Αναρ­γύ­ρων. Στις 12:00 το μεση­μέ­ρι η κηδεία της σε κλί­μα βαθιάς οδύ­νης και οργής για το άγριο έγκλη­μα που έγι­νε «μπρο­στά στα μάτια» της αστυ­νο­μί­ας η οποία επέ­δει­ξε πρω­το­φα­νή αδια­φο­ρία για την προ­στα­σία του θύματος.

Στις 13:00 πρό­κει­ται να εμφα­νι­στεί ενώ­πιον της 25ης ανα­κρί­τριας ο 39χρονος γυναι­κο­κτό­νος, ο οποί­ος βρί­σκε­ται σε ψυχια­τρι­κή δομή μετά το άγριο έγκλημα.

Μετά τα τρο­μα­κτι­κά, συγκλο­νι­στι­κά βίντεο και ηχη­τι­κά ντο­κου­μέ­ντα που δημο­σιεύ­θη­καν και κατα­γρά­φουν σωρεία εγκλη­μα­τι­κών λαθών και παρα­λεί­ψε­ων από αστυ­νο­μι­κούς έγι­ναν γνω­στές οι πρώ­τες «καρα­το­μή­σεις» στην ΕΛ.ΑΣ σε επί­πε­δο χαμη­λό­βαθ­μων στε­λε­χών. Πρό­κει­ται για επι­κοι­νω­νια­κές κινή­σεις για να κατα­λα­γιά­σουν την οργή και να κρύ­ψουν τις ευθύ­νες καθώς παρά τα πολ­λά περι­στα­τι­κά αδέ­ξιου χει­ρι­σμού από την ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει γίνει καμία ουσια­στι­κή κίνη­ση ούτε από την εκά­στο­τε πολι­τι­κή ηγε­σία του υπουρ­γεί­ου Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη για εκπαί­δευ­ση του προ­σω­πι­κού ούτε όμως και από την κυβέρ­νη­ση για προ­στα­σία των γυναι­κών που καταγ­γέλ­λουν αλλά και που βιώ­νουν την ενδο­οι­κο­γε­νεια­κή βία.

Σήμε­ρα το από­γευ­μα σε κινη­το­ποί­η­ση καλεί η ΚΝΕ στις 19:30, στο Σύνταγ­μα για τη δολο­φο­νία της 28χρονης.

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο