Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το υπ. Παιδείας καλεί τα σχολεία σε εκδήλωση παραθρησκευτικής οργάνωσης με παρελθόν

Μία ημέ­ρα μετά την γιορ­τή των Τριών Ιεραρ­χών η οποία αμαυ­ρώ­θη­κε από ομο­φο­βι­κές και ρατσι­στι­κές συμπε­ρι­φο­ρές, έρχε­ται στο φως η είδη­ση για τη σπου­δή της Νίκης Κερα­μέ­ως να προ­σπα­θή­σει και να νομι­μο­ποι­ή­σει εκδή­λω­ση παρα­θρη­σκευ­τι­κής οργάνωσης.

Το υπουρ­γείο Παι­δεί­ας απέ­στει­λε έγγρα­φο στα σχο­λεία ενη­με­ρώ­νο­ντας για την εκδή­λω­ση με τίτλο «Σύγ­χρο­νη Παι­δεία και Ελλη­νορ­θό­δο­ξη Παρά­δο­ση» την οποία διορ­γα­νώ­νει η Πανελ­λή­νια Ένω­ση Γονέ­ων «Η Χρι­στια­νι­κή Αγω­γή», την Κυρια­κή 9 Φεβρουαρίου.

Το έγγρα­φο του υπουρ­γεί­ου Παιδείας:

Ποια είναι όμως η Πανελ­λή­νια Ένω­ση Γονέ­ων “Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ”;

Πρό­κει­ται για παρα­θρη­σκευ­τι­κή οργά­νω­ση που συμ­με­τεί­χε, μαζί με άλλες, στην θλι­βε­ρή καμπά­νια με τις αφί­σες κατά των αμβλώ­σε­ων στο Μετρό, ενώ έχει απα­σχο­λή­σει και στο παρελ­θόν με ακραί­ες ενέρ­γειές της.

Όπως ανέ­φε­ρε ρεπορ­τάζ της «Εφη­με­ρί­δας των Συντα­κτών» στις 20.11.2014, η εν λόγω οργά­νω­ση είχε κρα­τή­σει «ομή­ρους» τους μαθη­τές του 73ου Δημο­τι­κού Σχο­λεί­ου, αρνού­με­νη να απο­χω­ρή­σει, διεκ­δι­κώ­ντας από το Δημό­σιο τον χώρο.

Επί­σης, η ίδια οργά­νω­ση, το 2009, με επι­στο­λής της προς τον Πρό­ε­δρο της Δημο­κρα­τί­ας, τον πρω­θυ­πουρ­γό και τον υπουρ­γό Παι­δεί­ας, είχε ζητή­σει να απα­γο­ρευ­θεί η απο­στο­λή στα σχο­λεία των βιβλί­ων για το μάθη­μα της Σεξουα­λι­κής Αγω­γής. Τότε η «Χρι­στια­νι­κή Αγω­γή» ισχυ­ρι­ζό­ταν ότι έπρε­πε «να δοθεί η δυνα­τό­τη­τα να εκφρα­στούν εν προ­κει­μέ­νω όλοι οι εμπλε­κό­με­νοι φορείς και οι επα­ΐ­ο­ντες (γονείς, εκπαι­δευ­τι­κοί, παι­δί­α­τροι, παι­δο­ψυ­χο­λό­γοι, εκκλη­σία) και κατό­πιν μελέ­της των από­ψε­ων αυτών, ως υπεύ­θυ­νη κυβέρ­νη­ση να λάβε­τε την όποια από­φα­ση (περί απο­στο­λής ή πολ­το­ποί­η­σης των βιβλί­ων αυτών), ανα­λαμ­βά­νο­ντας και το αντί­στοι­χο πολι­τι­κό κόστος».

Η επι­στο­λή:

Πηγή: efsyn.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο