Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τόκιο 2020: Ο ελληνικός απολογισμός της ημέρας (24/7)

Με τις καλύ­τε­ρες προ­ϋ­πο­θέ­σεις άρχι­σε ο Λευ­τέ­ρης Πετρού­νιας την… επι­χεί­ρη­ση υπε­ρά­σπι­σης του Ολυ­μπια­κού τίτλου του στο Τόκιο, αφού η εντυ­πω­σια­κή εμφά­νι­σή του στον προ­κρι­μα­τι­κό των κρί­κων τον έστει­λε πανη­γυ­ρι­κά στον τελι­κό του αγω­νί­σμα­τος. Ο 30χρονος πρω­τα­θλη­τής συγκέ­ντρω­σε 15,333 βαθ­μούς, επί­δο­ση που του χάρι­σε την πρώ­τη θέση στον προ­κρι­μα­τι­κό και του έδω­σε ένα «εισι­τή­ριο» για τον τελι­κό των κρί­κων, ο οποί­ος είναι προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νος για τη Δευ­τέ­ρα 2 Αυγούστου.

Στο μετα­ξύ, η Μαρία Σάκ­κα­ρη άρχι­σε ιδα­νι­κά στην πρώ­τη συμ­με­το­χή της σε Ολυ­μπια­κούς Αγώ­νες, καθώς νίκη­σε στον 1ο γύρο την Εσθο­νή Ανέτ Κοντα­βέιτ με 2–0 σετ (7–5, 6–2), και θα αντι­με­τω­πί­σει στην επό­με­νη φάση τη Νίνα Στο­γιά­νο­βιτς από τη Σερβία.

Στους ημι­τε­λι­κούς των 100μ. πετα­λού­δα προ­κρί­θη­κε η Άννα Ντου­ντου­νά­κη. Η Ελλη­νί­δα πρω­τα­θλή­τρια Ευρώ­πης τερ­μά­τι­σε τέταρ­τη στην πέμ­πτη και τελευ­ταία προ­κρι­μα­τι­κή σει­ρά του αγω­νί­σμα­τος με 57.75 και κατε­τά­γη 13η στο σύνο­λο, εξα­σφα­λί­ζο­ντας το εισι­τή­ριο για τους ημι­τε­λι­κούς, που θα γίνουν τα ξημε­ρώ­μα­τα της Κυρια­κής (25/7, 04:50 ώρα Ελλάδας).

Νωρί­τε­ρα, ο Από­στο­λος Παπα­στά­μος άνοι­ξε την αυλαία των ελλη­νι­κών συμ­με­το­χών στα αγω­νί­σμα­τα κολύμ­βη­σης των Ολυ­μπια­κών Αγώ­νων του Τόκιο. Ο 20χρονος Χανιώ­της πρω­τα­θλη­τής αγω­νί­στη­κε στην 3η προ­κρι­μα­τι­κή σει­ρά των 400μ. μικτή ατο­μι­κή και τερ­μά­τι­σε έβδο­μος με 4:12.50, παίρ­νο­ντας την 14η θέση στο σύνολο.

Στον δεύ­τε­ρο γύρο του μονού ανδρών στο πινγκ πονγκ προ­κρί­θη­κε ο Πανα­γιώ­της Γκιώ­νης, επι­κρα­τώ­ντας με 4–0 (11–6, 11–8, 11–9, 11–8) του Σέρ­βου ‑ουγ­γρι­κής κατα­γω­γής- Ζολτ Πέτο (No 53 στο ταμπλό). Στην επό­με­νη φάση ο Έλλη­νας πρω­τα­θλη­τής (Νο 35 του ταμπλό) θα αντι­με­τω­πί­σει την Κυρια­κή (25/7) τον Αιγύ­πτιο Αχμέντ Σαλέχ (No 31 του ταμπλό).

Στην κωπη­λα­σία, οι Μαρία Κυρί­δου και Χρι­στί­να Μπούρ­μπου κατέ­λα­βαν την πέμ­πτη και τελευ­ταία θέση στην προ­κρι­μα­τι­κή σει­ρά τους με επί­δο­ση 7:33.94 και θα διεκ­δι­κή­σουν τα ξημε­ρώ­μα­τα της Κυρια­κής (25/7) στα ρεπε­σάζ την πρό­κρι­σή τους στα ημι­τε­λι­κά της δικώπου.

Αν και βρέ­θη­κε για μεγά­λο διά­στη­μα της δια­δρο­μής των 234 χιλιο­μέ­τρων μέσα στην πρώ­τη πεντά­δα του αγώ­να των ανδρών στην ποδη­λα­σία δρό­μου, τελι­κά ο Πολυ­χρό­νης Τζωρ­τζά­κης δεν άντε­ξε την πίε­ση και κατε­τά­γη 63ος με 6:21:46.

Πηγή: ΑΠΕ

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο