Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φανέλα Εθνικής Ομάδας: Κακόγουστη αθλιότητα «δια χειρός»… ακροδεξιού Μπαλτάκου

Μια κακό­γου­στη αθλιό­τη­τα που παρα­πέ­μπει σε αγκυ­λω­τό σταυ­ρό. Έτσι μόνο μπο­ρεί να χαρα­κτη­ρι­στεί η νέα εμφά­νι­ση της Εθνι­κής Ομά­δας ποδο­σφαί­ρου, η οποία έκα­νε την εμφά­νι­σή της στον αγώ­να των προ­κρι­μα­τι­κών του Euro 2024 με το Γιβραλτάρ.

Μπο­ρεί ο αγώ­νας να έλη­ξε 0–3 υπέρ της Εθνι­κής μας, όμως το απα­ρά­δε­κτα σχε­δια­σμέ­νο μοτί­βο της φανέ­λα των παι­κτών τρά­βη­ξε τα περισ­σό­τε­ρα βλέμματα.

Μετά τις (εύλο­γες) αντι­δρά­σεις που προ­κλή­θη­καν, η διοί­κη­ση της ΕΠΟ επι­χεί­ρη­σε να απο­ποι­η­θεί των ευθυ­νών της, κάνο­ντας λόγο μοτί­βο που σχε­δί­α­σε ιτα­λι­κός οίκος μετά από εντο­λή του χορη­γού της Ομο­σπον­δί­ας, σπεύ­δο­ντας να προ­σθέ­σει ότι επι­λο­γή έγι­νε το 2021 και έλα­βε την έγκρι­ση από την UEFA. Υπο­στη­ρί­ζει δε ότι η επι­λο­γή αυτής της εμφά­νι­σης στη­ρί­χθη­κε στο γεγο­νός ότι το σχέ­διο παρα­πέ­μπει στην επέ­τειο των 200 χρό­νων της Ελλη­νι­κής Επανάστασης.

Το που υπάρ­χει στην εν λόγω φανέ­λα… «Ελλη­νι­κή Επα­νά­στα­ση» μόνο η διοι­κη­ση της ΕΠΟ και ο πρό­ε­δρός της Τ. Μπαλ­τά­κος μπο­ρεί να μας εξη­γή­σει. Ένας Μπαλ­τά­κος ο οποί­ος έχει πολι­τι­κό παρελ­θόν, καθώς είναι νωπές οι μνή­μες των κρυ­φών συνο­μι­λιών του με τον ναζι­στή Κασι­διά­ρη για την σύστα­ση μιας… «σοβα­ρής Χρυ­σής Αυγής». Πρό­κει­ται για τον ίδιο, σεση­μα­σμέ­νο ακρο­δε­ξιό, σύμ­βου­λο του πρώ­ην πρω­θυ­πουρ­γού Σαμα­ρά, κύριο Μπαλ­τά­κο που δήλω­νε «γεν­νή­θη­κα και θα πεθά­νω αντικομμουνιστής».

Με έναν τέτοιο τύπο στο τιμό­νι της ΕΠΟ, δεν είναι διό­λου περί­ερ­γο το τερα­τούρ­γη­μα που επι­λέ­χθη­κε για φανέ­λα της Εθνι­κής Ομάδας.

Σε κάθε περί­πτω­ση, η εν λόγω «νέα εμφά­νι­ση» επι­βάλ­λε­ται να απο­συρ­θεί άμεσα.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο