Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τραγωδία στη Λιβύη: Πέντε οι νεκροί και δύο αγνοούμενοι από το τροχαίο της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής

Στους πέντε ανέ­βη­κε ο αριθ­μός των νεκρών που σκο­τώ­θη­καν στην Λιβύη, όταν το λεω­φο­ρείο που τους μετέ­φε­ρε για να παρέ­χουν ανθρω­πι­στι­κή βοή­θεια στους πλημ­μυ­ρο­πα­θείς της Ντέρ­να συγκρού­στη­κε μετω­πι­κά με όχημα.

Σύμ­φω­να με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι τρεις νεκροί είναι στρα­τιω­τι­κοί και οι δύο είναι διερ­μη­νείς, υπάλ­λη­λοι του υπουρ­γεί­ου Εξωτερικών.

Περί­που στις 7 το πρωί έφτα­σε στην Ελευ­σί­να το C‑130 με τους Έλλη­νες τραυ­μα­τί­ες που επα­να­πα­τρί­στη­καν και μετα­φέ­ρο­νται στα στρα­τιω­τι­κά νοσο­κο­μεία της Αθή­νας, ενώ ένα μετα­φο­ρι­κό C‑27 μετέ­φε­ρε τις σορούς των πέντε.

Σύμ­φω­να με τα μέχρι τώρα δεδο­μέ­να, το λεω­φο­ρείο στο οποίο επέ­βαι­νε η απο­στο­λή των 19 Ελλή­νων στρα­τιω­τι­κών, νοση­λευ­τών και δια­σω­στών που μετέ­φε­ραν ανθρω­πι­στι­κή βοή­θεια για τους πλη­γέ­ντες της κακο­και­ρί­ας Daniel στη Ντέρ­να, συγκρού­στη­κε μετω­πι­κά με φορ­τη­γό. Το δυστύ­χη­μα έγι­νε στην περιο­χή Μαρά­ουα όταν το φορ­τη­γό βρέ­θη­κε ‑υπό αδιευ­κρί­νι­στες συν­θή­κες- στο αντί­θε­το ρεύ­μα κυκλο­φο­ρί­ας. Και τα δύο οχή­μα­τα τυλί­χτη­καν στις φλό­γες μετά από τη σφο­δρό­τα­τη σύγκρουση.

Η απο­στο­λή είχε προ­σγειω­θεί στις 12.30 το μεση­μέ­ρι της Κυρια­κής, στη Βεγ­γά­ζη και κατευ­θυ­νό­ταν προς την Ντέρ­να που επλή­γη από τις σαρω­τι­κές πλημ­μύ­ρες λόγω της κακο­και­ρί­ας Daniel.

Οι πλη­ρο­φο­ρί­ες αρχι­κά ήταν συγκε­χυ­μέ­νες: το Γενι­κό Επι­τε­λείο Εθνι­κής Άμυ­νας ‑το οποίο αρχι­κά έκα­νε λόγο για ελα­φρά τραυ­μα­τί­ες- αργό­τε­ρα ανα­κοί­νω­σε ότι τρία μέλη της ελλη­νι­κής απο­στο­λής έχα­σαν τη ζωή τους και δύο ήταν αγνο­ού­με­να. Πλη­ρο­φο­ρί­ες ωστό­σο που επι­κα­λέ­στη­καν διε­θνή ΜΜΕ από τη Λιβύη έκα­ναν λόγο για τέσ­σε­ρις νεκρούς και επτά τραυ­μα­τί­ες, ενώ οι τελευ­ταί­ες πλη­ρο­φο­ρί­ες κάνουν λόγο για πέντε νεκρούς.

.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο