Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών

Εκτός από την Πρό­ε­δρο της Δημο­κρα­τί­ας, τον πρω­θυ­πουρ­γό και μέλη της Επι­τρο­πής Λοι­μο­ξιο­λό­γων, σήμε­ρα εμβο­λιά­στη­καν 250 υγειο­νο­μι­κοί σε πέντε νοσο­κο­μεία της Αττι­κής, και συγκε­κρι­μέ­να στα νοσο­κο­μεία «Ευαγ­γε­λι­σμός», «Σωτη­ρία», «Αττι­κόν», «Θριά­σιο» και «Ασκλη­πιείο» Βούλας.

Σήμε­ρα εμβο­λιά­στη­καν επί­σης ο γραμ­μα­τέ­ας του ΜέΡΑ25 Γιάν­νης Βαα­ρου­φά­κης, ο Αρχη­γός ΓΕΕΘΑ Κων­στα­ντί­νος Φλώ­ρος και ο Μητρο­πο­λί­της Ναυ­πά­κτου και Αγί­ου Βλα­σί­ου, εκπρο­σω­πώ­ντας τον Αρχιε­πί­σκο­πο Αθη­νών και πάσης Ελλά­δος κ. Ιερώνυμο.

Η Ευστα­θία Καμπι­σιού­λη, νοση­λεύ­τρια ΜΕΘ στο «Ευαγ­γε­λι­σμό», ήταν ο πρώ­τος άνθρω­πος που εμβο­λιά­στη­κε στη μία το μεση­μέ­ρι kai aκο­λού­θη­σε ο κ. Μιχά­λης Γιο­βα­νί­δης, φιλο­ξε­νού­με­νος σε Μονά­δα Φρο­ντί­δας Ηλι­κιω­μέ­νων στην περιο­χή των Μελισσίων.

Πολιτικοί και στελέχη των υπηρεσιών Υγείας που θα εμβολιαστούν τις επόμενες ημέρες

Αύριο Δευ­τέ­ρα 28 Δεκεμ­βρί­ου, θα εμβο­λια­στούν στο Νοσο­κο­μείο Ευαγ­γε­λι­σμός ο πρό­ε­δρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέ­ξης Τσί­πρας στις 11:45, ο υπουρ­γός Υγεί­ας Βασί­λης Κικί­λιας στις 12:15 και ο γενι­κός γραμ­μα­τέ­ας Πρω­το­βάθ­μιας Φρο­ντί­δας Υγεί­ας Μάριος Θεμι­στο­κλέ­ους στις 12:45. Την Τετάρ­τη θα εμβο­λια­στεί ο Γενι­κός Γραμ­μα­τέ­ας του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας.

Την Τετάρ­τη 30 Δεκεμ­βρί­ου ο γενι­κός γραμ­μα­τέ­ας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, ενώ στις 4 Ιανουα­ρί­ου θα εμβο­λια­στεί η πρό­ε­δρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Μέχρι τις 10 Ιανουα­ρί­ου θα εμβο­λια­στούν ο υπουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών Νίκος Δέν­διας, ο υπουρ­γός Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη, Μιχά­λης Χρυ­σο­χο­ΐ­δης, ο υπουρ­γός Εθνι­κής Άμυ­νας, Νίκος Πανα­γιω­τό­που­λος,  και ο υπουρ­γός Ψηφια­κής Δια­κυ­βέρ­νη­σης, Κυριά­κος Πιερρακάκης.

Επί­σης θα εμβο­λια­στούν οι πρό­ε­δροι του ΕΟΔΥ, Πανα­γιώ­της Αρκου­μα­νέ­ας και του Οργα­νι­σμού Παρο­χής Υπη­ρε­σιών Υγεί­ας, Θεα­νώ Καρ­πο­δί­νη, όπως και οι επι­κε­φα­λής των σωμά­των ασφαλείας.

Συνο­λι­κά 45 αξιω­μα­τού­χοι που έχουν καί­ριες θέσεις για τη λει­τουρ­γία του κρά­τους και της κυβέρ­νη­σης θα είναι ανά­με­σα στους Έλλη­νες που θα εμβο­λια­στούν κατά προ­τε­ραιό­τη­τα στην α’ φάση των εμβο­λια­σμών από τις 27 Δεκεμ­βρί­ου μέχρι τις 10 Ιανουαρίου.

Στις 29 Δεκεμβρίου ο εμβολιασμός σε νοσοκομεία της περιφέρειας

Αύριο Δευ­τέ­ρα, θα γίνει η δια­νο­μή εμβο­λί­ων προς τα Νοσο­κο­μεία ανα­φο­ράς, στο Πανε­πι­στη­μια­κό της Λάρι­σας, στο ΑΧΕΠΑ, στο Πανε­πι­στη­μια­κό Ιωαν­νί­νων και στην Πάτρα, έτσι ώστε να αρχί­σουν οι εμβο­λια­σμοί στο υγειο­νο­μι­κό προ­σω­πι­κό των νοσο­κο­μεί­ων αυτών στις 29 Δεκεμβρίου.

Οι υγειο­νο­μι­κοί και οι φιλο­ξε­νού­με­νοι και το προ­σω­πι­κό στους οίκους ευγη­ρί­ας θα είναι στις πρώ­τες ομά­δες που θα εμβολιαστούν.

Με βάση τον μέχρι στιγ­μής προ­γραμ­μα­τι­σμό για τις παρα­δό­σεις των δόσε­ων, ανα­μέ­νε­ται η πλατ­φόρ­μα των ραντε­βού να ανοί­ξει στο δεύ­τε­ρο δεκα­ή­με­ρο του Ιανουα­ρί­ου για τους εμβο­λια­σμούς του πλη­θυ­σμού, με βάση την προ­τε­ραιο­ποί­η­ση της Επι­τρο­πής Εμβολιασμών.

Ο εμβο­λια­σμός θα γίνε­ται στα οργα­νω­μέ­να εμβο­λια­στι­κά κέντρα, τα οποία θα έχουν και για­τρό και νοση­λεύ­τρια και θα γίνε­ται υπό ιατρι­κή επο­πτεία. Για τις πιθα­νές ανε­πι­θύ­μη­τες ενέρ­γειες, τις ήπιες, έχει προ­βλε­φθεί χρό­νος γύρω στα 15 λεπτά και χώρος ανα­μο­νής των ατό­μων που θα εμβολιαστούν.

Η ροή των εμβολίων

Η Ελλά­δα παρέ­λα­βε χθες Σάβ­βα­το την πρώ­τη μικρή παρ­τί­δα εμβο­λί­ων από την εται­ρεία Pfizer-BioΝTech, των 9.750 δόσε­ων. Έως τις 30 Δεκεμ­βρί­ου στη χώρα ανα­μέ­νε­ται η πρώ­τη μεγά­λη παρ­τί­δα εμβο­λί­ων της Pfizer 83.850 δόσεων.

Οι παρα­δό­σεις των εμβο­λί­ων της Pfizer που αντι­στοι­χούν στον πλη­θυ­σμό μας, με βάση την κεντρι­κή ευρω­παϊ­κή συμ­φω­νία, είναι έως το τέλος Ιανουα­ρί­ου 429.000 δόσεις και άλλες 333.450 δόσεις έως τέλος Φεβρουαρίου.

Μέχρι το τέλος Μαρ­τί­ου θα έχου­με παρα­λά­βει μόνο από τη μια εται­ρεία, τη Pfizer-BioNTech 1.265.550 δόσεις.

Στις δόσεις αυτές, ανα­μέ­νε­ται να προ­στε­θούν τον Ιανουά­ριο, από τη στιγ­μή που θα λάβουν έγκρι­ση, και εμβό­λια από την εται­ρεία Moderna και την εται­ρεία AstraZeneca.

Σκλη­ρός Απρί­λης του 2020μ.Χ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο