Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Υπόθεση δολοφονίας Μιχάλη Κατσουρή: Νέα στοιχεία για την στάση της αστυνομίας απέναντι στο κροατικό φασιστικό τάγμα

Καθώς συνε­χί­ζε­ται η ανα­κρι­τι­κή δια­δι­κα­σία για την επί­θε­ση των φασι­στών Κρο­α­τών χού­λι­γκαν και των Ελλή­νων ομοϊ­δε­α­τών τους στη Νέα Φιλα­δέλ­φεια, που οδή­γη­σε και στη δολο­φο­νία του 29χρονου φιλά­θλου της ΑΕΚ Μιχά­λη Κατσου­ρή, έρχο­νται στο φως ορι­σμέ­να στοι­χεία για το πώς αυτοί οι εγκλη­μα­τί­ες κατά­φε­ραν να δια­σχί­σουν ανε­νό­χλη­τοι όλη τη χώρα. Ενας από τους ανώ­τε­ρους αξιω­μα­τι­κούς της αστυ­νο­μί­ας που απο­μα­κρύν­θη­κε από τη θέση του φέρε­ται να έχει κατα­θέ­σει μηνυ­τή­ρια ανα­φο­ρά κατά της ηγε­σί­ας του Σώμα­τος, καταγ­γέλ­λο­ντας ότι αγνό­η­σε τις ανα­φο­ρές του ίδιου για την έλευ­ση των Κρο­α­τών χού­λι­γκαν και τους κιν­δύ­νους που υπήρ­χαν. Επί­σης κατη­γο­ρεί την ηγε­σία για σχέ­διο σε βάρος του για να «απο­σεί­σουν και να απο­κρύ­ψουν τα βαρύ­τα­τα πει­θαρ­χι­κά τους παρα­πτώ­μα­τα στα οποία υπέ­πε­σαν και τα οποία απο­τε­λούν τη μονα­δι­κή γενε­σιουρ­γό αιτία επί όσων θλι­βε­ρών γεγο­νό­των δια­δρα­μα­τί­στη­καν την 07/08/2023 στη Νέα Φιλαδέλφεια».

Επί­σης, όπως υπο­στη­ρί­ζε­ται, με το σχέ­διό τους, οι ανώ­τα­τοι αξιω­μα­τι­κοί ήθε­λαν να «βλά­ψουν» τον καταγ­γέλ­λο­ντα αξιω­μα­τι­κό της ΕΛ.ΑΣ. «διά την σε βάρος του ασκη­θεί­σα ποι­νι­κή δίω­ξη για ανύ­παρ­κτο πει­θαρ­χι­κό παρά­πτω­μα», ενώ παράλ­λη­λα γίνε­ται λόγος για «παρα­βί­α­ση της μυστι­κό­τη­τας της διε­νερ­γού­με­νης Ενορ­κης Διοι­κη­τι­κής Εξέ­τα­σης», καθώς επί­σης και για παρά­νο­μη από­σπα­ση του καταγ­γέλ­λο­ντος από το Αρχη­γείο της ΕΛ.ΑΣ. σε Αστυ­νο­μι­κή Διεύ­θυν­ση της Αττικής.

Ο καταγ­γέλ­λων αξιω­μα­τι­κός περι­γρά­φει στη μηνυ­τή­ρια ανα­φο­ρά όλες τις ενέρ­γειες στις οποί­ες προ­έ­βη υπη­ρε­σια­κά και λέει ότι αυτοί τους οποί­ους ενη­μέ­ρω­σε, επι­τε­λείο και τοπι­κές αστυ­νο­μι­κές διοι­κή­σεις, «επέ­δει­ξαν την ίδια ακρι­βώς αδια­φο­ρία (από­λυ­τη), στην εκπλή­ρω­ση του υπη­ρε­σια­κού καθή­κο­ντος αφού ενήρ­γη­σαν (αρχειο­θέ­τη­σαν) με τον ίδιο ακρι­βώς τρό­πο που είχαν ενερ­γή­σει όταν έλα­βαν γνώ­ση της Εκθε­σης Αξιο­λό­γη­σης και Εκτί­μη­σης της Υπο­διεύ­θυν­σης Αστυ­νο­μι­κής Βίας στους Αθλη­τι­κούς χώρους για το υψη­λό ρίσκο επι­κιν­δυ­νό­τη­τας και της ποδο­σφαι­ρι­κής ανα­μέ­τρη­σης των ομά­δων της ΑΕΚ και της Ντι­να­μό Ζάγκρεμπ για τη δημό­σια τάξη και ασφά­λεια…». Το ίδιο αγνο­ή­θη­κε και με έγγρα­φο της Interpol Μαυροβουνίου.

Ακό­μα, σύμ­φω­να με κάποιες ανα­φο­ρές, δεν έχει κατα­γρα­φεί κάποιο βίντεο τη στιγ­μή που ο άτυ­χος Μιχά­λης δέχε­ται τη θανα­τη­φό­ρα μαχαι­ριά, κάτι που δεί­χνει ότι ο δρά­στης ή οι δρά­στες μπο­ρεί να είχαν γνώ­ση για κάποιο «τυφλό» σημείο, που δεν καλύ­πτε­ται από κάμε­ρες. Επί­σης, ανά­με­σα σε άλλα έγι­νε γνω­στό ότι ανά­με­σα στους 105 συλ­λη­φθέ­ντες Κρο­ά­τες είναι δύο αθλη­τές χόκεϊ της Εθνι­κής ομά­δας της Κρο­α­τί­ας, που ισχυ­ρί­ζο­νται ότι δεν συμ­με­τεί­χαν στην επί­θε­ση και ότι συνε­λή­φθη­σαν την επο­μέ­νη της επί­θε­σης, ο ένας στο ξενο­δο­χείο που διέ­με­νε και ο άλλος στο λιμά­νι της Ηγου­με­νί­τσας ενώ έφευ­γε από τη χώρα για την Ιτα­λία. Λένε ότι ήρθαν για του­ρι­σμό στην Ελλά­δα και ότι δέχθη­καν βίαιη συμπε­ρι­φο­ρά κατά την ώρα της σύλ­λη­ψής τους.

Επί­σης, ο Αλ. Κού­γιας, συνή­γο­ρος του συλ­λη­φθέ­ντος οπα­δού του Πανα­θη­ναϊ­κού για την υπό­θε­ση της δολο­φο­νί­ας του Μιχά­λη Κατσού­ρη, κατέ­θε­σε αίτη­μα απο­βο­λής της ΠΑΕ ΑΕΚ από την υπο­στή­ρι­ξη της κατηγορίας.

Ριζο­σπά­στης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο