Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φονική πλημμύρα στη Μάνδρα: Βγήκε η απόφαση για τους 21 κατηγορούμενους

Αθώα κρί­θη­κε η πρώ­ην περι­φε­ρειάρ­χης Ρένα Δού­ρου και άλλοι 12 κατη­γο­ρού­με­νοι για τη φονι­κή πλημ­μύ­ρα στη Μάν­δρα το 2017 με 25 νεκρούς, ενώ κατά πλειο­ψη­φία άλλοι οκτώ κατη­γο­ρού­με­νοι κρί­θη­καν ένοχοι.

Το δικα­στή­ριο έπει­τα από πολύ­μη­νη δια­δι­κα­σία αθώ­ω­σε ομό­φω­να τους 12 κατη­γο­ρου­μέ­νους για το σύνο­λο των αξιό­ποι­νων πρά­ξε­ων που τους οδή­γη­σαν στο εδώ­λιο. Πρό­κει­ται για υπαλ­λή­λους δασαρ­χεί­ου, τον τότε δήμαρ­χο Μεγά­ρων, τον τότε δήμαρ­χο Ελευ­σί­νας, υπαλ­λή­λους πολε­ο­δο­μί­ας και υπαλ­λή­λους επι­τρο­πής αστυ­νό­μευ­σης ρεμάτων.

Σε ό,τι αφο­ρά την Ρένα Δού­ρου το δικα­στή­ριο την κήρυ­ξε ομό­φω­να αθώα για το αδί­κη­μα της παρά­βα­σης καθή­κο­ντος και κατά πλειο­ψη­φία με ψήφους δύο προς ένα, επί­σης αθώα για τις πρά­ξεις της πλημ­μύ­ρας δια παρα­λεί­ψε­ως από υπό­χρεο, ανθρω­πο­κτο­νί­ας και σωμα­τι­κής βλά­βης από αμέλεια.

Αντί­θε­τα οι δικα­στές κατά πλειο­ψη­φία έκρι­ναν ενό­χους οκτώ κατη­γο­ρου­μέ­νους μετα­ξύ των οποί­ων δύο αντι­πε­ρι­φε­ρειάρ­χες, την τότε δήμαρ­χο Μάν­δρας, δασάρ­χες και στε­λέ­χη πολε­ο­δο­μί­ας και αστυ­νό­μευ­σης ρεμά­των. Η ενο­χή των συγκε­κρι­μέ­νων κατη­γο­ρου­μέ­νων αφο­ρά κατά περί­πτω­ση τα αδι­κή­μα­τα της πλημ­μύ­ρας, της ανθρω­πο­κτο­νί­ας και σωμα­τι­κών βλα­βών, ενώ και αυτοί κρί­θη­καν ομό­φω­να αθώ­οι για την παρά­βα­ση καθήκοντος.

Η δια­δι­κα­σία συνε­χί­ζε­ται και εντός της ημέ­ρας ανα­μέ­νε­ται και η από­φα­ση του δικα­στη­ρί­ου για τις ποι­νές που θα επι­βλη­θούν στους κατη­γο­ρού­με­νους που κρί­θη­καν ένοχοι.

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο