Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Υπερδιπλασιάστηκαν οι ελέφαντες στην Κένυα μέσα σε 30 χρόνια

Ο αριθ­μός των ελε­φά­ντων στην Κένυα υπερ­δι­πλα­σιά­στη­κε από το 1989 μέχρι το 2018, χάρη στις εντα­τι­κές προ­σπά­θειες κατα­πο­λέ­μη­σης της λαθρο­θη­ρί­ας, ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα το υπουρ­γείο Πολιτισμού.

Το 1989 στην Κένυα ζού­σαν μόνο 16.000 παχύ­δερ­μα. Σήμε­ρα, ο αριθ­μός τους φτά­νει τις 34.000, είπε ο υπουρ­γός Νατζίμπ Μπα­λά­λα. «Την τελευ­ταία διε­τία κατα­φέ­ρα­με να στα­μα­τή­σου­με τη λαθρο­θη­ρία σ’ αυτήν τη χώρα», είπε στους δημο­σιο­γρά­φους, σε επί­σκε­ψη που πραγ­μα­το­ποί­η­σαν στο Εθνι­κό Πάρ­κο Αμποσέλι.

Από τις αρχές του έτους έχουν σκο­τω­θεί από λαθρο­κυ­νη­γούς μόνο 7 ελέ­φα­ντες, από 34 το 2019 και 80 το 2018.

Στη διάρ­κεια αυτής της επί­σκε­ψης ο υπουρ­γός συμ­με­τεί­χε στη δια­δι­κα­σία εφαρ­μο­γής ενός κολά­ρου εντο­πι­σμού σε έναν νεα­ρό αρσε­νι­κό ελέ­φα­ντα και στη «βάφτι­ση» δυο νεο­γέν­νη­των διδύμων.

Τα προη­γού­με­να χρό­νια η λαθρο­θη­ρία είχε αυξη­θεί στην Κένυα και σε άλλες χώρες της υπο­σα­χά­ριας Αφρι­κής, όπου συμ­μο­ρί­ες σκό­τω­ναν ελέ­φα­ντες και ρινό­κε­ρους για να που­λή­σουν το ελε­φα­ντό­δο­ντο και τα κέρα­τα τους στις ασια­τι­κές αγο­ρές, όπου χρη­σι­μο­ποιού­νται στη λαϊ­κή ιατρική.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο