Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το όνειρο τώρα ξεκινά για τον Τσιτσιπά κι ας ηττήθηκε από τον κορυφαίο τενίστα Ναδάλ

Στα ημι­τε­λι­κά ολο­κλη­ρώ­θη­κε η εκπλη­κτι­κή παρου­σία του Στέ­φα­νου Τσι­τσι­πά στο Αυστρα­λια­νό όπεν. Ο πρώ­τος Έλλη­νας τενί­στας που έφτα­σε στην τετρά­δα ενός γκραν σλαμ, ηττή­θη­κε με 3–0 από έναν μεγά­λο άσο και σαφώς ανώ­τε­ρο μέσα στο παι­χνί­δι, τον Ράφα­ελ Ναδάλ. Ο 32χρονος Ισπα­νός άσος, νο 2 στον κόσμο και κάτο­χος 17 τίτλων γκραν σλαμ, δεν άφη­σε πολ­λά περι­θώ­ρια στον αντί­πα­λό του και προ­κρί­θη­κε στον τελικό.

Ο Τσι­τσι­πάς πήρε τον πρώ­το πόντο και το πρώ­το γκέιμ του αγώ­να, όμως στην συνέ­χεια ο Ναδάλ του έσπα­σε δύο φορές το σερ­βίς, στο 1–2 και στο 2–5 και πήρε το σετ με 6–2. Στο δεύ­τε­ρο σετ ο Ισπα­νός έσπα­σε μια φορά το σερ­βίς του Έλλη­να τενί­στα, στο πιο κρί­σι­μο σημείο του αγώ­να, έκα­νε το 5–4 και το πήρε τελι­κά με 6–4.

Στο τρί­το σετ ο Ναδάλ ήταν πλέ­ον σαρω­τι­κός, δεν άφη­σε κανέ­να περι­θώ­ριο στον 20χρονο παί­κτη και, δεί­χνο­ντας το για­τί είναι ένας από τους κορυ­φαί­ους τενί­στες όλων των επο­χών, το πήρε με 6–0 και μαζί τον αγώ­να με 3–0 σετ. Με το ίδιο σκορ που έχει πάρει όλα τα ματς μέχρι τώρα στο τουρ­νουά, δηλα­δή ο Ναδάλ φτά­νει στον τελι­κό χωρίς να έχει χάσει σετ!

Από την δική του μεριά ο Στέ­φα­νος Τσι­τσι­πάς, μόλις στα 20 του χρό­νια, έφτα­σε εκεί που δεν έχει φτά­σει ποτέ ένας Έλλη­νας τενί­στας. Μετα­ξύ άλλων στην Μελ­βούρ­νη πέτυ­χε και την ιστο­ρι­κή νίκη-πρό­κρι­ση επί του θρυ­λι­κού Ρότζερ Φέντε­ρερ και από την Δευ­τέ­ρα θα βρί­σκε­ται στο νο 12 της παγκό­σμιας κατά­τα­ξης. Αυτή ήταν η 3η φορά που αντι­με­τώ­πι­σε τον Ράφα­ελ Ναδάλ και η τρί­τη φορά που χάνει από τον Ισπα­νό άσο. Οι δύο προη­γού­με­νες ήταν σε τελι­κούς, στην Βαρ­κε­λώ­νη και στο Τορόντο.

Ο Ναδάλ θα αγω­νι­στεί στον τελι­κό του όπεν Αυστρα­λί­ας για πέμ­πτη φορά, όμως μόνο μία έχει κατα­κτή­σει το συγκε­κρι­μέ­νο τρό­παιο (2009). Αντί­πα­λός του θα είναι ο νικη­τής του άλλου ημι­τε­λι­κού, όπου ο 24χρονος Γάλ­λος, Λού­κας Πουίγ (νο 31), θα ανα­με­τρη­θεί με τον 31χρονο Σέρ­βο, Νόβακ Τζό­κο­βιτς, ο οποί­ος δεν είναι απλώς το νο 1 της παγκό­σμιας κατά­τα­ξης, αλλά μαζί με τον Αυστρα­λό Ρόι Έμερ­σον και τον Ελβε­τό Ρότζερ Φέντε­ρερ είναι οι πολυ­νί­κες της διορ­γά­νω­σης με 6 τίτλους έκα­στος. Ο Τζό­κο­βιτς έχει κατα­κτή­σει το τρό­παιο τις χρο­νιές 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016 και φιλο­δο­ξεί φέτος να το κατα­κτή­σει για 7η φορά και να γίνει ο κορυ­φαί­ος όλων των επο­χών στο Αυστρα­λια­νό όπεν.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο