Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φοιτητικό σπίτι: «Φωτιά» οι τιμές των ενοικίων σε Αθήνα, Κοζάνη και Πάτρα

Σε απλη­σί­α­στα επί­πε­δα κυμαί­νο­νται οι τιμές ενοί­κια­σης φοι­τη­τι­κής στέ­γης, με τα μικρά δια­με­ρί­σμα­τα στις μεγά­λες πόλεις της Ελλά­δας κοντά στα πανε­πι­στή­μια να είναι είτε δυσεύ­ρε­τα είτε ανύ­παρ­κτα λόγω βρα­χυ­χρό­νιας μίσθωσης.

Αν και σύμ­φω­να με τους ειδι­κούς στον νομό Αττι­κής κατα­γρά­φε­ται μία αύξη­ση της δια­θε­σι­μό­τη­τας κατοι­κιών κατάλ­λη­λες για φοι­τη­τές, που κυμαί­νε­ται από 12% έως και 16% σε σχέ­ση με πέρυ­σι, οι οικο­γέ­νειες δυσκο­λεύ­ο­νται να βρουν το κατάλ­λη­λο σπίτι.

«Φωτιά» τα ενοίκια για φοιτητικό σπίτι

Ενδει­κτι­κά, όπως ανέ­φε­ρε ο Θεμι­στο­κλής Μπά­κας, πρό­ε­δρος του Πανελ­λα­δι­κού Δικτύ­ου E‑Real Εstates, οι τιμές για 35 τ.μ. στο Γου­δί ξεκι­νούν από 460 ευρώ. Το ζητού­με­νο μίσθω­μα ξεκι­νά­ει από 460 ευρώ και αυξά­νε­ται εάν το ακί­νη­το είναι πλή­ρως επι­πλω­μέ­νο και ανα­και­νι­σμέ­νο. Τα μεγα­λύ­τε­ρα ακί­νη­τα άνω των 50 τετρα­γω­νι­κών μέτρων στην περιο­χή του Ζωγρά­φου ξεκι­νά­νε από 450 ευρώ και φτά­νουν τα 650, ενώ στην Καλ­λι­θέα το κόστος μίσθω­σης για μια γκαρ­σο­νιέ­ρα αρχί­ζει από 380 ευρώ και φθά­νει τα 550.

Πιο οικο­νο­μι­κές επι­λο­γές συνα­ντά ο ενδια­φε­ρό­με­νος στην Κυψέ­λη όπου δια­τί­θε­νται ακί­νη­τα έως 45 τετρα­γω­νι­κά μέτρα με ζητού­με­νο μίσθω­μα που ξεκι­νά από 320 ευρώ. Παράλ­λη­λα, στα Εξάρ­χεια το κόστος τους για ένα σπί­τι ως 45 τετρα­γω­νι­κά μέτρα ξεκι­νά από 380 ευρώ έως και 570 ευρώ.

Στην Κοζά­νη το τηλέ­φω­νο των μεσι­τι­κών γρα­φεί­ων δεν έχει στα­μα­τή­σει να χτυ­πά για εύρε­ση φοι­τη­τι­κού δια­με­ρί­σμα­τος, στού­ντιο έως και δυά­ρι με το κόστος να ξεκι­νά από 120 – 130 ευρώ για τα στού­ντιο που είναι πιο μικρά και φτά­νουν μέχρι και 250 – 280 ευρώ και ανά­λο­γα εάν είναι επι­πλω­μέ­νο, ενοι­κιά­ζο­νται στο κέντρο της πόλης.

Στην Πάτρα παρα­τη­ρεί­ται αύξη­ση 40–50% στα ενοί­κια, σύμ­φω­να με το ρεπορ­τάζ, καθώς για ένα δυά­ρι στο κέντρο της πόλης, από 250 ευρώ περί­που τα προη­γού­με­να χρό­νια, πλέ­ον το ενοί­κιο έχει εκτι­να­χθεί στα 380 ευρώ.

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες από: ieidiseis.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο