Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Υποκριτική η στάση της Κυβέρνησης-Μέτρα πρόληψης ζητούν οι γονείς και όχι καταστολή των μαθητών για τον σχολικό εκφοβισμό

Στην υπο­κρι­τι­κή στά­ση της κυβέρ­νη­σης, ανα­φο­ρι­κά με το ζήτη­μα του σχο­λι­κού εκφο­βι­σμού, ανα­φέρ­θη­κε ο πρό­ε­δρος της Ομο­σπον­δί­ας Γονέ­ων Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας, Θανά­σης Κοκο­νάς, σε παρεμ­βά­σεις του στο Open, το πρωί της Τετάρτης.

Όπως είπε, «αυτό που απα­σχο­λεί τους γονείς, τους εκπαι­δευ­τι­κούς και τους μαθη­τές είναι να ενι­σχυ­θούν τα μέτρα πρό­λη­ψης ώστε να μην γίνο­νται τέτοια περι­στα­τι­κά». Αντ’ αυτού, πρό­σθε­σε είδα­με την κυβέρ­νη­ση να ανα­κοι­νώ­νει περισ­σό­τε­ρη ποι­νι­κο­ποί­η­ση για τους μαθη­τές μεγα­λύ­τε­ρα και περισ­σό­τε­ρα μέτρα καταστολής

Ο Θ. Κοκο­νάς σημεί­ω­σε πως εδώ και πολ­λά χρό­νια έχου­με τέτοια περι­στα­τι­κά και αντί να παίρ­νο­νται μέτρα πρό­λη­ψης, με ειδι­κούς επι­στή­μο­νες που θα «ξεκλει­δώ­σουν» τους μαθη­τές, με κοι­νω­νι­κούς λει­τουρ­γούς για να έρθουν σε επα­φή με τους γονείς, αυτό που ανα­κοί­νω­σε η κυβέρ­νη­ση είναι αύξη­ση της απο­βο­λής σε 5 μέρες. Είπε χαρα­κτη­ρι­στι­κά πως αυτή τη στιγ­μή υπάρ­χουν λιγο­στοί σχο­λι­κοί ψυχο­λό­γοι που καλού­νται να καλύ­ψουν τις ανά­γκες σχε­δόν 15.000 σχολείων.

«Χρεια­ζό­μα­στε περισ­σό­τε­ρα μέτρα πρό­λη­ψης ώστε να στα­μα­τή­σουν αυτά τα περι­στα­τι­κά βίας και αυτά δεν θα στα­μα­τή­σουν αυξά­νο­ντας τις ποι­νές», τόνι­σε ο Θ. Κοκονάς.

(Πηγή: 902)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο