Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στη Θάσο μετά την αναζωπύρωση του Σαββάτου

Υπό πλή­ρη έλεγ­χο έχει τεθεί η φωτιά στη Σκά­λα Ποτα­μιάς στο νησί της Θάσου μετά τη μεγά­λη ανα­ζω­πύ­ρω­ση τα ξημε­ρώ­μα­τα του Σαβ­βά­του που είχε ως απο­τέ­λε­σμα να καούν δασι­κές ορει­νές εκτά­σεις μέσα σε μια ιδιαί­τε­ρα δυσπρό­σι­τη περιοχή.

Από νωρίς σήμε­ρα το πρωί τα ενα­έ­ρια μέσα πυρό­σβε­σής συνέ­χι­ζαν να κάνουν ρίψεις νερού, ενώ ισχυ­ρές δυνά­μεις πυρο­σβε­στι­κής, δεκά­δες εθε­λο­ντές και μέλη του παραρ­τή­μα­τος Καβά­λας της Ελλη­νι­κής Ομά­δας Διά­σω­σης έδι­ναν μάχη με τις φλό­γες ώστε να μπο­ρέ­σουν να την περιορίσουν.

Καθό­λη τη διάρ­κεια της χθε­σι­νής νύχτας οι επί­γειες δυνά­μεις πυρό­σβε­σης κατέ­βα­λαν μεγά­λες προ­σπά­θειες, παρά τις αντί­ξο­ες συν­θή­κες λόγω αδυ­να­μί­ας προ­σβα­σι­μό­τη­τας της περιο­χής, προ­κει­μέ­νου να δημιουρ­γή­σουν αντι­πυ­ρι­κές ζώνες και να εμπο­δί­σουν την ανά­πτυ­ξη της φωτιάς. Το έργο τους πάντως δυσκό­λευε το γεγο­νός ότι η φωτιά είχε συνε­χείς αναζωπυρώσεις.

Συγκι­νη­τι­κή για μια ακό­μα φορά ήταν η συμ­με­το­χή των κατοί­κων και επι­χει­ρη­μα­τιών του νησιού που πρό­σφε­ραν τρό­φι­μα, νερά και χυμούς σε όλους όσους επι­χει­ρού­σαν στα μέτω­πα της φωτιάς.

Οι πυρο­σβε­στι­κές δυνά­μεις, οι δυνά­μεις του Στρα­τού και τα μέλη των εθε­λο­ντι­κών ομά­δων θα παρα­μεί­νουν στο νησί τα επό­με­να 24ωρα και θα βρί­σκο­νται σε επι­φυ­λα­κή μπρο­στά στον κίν­δυ­νο μιας ακό­μα ανα­ζω­πύ­ρω­σης της φωτιάς.

Πηγή: ΑΠΕ

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο